Kapljice za srce, 50 ml

Kapljice za srce, 50 ml

6.76 

za podporo delovanju srca in ožilja pri srčnih težavah zaradi starosti, povišanega krvnega tlaka

Zaloga: Na zalogi Šifra: 610976
  • Opis

Opis

Kaj so Kapljice za srce in za kaj jih uporabljamo

Kapljice za srce so zdravilo rastlinskega izvora, ki ga uporabljajte pri blagi obliki srčne oslabelosti. Podpirajo delovanje srca in ožilja pri srčnih težavah zaradi starosti, povišanega krvnega tlaka, debelosti, kajenja, telesnih in duševnih preobremenitev. Svetujemo vam, da se pred uporabo Kapljic za srce posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom.
Cvet in list gloga vsebujeta učinkovine, ki povečajo moč krčenja srčne mišice, izboljšajo njeno prekrvavitev ter blago znižujejo povišan krvni tlak. Tudi učinkovine zeli bele omele pomagajo pri uravnavanju povišanega krvnega tlaka. Korenina zdravilne špajke ali baldrijana vsebuje učinkovine, ki delujejo pomirjevalno, kar je ugodno pri srčnih težavah živčnega izvora.


Kaj morate vedeti, preden boste vzeli Kapljice za srce

Ne jemljite Kapljic za srce
Ne jemljite Kapljic za srce, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila. Uporabo zdravila odsvetujemo pri otrocih, mlajših od 12 let.

Pri jemanju Kapljic za srce bodite posebno pozorni
Če se vam stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Posvetujte se z zdravnikom, če znaki vaše bolezni ostanejo nespremenjeni dlje kot 6 tednov ali ob nabiranju tekočine v nogah. Takojšnja zdravniška pomoč je nujna ob pojavu bolečine v predelu srca, ki se širi v roke, zgornji del trebuha ali v predel okrog vratu, ter pri oteženem dihanju. Osebe, ki imajo povišan krvni tlak, naj svoj krvni tlak redno nadzorujejo.
Zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola). Glejte poglavje Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Kapljic za srce.

Jemanje drugih zdravil
Odsvetujemo sočasno uporabo Kapljic za srce s pomirjevali ali uspavali, ki ste jih dobili na recept ali brez recepta.
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabo zdravila v teh obdobjih odsvetujemo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo lahko vpliva na poslabšanje sposobnosti vožnje in upravljanja s stroji, na kar bodite še posebej pozorni. Prizadeti bolniki naj zdravila ne jemljejo neposredno preden upravljanjem vozil ali strojev.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Kapljic za srce
To zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola), to je do 780 mg alkohola na odmerek, kar ustreza 19,3 ml piva oziroma 8,1 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.


Kako jemati Kapljice za srce

Vzemite 3-krat dnevno po 20 do 30 kapljic. Kapljice nakapajte v pol kozarca vode in popijte.

Če ste vzeli večji odmerek Kapljic za srce, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Pri prevelikem odmerjanju zdravila se lahko pojavijo znaki alkoholiziranosti. Količina alkohola pri prevelikem odmerjanju lahko spremeni učinke drugih zdravil. Lahko tudi zmanjša vašo sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji.

Če ste pozabili vzeti Kapljice za srce
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


Možni nezaželeni učinki

Kot vsa zdravila imajo lahko tudi Kapljice za srce neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Redko se lahko pojavijo preobčutljivostne reakcije ali prebavne težave npr. slabost in trebušni krči.
Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.


Shranjevanje Kapljic za srce

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Stekleničko shranjujte tesno zaprto.

 

Kaj vsebujejo Kapljice za srce
Zdravilne učinkovine: 1 g peroralnih kapljic, raztopine (24 kapljic) vsebuje etanolno-vodni izvleček iz lista in cveta gloga (Crataegi folium cum flore, Crataegus spp.), korenine zdravilne špajke (Valerianae radix, Valeriana officinalis L.), zeli bele omele (Visci herba, Viscum album L.).
Pomožne snovi: etanol, prečiščena voda.

 

Izgled Kapljic za srce in vsebina pakiranja
Kapljice za srce so bistra, zeleno-rjava tekočina, značilnega vonja po zeliščih. Pri tekočih zdravilih rastlinskega izvora lahko nastane med shranjevanjem rahla usedlina.
Vsebina pakiranja je škatla s kapalno stekleničko po 50 ml peroralnih kapljic, raztopine, s priloženim navodilom za uporabo.

 

Način izdaje Kapljic za srce
Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Kapljice za srce so galenski izdelek.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

You've just added this product to the cart: