Glogove kapljice, 50 ml   

Glogove kapljice, 50 ml   

0 out of 5

6.16 

za podporo delovanju srca in ožilja pri srčnih težavah zaradi starosti, povišanega krvnega tlaka

Zaloga: Na zalogi Šifra: 610984 Kategorija:

Opis

Kaj so Glogove kapljice in za kaj jih uporabljamo

Glogove kapljice so zdravilo rastlinskega izvora, ki ga lahko uporabljate pri blagi obliki srčne oslabelosti. Za bolnike z blagim srčnim popuščanjem je značilna manjša omejitev fizične aktivnosti, ki lahko povzroči utrujenost, oteženo dihanje, pospešeno ali močnejše utripanje srca, bolečino v prsnem košu; med počitkom nimajo težav. Zdravilo podpira delovanje srca in ožilja pri srčnih težavah zaradi starosti, povišanega krvnega tlaka, debelosti, kajenja, telesnih in duševnih preobremenitev.
Cvet in list gloga vsebujeta učinkovine, ki povečajo moč krčenja srčne mišice, izboljšajo njeno prekrvavitev ter blago znižujejo povišan krvni tlak. Ti učinki lahko nastopijo šele po nekaj tednih (običajno po 4 do 6 tednih) redne uporabe zdravila.


Kaj morate vedeti, preden boste vzeli Glogove kapljice

Ne jemljite Glogovih kapljic
Ne jemljite Glogovih kapljic, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila.
Zdravila naj ne jemljejo osebe s hudim srčnim popuščanjem, osebe, ki jemljejo terfenadin (zdravilo za zdravljenje alergijskih bolezni) ali osebe pred operacijo, pri kateri je potrebna splošna anestezija.
Uporabo zdravila odsvetujemo pri otrocih, mlajših od 12 let.

 

Pri jemanju Glogovih kapljic bodite posebno pozorni
Če se vam stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Glogove kapljice so zdravilo za lajšanje blažjih težav in so na voljo brez recepta, vendar se pred pričetkom uporabe posvetujte z zdravnikom o stopnji srčnega popuščanja in sočasnem jemanju drugih zdravil. Z zdravnikom se posvetujte tudi, če znaki vaše bolezni ostanejo nespremenjeni dlje kot 6 tednov ali ob zastajanju tekočine v nogah. Takojšnja zdravniška pomoč je nujna ob pojavu bolečine v predelu srca, ki se širi v roke, zgornji del trebuha ali v predel okrog vratu, ter pri oteženem dihanju. Osebe, ki imajo povišan krvni tlak, naj svoj krvni tlak redno nadzorujejo.

Zdravilo vsebuje 78 vol % etanola (alkohola).

 

Jemanje drugih zdravil
Glogove kapljice lahko jemljete sočasno z drugimi zdravili z vplivom na srce in ožilje le po posvetu in pod nadzorom zdravnika, saj lahko pride do povečanja ali zmanjšanja učinkovitosti teh zdravil ali do povečane možnosti pojava neželenih učinkov.
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če jemljete katero od navedenih zdravil oziroma zdravilnih učinkovin: zdravila za zniževanje krvnega tlaka (zaviralci blokatorjev beta, zaviralci kalcijevih kanalov), zdravila za uravnavanje srčnega ritma, zdravila za zdravljenje srčnega popuščanja (srčni glikozidi, nitrati, terfenadin, zdravila za pospeševanje izločanja seča).
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Nosečnost in dojenje
Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabo zdravila v teh obdobjih odsvetujemo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

 

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Glogovih kapljic
To zdravilo vsebuje 78 vol % etanola (alkohola), to je do 823 mg alkohola na odmerek, kar ustreza 20,4 ml piva oziroma 8,6 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.


Kako jemati Glogove kapljice

Vzemite 3-krat dnevno po 20 do 30 kapljic. Kapljice nakapajte v pol kozarca vode in popijte.

 

Če ste vzeli večji odmerek Glogovih kapljic, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Pri prevelikem odmerjanju zdravila se lahko pojavijo znaki alkoholiziranosti. Količina alkohola pri prevelikem odmerjanju lahko spremeni učinke drugih zdravil. Lahko tudi zmanjša vašo sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji.

 

Če ste pozabili vzeti Glogove kapljice
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


Možni nezaželeni učinki

Kot vsa zdravila imajo lahko tudi Glogove kapljice neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Neželeni učinki niso znani.
Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.


Shranjevanje Glogovih kapljic

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Glogovih kapljic ne smete uporabljati po izteku roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca.

Kaj vsebujejo Glogove kapljice
Zdravilna učinkovina: etanolno-vodni izvleček iz lista in cveta gloga (Crataegi folium cum flore, Crataegus spp.).
Pomožne snovi: etanol, prečiščena voda.

 

Izgled Glogovih kapljic in vsebina pakiranja
Glogove kapljice so bistra, zeleno-rjava tekočina, značilnega vonja po zelišču. Pri tekočih zdravilih rastlinskega izvora lahko nastane med shranjevanjem rahla usedlina.


Vsebina pakiranja je škatla s kapalno stekleničko po 50 ml peroralnih kapljic, raztopine, s priloženim navodilom za uporabo.

 

Način izdaje Glogovih kapljic
Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Glogove kapljice so galenski izdelek.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You've just added this product to the cart: