Vitabalans Ibacut 200 mg, 20 filmsko obloženih tablet

Vitabalans Ibacut 200 mg, 20 filmsko obloženih tablet

0 out of 5

3.56 

Zdravilo vsebuje ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki se uporabljajo za lajšanje bolečine, zmanjševanje oteklin in zniževanje povišane telesne temperature.

Šifra: 144862 Kategorija: Oznaki: , Nensi: 1038306
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Ibacut in za kaj ga uporabljamo
Učinkovina v zdravilu Ibacut je ibuprofen, ki spada v skupino zdravil, ki se imenujejo nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Ibuprofen ima protibolečinsko in protivnetno delovanje ter znižuje povišano telesno temperaturo.
Zdravilo Ibacut se uporablja za lajšanje bolečin, kot so:
– glavobol,
– menstrualne bolečine,
– zobobol,
– simptomi gripe (povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah in kosteh, glavobol, utrujenost, suh kašelj) in prehlada (boleče grlo, izcedek iz nosu, kihanje, kašelj),
– bolečine v mišicah,
– revmatične bolečine,
– bolečine v hrbtu,
– migrena.
Zdravilo Ibacut se uporablja tudi za zniževanje povišane telesne temperature.

Kako jemati zdravilo Ibacut
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Samo za peroralno uporabo.
Tableto pogoltnite s kozarcem vode.

Odrasli in otroci, starejši od 12 let, ki tehtajo več kot 40 kg
Običajen odmerek je 1-2 tableti do trikrat dnevno. Zdravila ne smete jemati pogosteje kot vsake 4 ure. Ne vzemite več kot 6 tablet v 24 urah.

Uporaba pri otrocih (6-12 let)
Otroci stari od 6-9 let, ki tehtajo od 20-29 kg: 1 tableta do trikrat dnevno, vendar ne več kot 3 tablete dnevno. Zdravila ne smejo jemati pogosteje kot vsake 4 ure.
Otroci stari od 10-12 let, ki tehtajo od 30-39 kg: 1 tableta do štirikrat dnevno, vendar ne več kot 4 tablete dnevno. Zdravila ne smejo jemati pogosteje kot vsake 4 ure.

Zdravila Ibacut 200 mg tablete ne smete dajati otrokom, mlajšim od 6 let.
Če je potrebno to zdravilo pri otrocih, starejših od 6 let, in mladostnikih jemati več kot 3 dni, ali če se simptomi poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.
Zdravilo je namenjeno le kratkotrajni uporabi. Jemljite najnižji možni odmerek, ki je še učinkovit za lajšanje simptomov in ga jemljite najkrajši možni čas. Če je potrebno pri odraslih to zdravilo v primeru povišane telesne temperature jemati več kot 3 dni, v primeru lajšanja bolečin pa več kot 4 dni, ali če se znaki vaše bolezni poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Če imate hudo jetrno ali ledvično obolenje, ali če ste starejša oseba, vam bo zdravnik povedal, kateri odmerek je pravi za vas.
Tableta se lahko deli na enake odmerke.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Ibacut, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Ibacut, kot bi smeli, ali če so zdravilo po nesreči vzeli otroci, se glede tveganja in potrebnega ukrepanja vedno posvetujte z zdravilom ali pa se odpravite v najbližjo bolnišnico.
Med simptomi so lahko siljenje na bruhanje, bolečine v trebuhu, bruhanje (lahko vsebuje sledove krvi), glavobol, zvonjenje v ušesih, zmedenost in trzajoče premikanje oči. V primeru velikih odmerkov so poročali o zaspanosti, bolečinah v prsnem košu, razbijanju srca, izgubi zavesti, napadih krčev (predvsem pri otrocih), šibkosti in omotici, krvi v urinu, hladnem občutku telesa in težavah z dihanjem.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Ibacut
Če ste pozabili vzeti en odmerek, vzemite naslednjega ob predvidenem času.
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Ibacut
– Učinkovina je ibuprofen. Ena tableta vsebuje 200 mg ibuprofena.
– Druge sestavine zdravila so:
Jedro: predgelirani škrob, hipromeloza, magnezijev stearat, mikrokristalna celuloza, natrijev lavrilsulfat, stearinska kislina, koloidni brezvodni silicijev dioksid.
Obloga: hipromeloza, makrogol 4000, polidekstroza, titanov dioksid (barvilo E 171).

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodilo za uporabo Ibacut 200 mg

 

You've just added this product to the cart: