Plivadon tablete, 10 tablet

Plivadon tablete, 10 tablet

0 out of 5

3.91 

Zdravilo Plivadon je namenjeno lajšanju blagih do zmerno hudih bolečin (glavobol, migrena, zobobol, nevralgija, nevritis, ishialgija, mialgija, artralgija, bolečine po operaciji in poškodbi).

Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Plivadon in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Plivadon je namenjeno lajšanju blagih do zmerno hudih bolečin (glavobol, migrena, zobobol, nevralgija, nevritis, ishialgija, mialgija, artralgija, bolečine po operaciji in poškodbi).

Učinkovine v zdravilu Plivadon so paracetamol, propifenazon, kofein in kodeinijev fosfat hemihidrat. Paracetamol in propifenazon zavirata sintezo prostaglandinov v telesu ter posledično lajšata bolečine in znižujeta povišano telesno temperaturo. Kodein lajša bolečine in v kombinaciji s paracetamolom in propifenazonom okrepi protibolečinsko delovanje zdravila.

Kako jemati zdravilo Plivadon
Pri jemanju zdravila Plivadon natančno upoštevajte navodila farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Odrasli in otroci nad 12 let:
Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti največ trikrat dnevno.
Največji priporočeni odmerek je 6 tablet dnevno. Dolgotrajno zdravljenje z zdravilom Plivadon ni priporočeno.
Otroci: Zdravilo Plivadon se ne priporoča otrokom mlajšim od 12 let.
Starostniki: Odmerjanja ni potrebno prilagajati.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Plivadon, kot bi smeli
Znaki prevelikega odmerka so slabost, bruhanje, zmedenost, nizek krvni tlak, šok, krči in motnje dihanja. Če ste zaužili prevelik odmerek zdravila Plivadon vam svetujemo, da čimprej poskusite izzvati bruhanje ali da zaužijete aktivno oglje in se nemudoma posvetujete z zdravnikom ali s farmacevtom.
Če je bolnik nezavesten, ga položite v položaj za nezavestne in nemudoma pokličite nujno medicinsko pomoč. Bolniku ne dajajte zdravil ali pijač.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Plivadon
Pri jemanju zdravila Plivadon upoštevajte priporočila za odmerjanje.
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če ste prenehali jemati zdravilo Plivadon
Med dolgotrajno uporabo se lahko pojavi odvisnost. Po prenehanju jemanja se lahko zato pojavi odtegnitveni sindrom. Če imate po prenehanju jemanja zdravila Plivadon kakršnekoli težave, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zloraba zdravila lahko privede do trajne okvare ledvic!
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Plivadon
Zdravilne učinkovine so paracetamol, propifenazon, kofein in kodeinijev fosfat hemihidrat.
Ena tableta zdravila Plivadon vsebuje 210 mg paracetamola, 250 mg propifenazona, 25 mg kofeina in 10 mg kodeinijevega fosfata hemihidrata.
Pomožne snovi so polietilakrilat, metilmetakrilat (suha snov), kopovidon, povidon, mikrokristalna celuloza (E460), premreženi natrijev karmelozat (E466), predgelirani škrob, brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551), smukec (E553b), magnezijev stearat (E572) in hidrogenirano rastlinsko maščobno olje.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Plivadon

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: