Lekadol 500 mg tablete, 20 tablet

Lekadol 500 mg tablete, 20 tablet

0 out of 5

3.43 

Zdravilo LEKADOL lahko jemljete pri: blagih do zmerno hudih bolečinah (glavobol, zobobol, bolečine med menstruacijo), bolečinah pri poškodbah ter po zdravniških in zobozdravniških posegih, revmatičnih bolečinah,  bolečinah v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi, zvišani telesni temperaturi, ki spremlja bakterijske in virusne okužbe.

Šifra: 055654 Kategoriji: , Oznaki: , Nensi: 1003242
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Lekadol in za kaj ga uporabljamo 

Zdravilo LEKADOL vsebuje učinkovino paracetamol. Deluje tako, da lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo.
Zdravilo LEKADOL ne draži želodčne sluznice, zato ga lahko jemljejo tudi bolniki z želodčnimi težavami in z rano na želodcu ali dvanajstniku.

Zdravilo LEKADOL lahko jemljete pri:
– blagih do zmerno hudih bolečinah (glavobol, zobobol, bolečine med menstruacijo),
– bolečinah pri poškodbah ter po zdravniških in zobozdravniških posegih,
– revmatičnih bolečinah (npr. pri osteoartrozi in kratkotrajnih bolečinah v križu, ki so posledica nepravilne drže, natega križa ali športnih poškodb),
– bolečinah v mišicah in sklepih pri prehladu in gripi,
– zvišani telesni temperaturi, ki spremlja bakterijske in virusne okužbe.

Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom, ki so stari več kot 6 let.

 

Kako jemati zdravilo LEKADOL

Pri jemanju zdravila Lekadol natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine (kozarec vode, čaja ali sadnega soka). Hrana lahko zakasni delovanje zdravila, zato priporočamo, da tableto zaužijete vsaj 1 uro pred jedjo, da dosežete hitrejši učinek. Odmerjanje je navedeno spodaj. Priporočenega odmerka ne smete preseči.
Odmerjanje pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let
Vzamete lahko 1 do 2 tableti na 4 do 6 ur. Največji posamezni odmerek znaša 2 tableti, med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure presledka. Ne prekoračite največjega odmerka 8 tablet (4 g paracetamola) na dan.
Odmerjanje pri otrocih, starih 6 do 12 let
Zaužijejo lahko ½ do 1 tableto na vsake 4 do 6 ur. Med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure presledka. Ne prekoračite največjega odmerka 4 tablet (2 g paracetamola) na dan.
Odmerjanje pri otrocih, mlajših od 6 let
Za otroke, ki so stari manj kot 6 let, je na voljo paracetamol v oblikah, ki so namenjene tej starostni skupini.
Za lajšanje bolečin lahko zdravilo LEKADOL jemljete največ 7 dni, otrokom pa ga lahko dajajte največ 5 dni. Če se stanje po tem času ne izboljša, se posvetujte z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje.

Za zniževanje zvišane telesne temperature lahko zdravilo LEKADOL jemljete največ 3 dni. Tudi otrokom ga ne smete dajati dalj časa. Če se stanje po 3 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom, ki bo določil nadaljnje zdravljenje.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila LEKADOL, kot bi smeli,
takoj poiščite zdravniško pomoč, čeprav se počutite dobro. Znaki zastrupitve se lahko namreč pojavijo šele čez nekaj dni.
Tveganje za zastrupitev je večje predvsem pri starejših ljudeh, dojenčkih, bolnikih z boleznimi jeter, kronično podhranjenih bolnikih, pri kroničnem alkoholizmu ter pri sočasnem jemanju zdravil, ki spodbujajo delovanje jetrnih encimov.
Prvi znaki prevelikega odmerjanja paracetamola (zlasti pri bolnikih z boleznimi ledvic ali jeter) so slabost, bledica, bruhanje, znojenje ali zaspanost. Dva dni po prevelikem odmerjanju so lahko bolečine v trebuhu prvi znak okvare jeter. Tretji dan pa se lahko pojavijo znaki, kot so izguba apetita, vedno večja zmedenost, zlatenica in krvavitev iz prebavil.

Če ste pozabili vzeti zdravilo LEKADOL
Če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek, ga vzemite takoj, ko je to mogoče. Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, pozabljeni odmerek izpustite in ob predvidenemu času za naslednji odmerek vzemite samo en odmerek.
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo LEKADOL
– Učinkovina je paracetamol. Ena tableta vsebuje 500 mg paracetamola.
– Druge sestavine zdravila so: koruzni škrob, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), želatina, brezvodni koloidni silicijev dioksid, smukec (E553b) in magnezijev stearat (E572).

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Lekadol 500 mg

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: