Ibuprofen STADA 200 mg peroralni prašek, 10 vrečic

Ibuprofen STADA 200 mg peroralni prašek, 10 vrečic

0 out of 5

6.07 

Zdravilo Ibuprofen STADA uporabljamo pri odraslih, mladostnikih in otrocih s telesno maso več kot 20 kg (starost 6 let ali več) za kratkotrajno simptomatsko zdravljenje blagih do zmernih bolečin, zvišane telesne temperature.

Šifra: 148555 Kategorija: Oznaki: , Nensi: 1053921
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Ibuprofen STADA in za kaj ga uporabljamo

Ibuprofen, zdravilna učinkovina v zdravilu Ibuprofen STADA, spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID – non-steroidal anti-inflammatory drugs). Ta zdravila delujejo tako, da spremenijo odziv telesa na bolečine in zvišano telesno temperaturo.
Zdravilo Ibuprofen STADA uporabljamo pri odraslih, mladostnikih in otrocih s telesno maso več kot 20 kg (starost 6 let ali več) za kratkotrajno simptomatsko zdravljenje:
• blagih do zmernih bolečin,
• zvišane telesne temperature.

 

Kako jemati zdravilo Ibuprofen STADA
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočeni odmerek je:

Telesna masa (starost) Enkraten odmerek Največji dnevni odmerek
od 20 kg do 29 kg (otroci: od 6. do 9. leta) 200 mg ibuprofena (1 vrečica) 600 mg ibuprofena
(3 vrečice)
od 30 kg do 39 kg (otroci: od 10. do 11. leta 200 mg ibuprofena (1 vrečica) 800 mg ibuprofena
(4 vrečice)
≥ 40 kg (mladostniki od 12. leta starosti in odrasli) 200–400 mg ibuprofena (1–2 vrečici) 1.200 mg ibuprofena
(6 vrečic)

Pri otrocih in mladostnikih odmerjanje zdravila Ibuprofen STADA temelji na telesni masi (TM) in starosti, v tem zaporedju, praviloma od 7 do 10 mg/kg TM v enkratnem odmerku do največ 30 mg/kg TM v celotnem dnevnem odmerku.
Ustrezni presledek med odmerki je treba določiti glede na simptomatiko in celoten dnevni odmerek.
Presledek med odmerki mora biti vsaj 6 ur.
Ne prekoračite priporočenega odmerka.
Če je treba to zdravilo pri otrocih in mladostnikih uporabljati več kot 3 dni, ali če se simptomi poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.
Če je pri odraslih to zdravilo potrebno uporabljati več kot 3 dni v primeru zvišane telesne temperature ali več kot 4 dni za zdravljenje bolečine, ali če se simptomi poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.

Odmerjanje pri starejših osebah:
Posebne prilagoditve odmerjanja niso potrebne. Zaradi profila možnih neželenih učinkov (glejte poglavje 2: “Opozorila in previdnostni ukrepi”) je treba starejše bolnike posebej skrbno nadzirati.

Način uporabe
peroralna uporaba
Celotno vsebino vrečice stresite v usta. Peroralnega praška ni treba jemati s tekočino, ker se raztopi na jeziku in ga pogoltnete s slino. Zdravilo Ibuprofen STADA je mogoče uporabljati v okoliščinah, ko ni na voljo tekočine.
Priporočljivo je, da bolniki, ki imajo občutljiv želodec, to zdravilo vzamejo med jedjo.

Trajanje uporabe
Zdravilo je namenjeno le kratkotrajni uporabi. Jemati morate najmanjši odmerek najkrajši čas, ki je potreben za ublažitev vaših simptomov.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Ibuprofen STADA, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Ibuprofen STADA, kot bi smeli, ali če so zdravilo po nesreči vzeli otroci, se glede tveganja in potrebnega ukrepanja vedno posvetujte z zdravnikom ali pa se odpravite v najbližjo bolnišnico.
Simptomi lahko vključujejo slabost, bolečine v trebuhu, bruhanje (lahko vsebuje sledove krvi), glavobol, zvonjenje v ušesih, zmedenost in ritmične gibe oči. Pri večjih odmerkih so poročali o zaspanosti, bolečinah v prsnem košu, razbijanju srca, izgubi zavesti, epileptičnih krčih (predvsem pri otrocih), šibkosti in omotici, krvi v urinu, občutku hladu in težavah z dihanjem.
Poleg tega obstaja možnost krvavitev iz prebavil in motenj delovanja jeter in ledvic. Pojavijo se lahko tudi padec krvnega tlaka, zmanjšano dihanje (depresija dihanja) ter modro in rdeče obarvanje kože in  sluznic (cianoza).
Specifičnega antidota ni.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Ibuprofen STADA
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Preprosto sledite zgornjim navodilom o tem, kako jemati zdravilo, in ga ne vzemite več kot je svetovano.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Ibuprofen STADA
• Zdravilna učinkovina je ibuprofen.
• Ena vrečica vsebuje 200 mg ibuprofena.
• Druge sestavine zdravila so: izomalt 720, brezvodna citronska kislina, acesulfam (E950), glicerildistearat (tip I) in aroma limone (vsebuje naravne aromatične pripravke, naravnim identične aromatične snovi, maltodekstrin, α-tokoferol (E307)).

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodilo za uporabo Ibuprofen 200 mg

You've just added this product to the cart: