Ibubel 400 mg filmsko obložene tablete, 20 tablet

Ibubel 400 mg filmsko obložene tablete, 20 tablet

0 out of 5

10.17 

Zdravilo Ibubel vsebuje ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki se uporabljajo za lajšanje bolečine, zmanjševanje oteklin in zniževanje povišane telesne temperature.

Šifra: 147370 Kategoriji: , Oznake: , , , Nensi: 1046889

Opis

KAJ JE ZDRAVILO IBUBEL IN ZA KAJ GA UPORABLJAMO

Zdravilo Ibubel vsebuje ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki se uporabljajo za lajšanje bolečine, zmanjševanje oteklin in zniževanje povišane telesne temperature.

Zdravilo Ibubel se uporablja pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let in hkrati s telesno maso 40 kg ali več za:
–  kratkotrajno lajšanje blage do srednje močne boleče različnega izvora: glavobola, migrene, revmatske in mišične bolečine, pri poškodbi mehkih tkiv (npr. zvini in poškodbe mišic ali vezi zaradi prekomernega raztezanja), bolečine v križu, menstrualne in predmenstrualne bolečine, zobobola in ostre bolečine vzdolž živca (nevralgije), bolečine po manjših kirurških posegih;
– lajšanje bolečine in težav, povezanih s prehladom ali gripo,
–  zniževanje povišane telesne temperature.

 

KAKO JEMATI ZDRAVILO IBUBEL
Pri jemanju zdravila Ibubel natančno upoštevajte navodila v nadaljevanju. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Zdravilo vzemite skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. S tem zmanjšate možnost za pojav prebavnih težav.  Tablet ne lomite in ne žvečite.
Uporaba pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let in hkrati s telesno maso 40 kg ali več
Vzemite 1 tableto po potrebi, do največ 3 tablete na dan. Med posameznima odmerkoma zdravila Ibubel mora miniti vsaj 4 do 6 ur. Uporaba dnevnih odmerkov, večjih od 1200 mg (več kot 3 tablete zdravila Ibubel na dan) brez posveta z zdravnikom, ni priporočljiva.
Uporaba pri otrocih, starih 12 let ali manj ali s telesno maso, manjšo od 40 kg
Zdravila Ibubel ne dajajte otrokom, starim 12 let ali manj ali s telesno maso, manjšo od 40 kg.
Uporaba pri bolnikih, starih 65 let ali več
Prilagoditev odmerka tega zdravila pri vas ni potrebna, se pa pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom, ker bo morda želel spremljati potek vašega zdravljenja.

Uporaba pri bolnikih z blago ali zmerno okvaro jeter in/ali ledvic
Če ste bolnik z blago ali zmerno okvaro jeter ali ledvic ali imate blago ali zmerno okvaro jeter in ledvic prilagoditev odmerka zdravila Ibubel ni potrebna. Če ste bolnik s hudo okvaro jeter ali ledvic ali imate hudo okvaro jeter in ledvic, glejte podpoglavje ‘Ne jemljite zdravila Ibubel’.
Trajanje zdravljenja
Zdravilo Ibubel jemljite v najmanjšem, še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Ibubel, kot bi smeli
Če ste vzeli preveč tablet zdravila Ibubel (ali jih je zaužil otrok), se takoj posvetujte z zdravnikom ali pojdite v najbližjo bolnišnico. S seboj ne pozabite vzeti škatle (ali pretisnega omota) tega zdravila, da jo boste pokazali zdravniku.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Ibubel
Če ste pozabili vzeti zdravilo Ibubel, ga vzemite takoj, ko se spomnite. Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, pozabljeni odmerek izpustite in vzemite naslednjega. Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Ibubel
Zdravilna učinkovina je ibuprofen. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 400 mg ibuprofena.
Pomožne snovi so:
– v jedru tablete: laktoza monohidrat, predgeliran škrob, povidon, mikrokristalna celuloza (E460), premrežen natrijev karmelozat (E468), brezvodni koloidni silicijev dioksid, smukec (E553b), magnezijev stearat (E572);
– v filmski oblogi: smukec (E553b), makrogol 6000, titanov dioksid (E171), hipromeloza (E464), poliakrilat 30 odstotna disperzija, barvilo azorubin – karmoizin (E 122).

 

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Ibubel 400 mg

 

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: