Ibubel 20 mg/ml, peroralna suspenzija, 100 ml

Ibubel 20 mg/ml, peroralna suspenzija, 100 ml

0 out of 5

6.72 

Zdravilo Ibubel vsebuje učinkovino ibuprofen in se uporablja za simptomatsko zdravljenje: povišane telesne temperature, blage do srednje močne bolečine različnega izvora. Zdravilo Ibubel je namenjeno za uporabo pri otrocih, v starosti od 6 mesecev do 12 let in hkrati s telesno maso 6 kg ali več.

Šifra: 025454 Kategoriji: , Oznake: , , , , Nensi: 1038236
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Ibubel in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Ibubel vsebuje učinkovino ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID).
Zdravilo Ibubel se uporablja za simptomatsko zdravljenje:
• povišane telesne temperature,
• blage do srednje močne bolečine različnega izvora, kot je bolečina pri izraščanju zob, zobobol, bolečine v ušesih, glavobol, bolečine ob vnetem grlu, izvini in izpahi.
Zdravilo Ibubel je namenjeno za uporabo pri otrocih, v starosti od 6 mesecev do 12 let in hkrati s telesno maso 6 kg ali več.

 

Kako jemati zdravilo Ibubel
Pri uporabi zdravila Ibubel natančno upoštevajte navodila v nadaljevanju. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Način uporabe
Zdravilo lahko jemljete skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. S tem zmanjšate možnost nastanka prebavnih težav. Pred uporabo steklenico z zdravilom dobro pretresite. Če dalj časa ne uporabljate zdravila, lahko nastane usedlina na dnu steklenice. To ne vpliva na učinkovanje zdravila. Zdravilo odmerjate s pomočjo odmerne brizge, ki je priložena v škatli.
Navodila za uporabo brizge:
1. Brizgo čvrsto potisnite v odprtino na nastavku v vratu steklenice.
2. Za napolnitev brizge obrnite steklenico z glavo navzdol.
3. Med držanjem brizge na mestu, nežno vlecite bat navzdol, tako da povlečete zdravilo do ustrezne oznake.
4. Steklenico obrnite v začetni pokončni položaj.
5. Nežno zasukajte brizgo in jo tako odstranite iz nastavka na steklenici. Položite konec brizge v otrokova usta, pritisnite bat navzdol in počasi ter nežno iztisnite zdravilo.

6. Brizgo operite s toplo vodo in pustite, da se posuši.
Zdravila Ibubel ne smete uporabljati pri otrocih, ki so stari manj kot 6 mesecev ali imajo telesno maso manjšo od 6 kg.

Odmerjanje
Običajni dnevni odmerek ibuprofena pri otrocih je 20 mg/kg telesne mase, razdeljen na več odmerkov.
Pri določitvi odmerka zdravila Ibubel upoštevajte telesno maso otroka.

starost (meseci/leta) telesna masa (kg) volumen peroralne suspenzije (ml) posamezni odmerek ibuprofena (mg)
6-11 mesecev 6-8 2,5-3,75 50-75
1-2 leti 9-10 2,5-3,75 50-75
2-3 leti 11-16 3,75-5,0 75-100
4-5 let 17-21 5,0-6,25 100-125
6-8 let 22-27 6,25-7,5 125-150
9-10 let 28-32 7,5-10,0 150-200
11-12 let 33-43 10,0-15,0 200-300

 

Zdravilo Ibubel dajte otroku največ 3- 4-krat na dan, otrokom v starosti 6 do 12 mesecev pa 3-krat na dan. Med posamezni odmerki mora biti vsaj 6 do 8 ur presledka.
Če morajo otroci, starejši od 6 mesecev, jemati to zdravilo več kot 3 dni ali če pride do poslabšanja simptomov, je potrebno poiskati nasvet zdravnika.

Povišana telesna temperatura po cepljenju
Priporočeni odmerek je 2,5 ml peroralne suspenzije (50 mg ibuprofena). Če je treba, po 6 urah odmerek ponovite. Več kot dveh odmerkov zdravila Ibubel (100 mg ibuprofena) se v 24 urah ne priporoča. Če se otroku telesna temperatura v 24 urah ne zniža, se posvetujte z zdravnikom.
Trajanje zdravljenja
Zdravilo Ibubel dajte otroku v najmanjšem, še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Uporaba pri bolnikih, starih 65 let ali več
Prilagoditev odmerka tega zdravila pri vas ni potrebna, se pa pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom, ker bo morda želel spremljati potek vašega zdravljenja (glejte tudi 2. podpoglavje Opozorila in previdnostni ukrepi).

Uporaba pri bolnikih z blago ali zmerno okvaro jeter in/ali ledvic
Če je otrok bolnik z blago ali zmerno okvaro jeter ali ledvic ali ima blago ali zmerno okvaro jeter in ledvic prilagoditev odmerka zdravila Ibubel ni potrebna. Če je otrok bolnik s hudo okvaro jeter ali ledvic ali ima hudo okvaro jeter in ledvic glejte podpoglavje ‘Ne jemljite zdravila Ibubel’.

Če ste otroku dali večji odmerek zdravila Ibubel, kot bi smeli
Če ste otroku dali večji odmerek zdravila Ibubel, kot bi smeli, se glede tveganja in potrebnega ukrepanja vedno posvetujte z zdravnikom ali pa se odpravite v najbližjo bolnišnico.
Simptomi lahko vključujejo slabost, bolečine v trebuhu, bruhanje (lahko vsebuje sledove krvi), glavobol, zvonjenje v ušesih, zmedenost in ritmične gibe oči. Pri večjih odmerkih so poročali o zaspanosti, bolečinah v prsnem košu, razbijanju srca, izgubi zavesti, epileptičnih krčih (predvsem pri otrocih), šibkosti in omotici, krvi v urinu, občutku hladu in težavah z dihanjem.

Če ste otroku pozabili dati zdravilo Ibubel
Če ste otroku pozabili dati odmerek zdravila Ibubel in vročina ali bolečina še vedno vztrajata, dajte otroku naslednji odmerek. Presledek med dvema odmerkoma ne sme nikoli biti krajši od 6 ur. Otroku ne smete dati dvojnega odmerka, če ste mu pozabili dati prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Ibubel

Učinkovina je ibuprofen. En ml peroralne suspenzije vsebuje 20 mg ibuprofena.
Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: natrijev karmelozat (E466), mikrokristalna celuloza (E460) in natrijev karmelozat (E466), simetikon, 30 % emulzija, natrijev saharinat (E954), natrijev ciklamat (E952), dinatrijev edetat, natrijev benzoat (E211), polisorbat 60 (E435), glicerol (E422), aroma pomaranče, aroma marakuje (vsebuje sorbitol (E420)), citronska kislina monohidrat (E330) in prečiščena voda.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Ibubel peroralna suspenzija

 

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: