Ibubel 125 mg svečke, 10 svečk

Ibubel 125 mg svečke, 10 svečk

0 out of 5

4.77 

Zdravilo Ibubel vsebuje učinkovino ibuprofen in se uporablja se za zniževanje povišane telesne temperature, kratkotrajno lajšanje blagih do srednje močnih bolečin. Zdravilo Ibubel je namenjeno za uporabo pri otrocih, v starosti od 2 let do 6 let in hkrati s telesno maso 12,5 kg ali več.

Šifra: 145229 Kategoriji: , Oznake: , , , , Nensi: 1046622
Prikaži košarico

Opis

KAJ JE ZDRAVILO IBUBEL IN ZA KAJ GA UPORABLJAMO

Zdravilo Ibubel vsebuje učinkovino ibuprofen in spada v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAIDs). Uporablja se za zniževanje povišane telesne temperature, kratkotrajno lajšanje blagih do srednje močnih bolečin, kot je bolečina pri izraščanju zob, zobobol, glavobol, izpahi in zvini, bolečine ob vnetem grlu in bolečine v ušesih. Zdravilo Ibubel se uporablja tudi za blaženje simptomov gripe in prehlada.
Zdravilo Ibubel je namenjeno za uporabo pri otrocih, v starosti od 2 let do 6 let in hkrati s telesno maso 12,5 kg ali več.

KAKO UPORABLJATI ZDRAVILO IBUBEL

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Svečke se ne sme pogoltniti. Če mora otrok iztrebiti blato, poskrbite, da bo to opravil preden mu vstavite svečko.
Način uporabe
Pred uporabo si operite in posušite roke. Previdno odstranite eno svečko iz dvojnega traku in jo previdno vstavite skozi zadnjično odprtino v danko. Ponovno si umijte roke. Če opazite, da so svečke zelo mehke, jih, preden pretrgate dvojni trak, dajte pod curek hladne vode ali jih pustite za kratek čas (dokler se ne strdijo) stati v hladilniku.

Zdravila Ibubel ne smete dajati otrokom, ki so stari manj kot 2 leti ali imajo telesno maso manjšo od 12,5 kg.
Odmerjanje
Otroci v starosti od 2 let do 4 let (12,5 kg – 17 kg telesne mase)
Uporabite eno svečko, s presledkom 6 do 8 ur med odmerki.

Največji dnevni odmerek so tri svečke na dan.
Otroci v starosti od 4 let do 6 let (17 kg – 20,5 kg telesne mase)
Uporabite eno svečko, s presledkom 6 ur med odmerki.
Največji dnevni odmerek so štiri svečke na dan.

Trajanje zdravljenja
Zdravilo Ibubel dajte otroku v najmanjšem, še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
Uporaba pri bolnikih, starih 65 let ali več
Prilagoditev odmerka tega zdravila pri vas ni potrebna, se pa pred začetkom jemanja tega zdravila posvetujte z zdravnikom, ker bo morda želel spremljati potek vašega zdravljenja.
Uporaba pri bolnikih z blago ali zmerno okvaro jeter in/ali ledvic
Če je otrok bolnik z blago ali zmerno okvaro jeter ali ledvic ali ima blago ali zmerno okvaro jeter in ledvic prilagoditev odmerka zdravila Ibubel ni potrebna. Če je otrok bolnik s hudo okvaro jeter ali ledvic ali ima hudo okvaro jeter in ledvic glejte podpoglavje ‘Ne jemljite zdravila Ibubel’.

Če ste otroku dali večji odmerek zdravila Ibubel, kot bi smeli
Če ste otroku dali večji odmerek zdravila Ibubel, se takoj posvetujte z zdravnikom ali pojdite v najbližjo bolnišnico. S seboj ne pozabite vzeti škatle (ali dvojnega traku tega zdravila, da jo boste pokazali zdravniku.

Če ste otroku pozabili dati zdravilo Ibubel
Če ste otroku pozabili dati odmerek zdravila Ibubel in vročina ali bolečina še vedno vztrajata, dajte otroku naslednji odmerek. Presledek med dvema odmerkoma ne sme nikoli biti krajši od 6 ur. Otroku ne smete dati dvojnega odmerka, če ste mu pozabili dati prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Ibubel
Učinkovina je ibuprofen. Ena svečka vsebuje 125 mg ibuprofena. Pomožna snov je trda mast.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Ibubel svečke

 

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: