Praški proti bolečinam, 10 peroralnih praškov

Praški proti bolečinam, 10 peroralnih praškov

0 out of 5

6.69 

praški proti bolečinam

Zaloga: Na zalogi Šifra: 660388 Kategorija:

Opis

Kaj so Praški proti bolečinam in za kaj jih uporabljamo

Praške proti bolečinam uporabljajte za lajšanje bolečin, kot so glavobol, zobobol, bolečine med menstruacijo, bolečine pri poškodbah, bolečine po zdravniških in zobozdravniških posegih, bolečine v mišicah in sklepih (npr. revmatične bolečine). Uporabljate jih lahko tudi za lajšanje bolečin in zniževanje povišane telesne temperature pri gripi in prehladnih obolenjih.
Paracetamol in propifenazon lajšata bolečine in znižujeta povišano telesno temperaturo. Kofein ima spodbujevalni učinek na organizem.


Kaj morate vedeti, preden boste vzeli Praške proti bolečinam

Ne jemljite Praškov proti bolečinam
Ne jemljite Praškov proti bolečinam, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila. Zdravila naj ne jemljejo osebe s hudo ledvično ali jetrno okvaro, porfirijo, pomanjkanjem glukoze-6-fosfat-dehidrogenaze (redka dedna bolezen rdečih krvničk), okvaro kostnega mozga. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti in dojenja ter pri otrocih, mlajših od 12 let.

Pri jemanju Praškov proti bolečinam bodite posebno pozorni
Če se vam stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Posebna previdnost je potrebna pri osebah, ki imajo motnje v delovanju jeter ali ledvic ter osebah, ki so odvisne od alkohola. Dolgotrajno jemanje velikih odmerkov zdravil za lajšanje bolečin lahko povzroči okvare ledvic.

Jemanje drugih zdravil
Praškov proti bolečinam ne smete jemati hkrati z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol ali propifenazon. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če jemljete katero od navedenih zdravil oziroma zdravilnih učinkovin: zdravila za zdravljenje epilepsije, zdravila proti strjevanju krvi (varfarin), domperidon, holestiramin, interferon alfa, izoniazid, metoklopramid, probenecid, rifampicin, zidovudin.
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje Praškov proti bolečinam skupaj s hrano in pijačo
Med jemanjem Praškov proti bolečinam ne pijte alkoholnih pijač.

Nosečnost in dojenje
Praškov proti bolečinam ne smete jemati med nosečnostjo in dojenjem. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni podatkov, da Praški proti bolečinam vplivajo na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

 

Kako jemati Praške proti bolečinam

Vzamete lahko 1 prašek na 4 do 6 ur. Največji dnevni odmerek so 3 praški.
Vsebino papirnate kapsule stresite v pol kozarca vode (1 dl), premešajte in popijte, najbolje po jedi.
Praške proti bolečinam jemljite največ 3 dni. Če se stanje po 3 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek Praškov proti bolečinam, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, saj se znaki lahko pojavijo šele čez nekaj dni. Znaki zaužitja prevelikega odmerka so slabost, bruhanje, trebušna bolečina, zaspanost, potenje, hitro utripanje srca. Jemanje prevelikih odmerkov zdravila lahko povzroči hudo okvaro jeter, v nekaterih primerih tudi hudo okvaro ledvic.

Če ste pozabili vzeti Praške proti bolečinam
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


Možni neželeni učinki

Kot vsa zdravila imajo lahko tudi Praški proti bolečinam neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Ob jemanju priporočenih odmerkov so resni neželeni učinki redki. Pojavijo se lahko slabost in preobčutljivostne kožne reakcije (npr. koprivnica). Redek, vendar zelo hud neželeni učinek je resna alergijska reakcija, ki zahteva takojšnjo zdravniško pomoč. Kaže se kot otekanje rok, nog, gležnjev, obraza, ustnic, ust ali žrela, kar lahko povzroči težave pri požiranju ali dihanju, astmatični napad, koprivnica, omedlevica, padec krvnega tlaka, ki se lahko stopnjuje do šoka. Zdravniška pomoč je nujna tudi ob pojavu zlatenice (porumenitev kože in oči), slabosti in bruhanja, bolečin v trebuhu, nenadnega zmanjšanja količine seča, nenavadne utrujenosti ali splošne šibkosti. Zelo redko lahko pride do krvnih sprememb, kot so zmanjšanje števila belih krvnih telesc ali zmanjšanje števila krvnih ploščic.
Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Kaj vsebujejo Praški proti bolečinam
Zdravilne učinkovine: 1 peroralni prašek vsebuje 300 mg paracetamola (Paracetamolum), 200 mg propifenazona (Propyphenazonum), 50 mg kofeina (Coffeinum).
Pomožna snov: magnezijev oksid.

Izgled Praškov proti bolečinam in vsebina pakiranja
Praški proti bolečinam so praški, bele barve.


Vsebina pakiranja je škatla z 10 peroralnimi praški v papirnatih kapsulah, s priloženim navodilom za uporabo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You've just added this product to the cart: