Dolirief 400 mg filmsko obložene tablete, 20 tablet

Dolirief 400 mg filmsko obložene tablete, 20 tablet

0 out of 5

9.41 

Zdravilo Dolirief se uporablja za kratkotrajno simptomatsko zdravljenje blagih do zmernih bolečin, pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let, ki tehtajo najmanj 40 kg.

Šifra: 149168 Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1053804
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Dolirief in za kaj ga uporabljamo
Učinkovina je ibuprofen, ki spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). NSAID lajšajo bolečino, zmanjšujejo otekanje in znižujejo zvišano telesno temperaturo.

Zdravilo Dolirief se uporablja za kratkotrajno simptomatsko zdravljenje:
– blagih do zmernih bolečin, kot so glavobol, migrena, zobobol, menstrualna bolečina, mišična bolečina, bolečina v hrbtu, revmatična bolečina,
– zvišane telesne temperature,
– mrzlice in simptomov prehlada in gripe.

Zdravilo Dolirief se uporablja pri odraslih in mladostnikih, starejših od 12 let, ki tehtajo najmanj 40 kg.

 

Kako jemati zdravilo Dolirief
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
To zdravilo je namenjeno samo za kratkotrajno uporabo. Najmanjši učinkovit odmerek morate jemati najkrajši možni čas, ki je potreben za blaženje vaših simptomov.
Uporaba pri odraslih in mladostnikih, ki tehtajo 40 kg ali več (starih 12 let in več):
– Vzemite eno tableto z vodo, po potrebi do trikrat na dan.
– Med odmerkoma mora miniti vsaj šest ur.
– Ne vzemite več kot tri tablete (1.200 mg ibuprofena) v 24 urah.
Otroci in mladostniki:
Zdravila ne dajte otrokom, ki so mlajši od 12 let, ali mladostnikom, ki tehtajo manj kot 40 kg.
Dolirief filmsko obložene tablete imajo na eni strani prelomno oznako. Razdelilna zareza je namenjena le delitvi tablete za lažje požiranje.
Trajanje zdravljenja
Če otroci in mladostniki, stari od 12 do 18 let, to zdravilo potrebujejo več kot 3 dni, ali če se simptomi poslabšajo, se je treba posvetovati z zdravnikom.
Odrasli se morate posvetovati z zdravnikom, če simptomi vztrajajo ali se poslabšajo, ali če to zdravilo potrebujete več kot 5 dni za zdravljenje bolečine oziroma 3 dni za zdravljenje migrene ali zvišane telesne temperature.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Dolirief, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Dolirief, kot bi smeli, ali če so zdravilo po nesreči vzeli otroci, se glede tveganja in potrebnega ukrepanja vedno posvetujte z zdravnikom ali pa se odpravite v najbližjo bolnišnico.
Simptomi lahko vključujejo slabost s siljenjem na bruhanje, bolečine v trebuhu, drisko, zvenenje v ušesih, glavobol, bruhanje (lahko vsebuje sledove krvi), kri v blatu, zmedenost in ritmične gibe oči. Pri večjih odmerkih so poročali o zaspanosti, razdraženosti, dezorientiranosti, bolečinah v prsnem košu, razbijanju srca (palpitacijah), nizkem krvnem tlaku, odpovedi ledvic, okvari jeter, modrem obarvanju kože in sluznic (cianozi), izgubi zavesti, komi, epileptičnih krčih (predvsem pri otrocih), nagnjenosti h krvavitvam, šibkosti in omotici, krvi v urinu, občutku hladu in težavah z dihanjem. Pri astmatikih lahko pride do poslabšanja astme.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Dolirief
Ne vzemite dvojnega odmerka, da bi nadoknadili pozabljeni odmerek.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Dolirief
– Učinkovina je ibuprofenijev lizinat. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 684 mg ibuprofenijevega lizinata (kar ustreza 400 mg ibuprofena).
– Druge sestavine zdravila so:
Jedro tablete: silicirana mikrokristalna celuloza, kopovidon, natrijev karboksimetilškrob, magnezijev stearat.
Filmska obloga tablete (Opadry II bela): hipromeloza, titanov dioksid (E171), polidekstroza, smukec, maltodekstrin, nasičeni srednjeverižni trigliceridi.

Izgled zdravila Dolirief in vsebina pakiranja
Zdravilo Dolirief so podolgovate, bikonveksne, bele do kremaste filmsko obložene tablete s prelomno oznako na eni strani. Velikost tablete je približno 20 mm x 8 mm. Razdelilna zareza je namenjena le delitvi tablete za lažje požiranje in ne delitvi na enaka odmerka.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Dolirief

 

Zastopnik: ALKALOID INT d.o.o., Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana, Slovenija

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: