Aspirin migran 500 mg šumeče tablete, 12 šumečih tablet

Aspirin migran 500 mg šumeče tablete, 12 šumečih tablet

0 out of 5

7.49 

Zdravilo Aspirin migran vsebuje acetilsalicilno kislino, ki lajša bolečine, znižuje zvišano telesno temperaturo in deluje protivnetno.
Zdravilo Aspirin migran se uporablja za takojšnje zdravljenje glavobola pri napadih migrene z avro ali brez nje.

Šifra: 020044 Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1009309
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Aspirin migran in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Aspirin migran vsebuje acetilsalicilno kislino, ki lajša bolečine, znižuje zvišano telesno temperaturo in deluje protivnetno. Zdravilo Aspirin migran se uporablja za takojšnje zdravljenje glavobola pri napadih migrene z avro ali brez nje.

Kako jemati zdravilo Aspirin migran
Pri jemanju zdravila tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočeni odmerki so navedeni spodaj.
Uporaba pri odraslih
Priporočeni odmerek za odrasle sta 2 šumeči tableti (1.000 mg acetilsalicilne kisline) naenkrat. Dve šumeči tableti raztopite v kozarcu vode in popijte. Če napad ne popusti, lahko odmerek vzamete vsakih 4 do 8 ur. Največji dnevni odmerek je 6 šumečih tablet (3.000 mg acetilsalicilne kisline) in ga ne smete prekoračiti.
Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Zdravila Aspirin migran se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih.
Uporaba pri bolnikih z okvaro jeter in/ali ledvic
Če imate hudo okvaro jeter in/ali ledvic, zdravila Aspirin migran ne smete jemati. Če imate blago do zmerno okvaro jeter in/ali ledvic, se morate pred jemanjem zdravila Aspirin migran posvetovati z zdravnikom.

Trajanje zdravljenja
Zdravilo Aspirin migran jemljite po potrebi, dokler napadi ne minejo, vendar ne več kot 3 do 5 dni. Če simptomi vaše bolezni v 3 do 5 dneh ne minejo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom, ker bo treba premisliti o drugi obliki zdravljenja.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Aspirin migran, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Aspirin migran, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom, ki se bo glede na vaše stanje odločil za nadaljnje ukrepanje.
Če jemljete prevelike odmerke zdravila dalj časa, se lahko pojavijo naslednji znaki: omotičnost, vrtoglavica, zvonjenje v ušesih, motnje sluha, znojenje, občutek siljenja na bruhanje, bruhanje, glavobol in zmedenost. V takem primeru se takoj posvetujte z zdravnikom.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Aspirin migran
• Učinkovina je acetilsalicilna kislina. Ena šumeča tableta vsebuje 500 mg acetilsalicilne kisline.
• Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so mononatrijev citrat (E331), natrijev hidrogenkarbonat (E500), brezvodna citronska kislina (E330), brezvodni natrijev karbonat (E500).

 

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Aspirin migran

 

 

 

Lekarna Plavž

 

 

You've just added this product to the cart: