Aspirin 500 mg tablete, 50 tablet

Aspirin 500 mg tablete, 50 tablet

0 out of 5

10.05 

Zdravilo Aspirin se uporablja: za lajšanje bolečin pri glavobolu, zobobolu, vnetem grlu, bolečinah v hrbtu, mišicah in sklepih, bolečinah med menstruacijo, blagih bolečinah zaradi vnetja sklepov ter za lajšanje bolečin in zniževanje zvišane telesne temperature pri prehladu ali gripi.

Šifra: 021512 Kategoriji: , Oznaki: , Nensi: 1006837
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Aspirin in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Aspirin vsebuje acetilsalicilno kislino, ki lajša bolečine, znižuje zvišano telesno temperaturo in deluje protivnetno.

Zdravilo Aspirin se uporablja:
• za lajšanje bolečin pri glavobolu, zobobolu, vnetem grlu, bolečinah v hrbtu, mišicah in sklepih, bolečinah med menstruacijo, blagih bolečinah zaradi vnetja sklepov ter
• za lajšanje bolečin in zniževanje zvišane telesne temperature pri prehladu ali gripi

Kako jemati zdravilo Aspirin
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Priporočeni odmerki so navedeni spodaj.
Tablete vzemite po jedi, z veliko tekočine.
Uporaba pri odraslih
Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti (500 do 1.000 mg acetilsalicilne kisline) naenkrat, ki ga lahko ponovno vzamete čez 4 do 8 ur. Največji dnevni odmerek je 8 tablet (4.000 mg acetilsalicilne kisline).

Uporaba pri mladostnikih, starejših od 12 let
Priporočeni dnevni odmerek za otroke je 60 mg/kg telesne mase, razdeljen na 4 do 6 posameznih odmerkov (15 mg/kg na vsakih 6 ur ali 10 mg/kg na vsake 4 ure). Priporočen enkratni odmerek je 1 tableta (500 mg acetilsalicilne kisline).
Uporaba pri otrocih, mlajših od 12 let
Uporaba zdravila pri otrocih, mlajših od 12 let, ni priporočena.

Uporaba pri bolnikih z okvaro jeter in/ali ledvic
Če imate hudo okvaro jeter in/ali ledvic, zdravila Aspirin ne smete jemati. Če imate blago do zmerno okvaro jeter in/ali ledvic, se morate pred jemanjem zdravila Aspirin posvetovati z zdravnikom.
Trajanje zdravljenja
Zdravilo Aspirin jemljite po potrebi, dokler simptomi bolezni ne minejo, vendar ne več kot 3 dni. Če simptomi vaše bolezni v 3 dneh ne minejo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Aspirin, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom, ki se bo glede na vaše stanje odločil za nadaljnje ukrepanje.
Če jemljete prevelike odmerke zdravila dalj časa, se lahko pojavijo naslednji znaki: omotičnost, vrtoglavica, zvonjenje v ušesih, motnje sluha, znojenje, občutek siljenja na bruhanje, bruhanje, glavobol in zmedenost. V takem primeru se takoj posvetujte z zdravnikom.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Aspirin
• Zdravilna učinkovina je acetilsalicilna kislina. Ena tableta vsebuje 500 mg acetilsalicilne kisline.
• Drugi sestavini zdravila (pomožni snovi) sta uprašena celuloza in koruzni škrob.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Aspirin 500 mg tablete

 

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: