Adobil 500 mg/150 mg filmsko obložene tablete, 20 tablet

Adobil 500 mg/150 mg filmsko obložene tablete, 20 tablet

8.96 

Zdravilo Adobil vsebuje paracetamol in ibuprofen. Paracetamol deluje tako, da ustavi bolečinske signale preden pridejo do možganov. Znižuje tudi zvišano telesno temperaturo. Ibuprofen lajša bolečino in zmanjšuje vnetje.

Šifra: 149825 Kategoriji: , Oznake: , , , , Nensi: 1057641

Opis

Kaj je zdravilo Adobil in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Adobil vsebuje paracetamol in ibuprofen. Paracetamol deluje tako, da ustavi bolečinske signale preden pridejo do možganov. Znižuje tudi zvišano telesno temperaturo. Ibuprofen sodi v skupino nesteroidnih protivnetnih in protirevmatičnih zdravil (ali NSAID). Lajša bolečino in zmanjšuje vnetje (oteklino, rdečino ali razbolelost).

Adobil se uporablja za začasno lajšanje bolečine, povezane z:
– glavobolom,
– migreno,
– bolečinami v križu,
– menstrualnimi bolečinami,
– zobobolom,
– mišično bolečino,
– simptomi prehlada in gripe,
– bolečim grlom,
– zvišano telesno temperaturo.
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če imate dodatna vprašanja o tem zdravilu. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

 

Kako jemati zdravilo Adobil
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Ta navodila se lahko razlikujejo od informacij, ki so navedena v tem navodilu. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Ne jemljite zdravila dlje kot 3 dni.
Za lajšanje simptomov je treba uporabljati najmanjši učinkoviti odmerek najkrajši možni čas. Če imate okužbo, se nemudoma posvetujte z zdravnikom, če simptomi (kot sta zvišana telesna temperatura in bolečina) vztrajajo ali se poslabšajo.

Priporočeni odmerek je:
Odrasli:
Običajni odmerek je ena do dve tableti vsakih šest ur, do največ šest tablet v 24 urah.
Za lajšanje simptomov jemljite najmanjši še učinkoviti odmerek najkrajši možni čas zdravljenja. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo ali če je zdravljenje z zdravilom Adobil potrebno več kot 3 dni, se posvetujte z zdravnikom.
Ne prekoračite odmerka 6 tablet v 24 urah.
Če vam je zdravnik predpisal drugačen odmerek, upoštevajte navodila zdravnika.
Tableto zdravila Adobil zaužijte s polnim kozarcem vode. Razdelilna zareza je namenjena le delitvi tablete za lažje požiranje in ne delitvi na enaka odmerka.
Uporaba pri otrocih, mlajših od 18 let
Uporaba zdravila Adobil pri otrocih, mlajših od 18 let, ni priporočljiva.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Adobil, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila ali če je zdravilo po nesreči zaužil otrok, se vedno posvetujte z zdravnikom ali najbližjo bolnišnico o tveganjih in potrebnih ukrepih. To storite tudi, če ni znakov nelagodja ali zastrupitve.

Jemanje prevelikega odmerka zdravila Adobil lahko povzroči zakasnjene, resne poškodbe jeter in ledvic. Morda boste potrebovali nujno zdravniško pomoč.
Simptomi lahko vključujejo slabost, bolečino v trebuhu, bruhanje (lahko se pojavi kri), glavobol, šumenje v ušesih, zmedenost in tresoče premikanje oči. Pri velikih odmerkih so poročali o zaspanosti, bolečini v prsih, palpitacijah, izgubi zavesti, krčih (večinoma pri otrocih), oslabelosti in omotici, krvi v urinu, hladnem občutku telesa in težavah z dihanjem.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Adobil
Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, pozabljeni odmerek izpustite in ob predvidenem času za naslednji odmerek vzemite samo en odmerek. Sicer ga vzemite takoj, ko se spomnite, in vzemite naslednji odmerek ob običajnem času. Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če niste prepričani ali morate izpuščeni odmerek preskočiti, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Adobil
Učinkovini sta paracetamol in ibuprofen.
Druge sestavine zdravila so: koruzni škrob, predgelirani koruzni škrob, mikrokristalna celuloza, premreženi natrijev karmelozat, magnezijev stearat, smukec in Opadry White (vsebuje: HPMC (hidroksipropilmetilceluloza/hipromeloza (E464)), laktoza monohidrat, titanov dioksid (E171), makrogol/PEG- 4000 in natrijev citrat dihidrat (E331)).

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Adobil

 

 

Lekarna Plavž

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

You've just added this product to the cart: