Fenistil gel 1 mg/g, 50 g

Novo

Fenistil gel 1 mg/g, 50 g

0 out of 5

12.79 

Fenistil gel je klasično družinsko zdravilo za pomoč pri srbeči ali rahlo razdraženi koži. Deluje hladilno in lajša srbečico pri kožnih boleznih (dermatozah), kot sta kožni izpuščaj in koprivnica, ter pri pikih žuželk, pri sončnih opeklinah in pri površinskih opeklinah. Ta protialergijski gel je posebej namenjen ublažitvi srbenja in pekočega občutka, ki se pojavita zaradi razdražene kože. Gel se hitro in zlahka absorbira v kožo, je brez alkohola, dišav in barvil in je primeren za otroke in odrasle.

Šifra: 148833 Nensi: 1056095Nensi: 1056095
  • Opis

Opis

Kaj je zdravilo Fenistil in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Fenistil vsebuje učinkovino, ki sodi v skupino antihistaminikov. Uporablja se ga lahko za lajšanje srbečice pri kožnih boleznih (dermatozah), kot sta kožni izpuščaj in koprivnica, ter pri pikih žuželk, pri sončnih opeklinah in pri površinskih opeklinah.

Kako deluje zdravilo Fenistil
Zdravilo Fenistil ustavi srbenje, tako da zavira delovanje histamina, ki ga telo sprošča pri alergijskih reakcijah. Gel dobro prodira v kožo. Srbenje in draženje mineta v nekaj minutah. Ima tudi lokalno anestetičen učinek.

Kako uporabljati zdravilo Fenistil
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Na prizadeto območje nanesite gel 2- do 4-krat dnevno.
Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj vsebuje zdravilo Fenistil
Zdravilna učinkovina je dimetindenijev maleat. 1 g gela vsebuje 1 mg dimetindenijevega maleata.
Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: benzalkonijev klorid, dinatrijev edetat, karbomer, propilenglikol, natrijev hidroksid (E524), prečiščena voda.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodilo za uporabo Fenistil

You've just added this product to the cart: