A. Vogel Prostasan 320 mg, 90 kapsul

A. Vogel Prostasan 320 mg, 90 kapsul

40.14 

za lajšanje težav pri blago do zmerno povečani prostati

Zaloga: Na zalogi Šifra: 300942
  • Opis
  • Navodila

Opis

A. Vogel Prostasan 320 mg, 90 kapsul

Kaj vsebuje

V zdravilu  Prostasan je izvleček palmeta, ki je poznan tudi pod imenoma pritlikava oziroma žagastolistna palma. Rastlino za zdravilo kontrolirano biološko pridelujejo na Floridi. Plodove pobirajo v polni zrelosti, septembra, nato jih zmerno posušijo. Ko prispevjo v Švico, jih pregledajo skladno s farmacevtskimi normativi, nato pa jih izpostavijo etanolu (96% alkohol).  Na tak način sestavine plodov prehajajo v topilo in v njem ostanejo stabilne. Po določenem času topilo prefiltrirajo in odstranijo ostanke plodov žagastolistne palme. Tako pridobijo alkoholno raztopino – tinkturo. Za prijaznejše jemanje zdravila tinkturo nato zgostijo in jo napolnijo v kapsule.

Zdravilna učinkovina je gosti ekstrakt plodu palmeta – Sabalis serrulatae fructus extractum spissum (Serenoa repens (Bartram) Small. Sabal serrulata (Michaux) Nichols)) (9–12:1). Ekstrakcijsko topilo: 96-odstotni (V/V) etanol. Ena kapsula vsebuje 320 mg zdravilne učinkovine.

Pomožne snovi v ovoju kapsule: želatina, glicerol, 70-odstotni sorbitol, rdeče barvilo – železov (III) oksid (E172), črno barvilo –

železov (II, III) oksid (E172), rumeno barvilo – železov oksid (E172), prečiščena voda.

Kako deluje

Zdravilo Prostasan deluje lokalno na prostato in spodnja sečila. Uporabniki ga posebej cenijo, ker ne povzroča neželenih učinkov, kot so motnje erekcije, zmanjšanje libida in rast moških prsi. Zato ga zelo dobro prenašajo tudi dolgotrajni, več let trajajoči uporabi.

Kdaj uporabiti

Zdravilo rastlinskega izvora Prostasan uporabljamo za lajšanje težav pri blago do zmerno povečani prostati (benigna hiperplazija prostate).

Odmerjanje

Zdravilo je primerno za osebe, starejše od 18 let.

Dnevno je potrebno zaužiti eno kapsulo, najboljše med obrokom ali takoj po njem.

Zdravilo je namenjeno le moškim!

Če želimo opaznejše izboljšanje simptomov, je zdravilo potrebno jemati neprekinjeno vsaj 2 do 3 mesece.

Za dolgoročne učinke  na zaviranje rasti prostate in izboljšanje težav pri uriniranju je zdravilo treba jemati daljše, lahko tudi večletno obdobje.

Opozorilo

Če imate težave zaradi povečane prostate, se nujno posvetujte z zdravnikom, da se izključi možnost morebitne rakave bolezni.

Pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

You've just added this product to the cart: