Nutribio prašek, 150 g

Nutribio prašek, 150 g

0 out of 5

6.66 

Nutribio prašek za uravnavanje ravnovesje in regulacijo naravne črevesne mikroflore pri živalih.

Kategorija: Oznake: , , , , Nensi: 1047251
Prikaži košarico

Opis

Dietetično živilo za uravnavanje ravnovesje in regulacijo naravne črevesne mikroflore pri živalih

Nutribio prašek za uravnavanje ravnovesje in regulacijo naravne črevesne mikroflore pri živalih. 

Delovanje in prednosti:
Naravna črevesna mikroflora je občutljiva na različne notranje dražljaje kot so napake v krmljenju, sprememba krme, zdravljenje z antibiotiki in tudi na zunanje vplive kot so spremembe v pogojih reje, spremembe okolja, neugodni klimatski pogoji, transport.
Pri porušenju ravnovesja naravne mikroflore se začno množiti patogeni mikroorganizmi in zajedavci, ki predstavljajo nevarnost za razvoj bolezni. Zato je zdrava črevesna mikroflora pomemben dejavnik prehrane in uspešne vzreje. Vzdrževanje naravnega ravnovesja je lahko podprto z dodajanjem NutriBio praška, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije v visoki koncentraciji in ustrezni hranljivi substrat.

Pri živalih je pozitivno delovanje mlečnokislinskih bakterij vidno pri naslednjih parametrih:
•    povečana odpornost na infekcijske bolezni ter posledično manjše število poginov;
•    hitrejša rast;
•    izboljšana konverzija in izkoristek krme;
•    izboljšana prebava in absorpcija hranil;
•    večja produktivnost;
•    izboljšana proizvodnja in kvaliteta jajc;
•    večja mlečnost in boljša kvaliteta mleka

Navodilo za uporabo:
Za zagotavljanje zaščite naravne črevesne mikroflore s koristnimi mlečnokislinskimi bakterijami ponudimo živalim NutriBio prašek. NutriBio prašek uporabite v primeru tveganja prebavnih motenj (driske), med njimi ali po njih, v primeru bolezni in uporabe antibiotikov za ponovno naselitev in stabilizacijo naravne črevesne mikroflore. NutriBio prašek vmešajte v krmo ali v toplo vodo (do 35°C).

Sestava: posneto mleko v prahu, dekstroza
Analitske sestavine: surove beljakovine 28%, surova olja in maščobe 0,8%, surova vlaknina 1,5%, surovi pepel 12%, natrij 0,4%, lizin 2,6%, metionin 0,6%.
Dodatki v 1 kg: Zootehnični dodatki – stabilizatorji mikroflore: 1 x 1011 CFU mikroorganizmov Enterococcus faecium NCIMB 10415 (4b1707) iz rodu Lactobacillus sp.

Doziranje:
Pujski do 35 kg: 5 do 10 g na pujska na dan, vmešajte v mokro krmo ali kot posip, 7 dni pred in 7 dni po odstavitvi, 5 do 7 dni v primeru antibiotičnega zdravljenja, 5 do 7 dni pri novo naseljenih pujskih.
Teleta: 10 do 20 g na žival na dan, vmešajte v vodo, mleko ali mlečni nadomestek, najmanj 7 dni pri novo naseljenih teletih, 5 do 7 dni v primeru antibiotičnega zdravljenja. Po potrebi podaljšajte še za 1 teden.
Piščanci in purani: 10 do 100 g na 100 živali, vmešajte v vodo, ob vselitvi najmanj 3 zaporedne dni, po aplikaciji antibiotikov najmanj 3 zaporedne dni. Po potrebi podaljšajte še za 3 dni.
Psi: 1,5 g do 5 g na dan. Dodajajte hrani vsaj 1 do 2 tedna, po potrebi uporabo podaljšajte.
Mačke: 1,5 g na dan. Dodajajte hrani vsaj 1 do 2 tedna, po potrebi uporabo podaljšajte.

*1 izravnana kavna žlička je približno 1,5 g. 1 izravnana jušna žlica je približno 5 g.

Pakiranje: 150 g

Shranjujte v dobro zaprti originalni embalaži, v hladnem in suhem prostoru. Zaščitite pred svetlobo. Hranite izven dosega otrok!

 

 

 

 

Lekarna Plavž 

You've just added this product to the cart: