Fypryst Combo 50 mg/ 60 mg kožni nanos, raztopina za mačke in dihurje, 3 pipete

Fypryst Combo 50 mg/ 60 mg kožni nanos, raztopina za mačke in dihurje, 3 pipete

0 out of 5

21.73 

Raztopina (kožni nanos) za zatiranje klopov, bolh in uši na mačkah in dihurjih.

Zaloga: Ni na zalogi Kategorija: Oznaki: , Nensi: 1040762

Opis

Zdravilo deluje na uši, klope ter bolhe in njihove razvojne oblike (jajčeca, ličinke in bube).

Indikacije

Mačke:
Za zatiranje bolhavosti in bolhavosti ob sočasni klopavosti in ušivosti:
– Zdravljenje bolhavosti (Ctenocephalides spp.). Pri novih infestacijah z odraslimi bolhami traja insekticidni učinek 4 tedne. Zdravilo šest tednov po nanosu preprečuje razmnoževanje bolh, tako da zavira razvoj jajčec (ovicidno delovanje), ličink in bub (larvicidno delovanje), ki jih izležejo odrasle bolhe.
– Zdravljenje klopavosti (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Zdravilo ima proti klopom obstojen akaricidni učinek, ki traja do 2 tedna (eksperimentalni podatki).
– Zdravljenje ušivosti (Felicola subrostratus).
Zdravilo se lahko uporablja v sklopu zdravljenja alergijskega dermatitisa, ki ga povzroča bolhavost, kadar je diagnozo potrdil veterinar.

Dihurji:
Za zatiranje bolhavosti in bolhavosti ob sočasni klopavosti:

– Zdravljenje bolhavosti (Ctenocephalides spp.). Pri novih infestacijah z odraslimi bolhami traja insekticidni učinek 4 tedne. Preprečevanje razmnoževanja bolh z zaviranjem razvoja jajčec (ovicidno delovanje), ličink in bub (larvicidno delovanje), ki jih izležejo odrasle bolhe.
– Zdravljenje klopavosti (Ixodes ricinus). Zdravilo ima proti klopom obstojen akaricidni učinek, ki traja do 4 tedne (eksperimentalni podatki).

Odmerjanje, pot in način uporabe 

Ena merilna kapalka po 0,5 ml za eno mačko, kar ustreza minimalnemu priporočenemu odmerku 5 mg/kg fipronila in 6 mg/kg (S)-metoprena, topikalno na kožo (kožni nanos).
Ena merilna kapalka po 0,5 ml za enega dihurja, kar ustreza minimalnemu priporočenemu odmerku 50 mg fipronila in 60 mg (S)-metoprena, topikalno na kožo (kožni nanos).
Način uporabe:
1. Merilno kapalko vzemite iz ovojnine. Držite jo navpično, zavrtite pokrovček in ga povlecite s kapalke.
2. Pokrovček obrnite in njegov nasprotni konec nastavite na kapalko. Potisnite ga na kapalko in ga zavrtite, da tesnilo poči, nato pokrovček odstranite s kapalke.
3. Nanesite na kožo na začetku vratu pred lopaticama.
4. Živali razmaknite dlake, da vidite kožo. Konico kapalke nastavite na kožo in kapalko stiskajte, da izpraznite vso njeno vsebino neposredno na ustrezno mesto na koži.

Posebna opozorila za vsako ciljno živalsko vrsto
Bolhe z domačih živali se pogosto naselijo v košarah živali, blazinah in na mestih, kjer živali pogosto ležijo, kot so preproge in oblazinjeno pohištvo, zato je treba pri masivni okužbi in pred ukrepi za zatiranje okuženosti s primernim insekticidom obdelati tudi ta mesta in jih redno sesati.
Za mačke in dihurje ni podatkov o vplivu kopanja ali uporabe šampona na učinkovitost zdravila. Na podlagi podatkov za pse, pri katerih so šampon uporabili 2 dni po nanosu zdravila, pa ne priporočajo kopanja živali še dva dni po nanosu.
Posebni previdnostni ukrepi za uporabo pri živalih:
Paziti je treba, da zdravilo ne pride živali v oči.
Paziti je treba, da zdravila ne bi nanesli na predel, kjer ga žival lahko poliže, in da živali po nanašanju zdravila ne bodo druga druge lizale.
Posamezni klopi se lahko pritrdijo, zato v neugodnih razmerah ni mogoče povsem izključiti prenosa kužnih bolezni.

Brejost in laktacija:
Pri mačkah se zdravilo lahko uporablja v obdobju brejosti. O možni toksičnosti zdravila za mladiče, mlajše od 8 tednov, ki so v stiku s samico z nanesenim zdravilom, ni podatkov. V tem primeru je potrebna posebna previdnost.
Dihurji: z laboratorijskimi študijami na mačkah niso bili dokazani teratogeni, fetotoksični učinki ali toksični učinki na mater. Varnost uporabe pri dihurjih v obdobju brejosti in laktacije ni bila ugotovljena.

Preveliko odmerjanje (simptomi, nujni ukrepi, protistrupi):

Tveganje za neželene učinke je večje ob prevelikem odmerjanju.
Mačke
V raziskavah o varnosti pri ciljni živalski vrsti, v katerih so zdravilo preizkušali pri mačkah in mačjih mladičih, starih 8 tednov in več, s telesno maso približno 1 kg, ki so jih 6 mesecev zaporedoma enkrat na mesec zdravili s petkratnim priporočenim odmerkom, niso opazili neželenih učinkov.
Po zdravljenju se lahko pojavi srbečica.
Pri nanosu prevelikega odmerka se dlaka na mestu nanosa lahko sprime. Vendar je tako stanje prehodno in izgine v 24 urah po nanosu.
Dihurji
Pri dihurjih, starih 6 mesecev in več, ki so jih zdravili štirikrat na 2 tedna s petkratnim priporočenim odmerkom, so pri nekaterih živalih opazili zmanjšanje telesne mase.

Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo:
Zdravilo ima lahko dražeč učinek na sluznicah, koži in očeh, zato je treba paziti, da ne bi prišlo v stik z usti, kožo ali očmi.
Osebe z znano preobčutljivostjo za insekticide ali alkohol naj se izogibajo stika z zdravilom.
Pazite, da vsebina merilne kapalke ne bi prišla v stik s prsti. Če se to zgodi, si roke umijte z milom in vodo. Če zdravilo zanesete v oko, oko previdno sperite s čisto vodo.
Po uporabi si umijte roke.
Med nanašanjem zdravila ne kadite, pijte ali jejte.
Živali po nanašanju zdravila ne prijemajte, dokler se mesto nanašanja ne posuši, in ne dovolite otrokom, da bi se z njimi igrali, dokler se mesto nanašanja ne posuši. Zato priporočajo, naj zdravila ne bi nanašali čez dan, temveč zgodaj zvečer, živali z nedavno nanesenim zdravilom pa ne smejo spati pri lastnikih, še zlasti otrocih.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in nezaželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.

Navodilo za uporabo Fypryst_Combo_mačke

You've just added this product to the cart: