Frontline Tri-Act kožni nanos, raztopina za pse (10-20 kg), 3 pipete po 2 ml

Frontline Tri-Act kožni nanos, raztopina za pse (10-20 kg), 3 pipete po 2 ml

0 out of 5

30.22 

Frontline Tri-Act kožni nanos se uporablja za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami in/ali klopi, kjer je potrebno tudi repelentno delovanje (preprečevanje hranjenja) proti peščenim muham, muham in/ali komarjem.

Kategorija: Oznake: , , , Nensi: 1049765
Prikaži košarico

Opis

Frontline Tri-Act kožni nanos se uporablja za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami in/ali klopi, kjer je potrebno tudi repelentno delovanje (preprečevanje hranjenja) proti peščenim muham, muham in/ali komarjem.

Indikacije

Pri psih:
Zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami in/ali klopi, kjer je potrebno tudi repelentno delovanje (preprečevanje hranjenja) proti peščenim muham, muham in/ali komarjem.
• Bolhe
Zdravljenje in preprečevanje infestacije z bolhami Ctenocephalides felis in preprečevanje infestacije z bolhami Ctenocephalides canis. Enkratno zdravljenje do 4 tedne preprečuje nove infestacije z bolhami. Zdravilo je lahko del zdravljenja alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe, če je le-tega predhodno diagnosticiral veterinar.
• Klopi
Zdravljenje in preprečevanje infestacije s klopi (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus). Enkratno zdravljenje ubije klope (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) in repelentno učinkuje na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) do štiri tedne po zdravljenju ter repelentno učinkuje na klope Dermacentor reticulatus od 7 dni do 4 tedne po zdravljenju.
• Komarji in peščene muhe
Zdravilo deluje repelentno (učinek preprečevanja hranjenja) na peščene muhe (Phlebotomus perniciosus) do 3 tedne in na komarje (Culex pipiens, Aedes albopictus) do 4 tedne.
Zdravilo ubija peščene muhe (Phlebotomus perniciosus) in komarje (Aedes albopictus) do 3 tedne. Zmanjšanje tveganja za okužbo z Leishmania infantum preko prenosa s peščenimi muhami
(Phlebotomus perniciosus) do 4 tedne. Učinek je indirekten zaradi delovanja zdravila na vektor.
• Hlevske muhe
Zdravilo deluje repelentno (učinek preprečevanja hranjenja) in ubija hlevske muhe (Stomoxys calcitrans) do 5 tednov.

 

Odmerjanje

Za topikalen nanos na kožo (spot-on uporaba

Učinkovine Pomožne snovi
Frontline Tri-Act kožni nanos, raztopina Volumen odmerka (ml) Fipronil (mg) Permetrin (mg) Butilhidroksitoluen (E321) (mg)
Zelo majhni psi 2 do 5 kg 0,5 33,8 252,4 0,563
Majhni psi 5 do 10 kg 1 67,6 504,8 1,125
Srednje veliki psi 10 do 20 kg 2 135,2 1009,6 2,250
Veliki psi 20 do 40 kg 4 270,4 2019,2 4,500
Zelo veliki psi 40 do 60 kg 6 405,6 3028,8 6,750
Psi nad 60 kg Uporabite primerno kombinacijo merilnih kapalk

 

Pri psih, težjih od 60 kg, uporabite kombinacijo dveh velikosti merilnih kapalk, ki najbolj ustrezata telesni teži živali.

Razpored zdravljenja
Zdravilo se lahko uporablja na podlagi potrjene infestacije ali tveganja za infestacijo z bolhami in/ali klopi, kjer je potrebno tudi repelentno (učinek preprečevanja hranjenja) delovanje na peščene muhe in/ali komarje in/ali muhe. Ponavljajoče zdravljenje je lahko potrebno, če to zahteva močan pritisk ektoparazitov v okolju. V teh primerih je najmanjši priporočljiv razmik med dvema odmerjanjema vsaj 4 tedne.

Pravilna uporaba zdravila
Uporabite pravilno velikost merilne kapalke glede na težo psa.
Zdravilo je potrebno nanesti na dve mesti na koži, ki jih pes ne doseže in ne more polizati mest nanosa. Mesti za nanos sta zatilje pred lopaticama in srednji del vratu med bazo lobanje in lopaticama.
Odstranite pretisne omote iz škatlice in ločite en pretisni omot od drugih. S škarjami zarežite vzdolž perforirane črte na pretisnem omotu ali prepognite v vogalu in raztrgajte.
Merilno kapalko držite pokonci in stran od obraza in telesa. S škarjami odrežite vrh merilne kapalke. Razmaknite dlako na vratu psa, da je vidna koža. Vrh kapalke prislonite na kožo. Merilno kapalko stisnite in nanesite približno polovico vsebine na področje med bazo lobanje in lopatici. Preostanek vsebine merilne kapalke nanesite na bazo vratu pred lopatici.
Za najboljši rezultat zdravljenja se prepričajte, da je zdravilo naneseno neposredno na kožo in ne na dlako.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo FRONTLINE TRI ACT 10-20kg navodilo

 

Lekarna Plavž 

You've just added this product to the cart: