Foresto ovratnica proti zajedalcem za mačke in pse lažje od 8 kg

Foresto ovratnica proti zajedalcem za mačke in pse lažje od 8 kg

0 out of 5

37.48 

Foresto je ovratnica proti zajedalcem za mačke in pse, ki so lažji od 8 kg in zagotavlja neprekinjeno zaščito pred bolhami in klopi  7 do 8 mesecev.  Inovativna tehnologija omogoča sproščanje nizkih odmerkov učinkovitih substanc v daljšem časovnem obdobju.

Kategorija: Oznake: , , , , Nensi: 1034689
Prikaži košarico

Opis

Foresto je ovratnica proti zajedalcem za mačke in pse, ki so lažji od 8 kg in zagotavlja neprekinjeno zaščito pred bolhami in klopi  7 do 8 mesecev.  Inovativna tehnologija omogoča sproščanje nizkih odmerkov učinkovitih substanc v daljšem časovnem obdobju.  Foresto ovratnica je varna za živali, ljudi in okolje.  Foresto ovratnica je brez vonja in vodoodporna.

 

Sestava

Ena siva ovratnica brez vonja dolžine 38 cm (12,5 g) vsebuje: 1,25 g imidakloprida in 0,56 g flumetrina kot učinkovini.

 

Indikacije

Mačke
Za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami (Ctenocephalides felis) v obdobju 7 do 8 mesecev.
Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 10 tednov.
Zdravilo se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja za nadzor alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe (FAD).
Zdravilo učinkuje trajno akaricidno (ubijajoče) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus) v obdobju 8 mesecev. Učinkovito deluje na ličinke, nimfe in odrasle klope.
Klopi, ki so na mački ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili v 48 urah po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da ob namestitvi ovratnice odstranite klope, ki so že na mački. Ovratnica zagotavlja zaščito pred infestacijo z novimi klopi 2 dni po namestitvi.

Psi
Za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami (Ctenocephalides felis, C. canis) v obdobju 7 do 8 mesecev.
Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 8 mesecev.

Zdravilo se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja za nadzor alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe (FAD).
Zdravilo učinkuje trajno akaricidno (ubijajoče) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus), v obdobju 8 mesecev. Učinkovito deluje na ličinke, nimfe in odrasle klope.
Klopi, ki so na psu ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili v 48 urah po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da ob namestitvi ovratnice odstranite klope, ki so že na psu. Ovratnica zagotavlja zaščito pred infestacijo z novimi klopi 2 dni po namestitvi.
Za zdravljenje infestacije z ušmi dlakožeri (Trichodectes canis).
Zdravilo zagotavlja posredno zaščito pred prenosom patogenov Babesia canis vogeli in Erlichia canis, ki ju prenaša klop vrste Rhipicephalus sanguineus, kar za 7 mesecev zmanjša nevarnost za obolenje z babezijo in erlihijo pri psih.
Zdravilo zmanjša tveganje za infekcijo s patogenom Leishmania infantum, ki ga prenašajo peščene muhe (Phlebotomus perniciosus) za obdobje do 8 mesecev.

 

Kontraindikacije

Ne zdravite mačjih mladičev, mlajših od 10 tednov in pasjih mladičev, mlajših od 7 tednov.
Ne uporabljajte v primeru preobčutljivosti na učinkovini ali na katero koli pomožno snov.

 

Pravilna uporaba

Mačkam in majhnim psom do 8 kg telesne teže namestite eno ovratnico dolžine 38 cm.
Psom težjim od 8 kg namestite eno ovratnico za pse > 8 kg dolžine 70 cm.
Dermalna uporaba. Živali namestimo eno ovratnico okrog vratu. Samo za zunanjo uporabo.

 

Ovratnico vzemite iz zaščitne vrečke tik pred uporabo. Odvijte jo in se prepričajte, da na njeni notranji strani ni ostankov plastičnih spojnikov. Namestite ovratnico na vrat živali, vendar je ne zategnite preveč (ostati mora dovolj prostora, da lahko med ovratnico in vrat vstavite dva prsta). Ostanek ovratnice povlecite skozi zaponko in odrežite, če je predolga, tako da ostane največ 2 cm.

Žival mora ovratnico nositi neprekinjeno 8 mesecev, po preteku obdobja zdravljenja pa jo je treba odstraniti. Občasno preverite, ali je treba prilagoditi dolžino, predvsem ko mačji/pasji mladiči hitro rastejo.
V primeru slučaja nezgode, kjer bi se mačka zataknila z ovratnico, zadostuje njena lastna moč , da razširi ovratnico in se hitro osvobodi.

 

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali farmacevtom.

 

 

Navodilo za uporabo Foresto ovratnica za mačke in pse lažje od 8 kg

 

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: