EnteroZOO gel v vrečkah, 45 vrečk po 10 g (trojno pakiranje

EnteroZOO gel v vrečkah, 45 vrečk po 10 g (trojno pakiranje

0 out of 5

60.49 

EnteroZOO je inovativen enterosorbent, ki veže patogene mikroorganizme in njihove toksine in jih odstrani iz črevesja. Je brez vonja in okusa, živali pa ga rade zaužijejo.

Pakiranje je sestavljen iz treh paketov EnteroZOO gel v vrečkah (15 vrečk x 10 g): skupaj 450 g gela.

Paket je primeren za selektivno 14-dnevno razstrupljanje večjih hišnih ljubljenčkov od 15 do 50 kg.

Kategorija: Oznake: , , Nensi: 1042212
Prikaži košarico

Opis

EnteroZOO je inovativen enterosorbent, ki veže patogene mikroorganizme in njihove toksine in jih odstrani iz črevesja. Je brez vonja in okusa, živali pa ga rade zaužijejo.

  • EnteroZOO pretežno adsorbira strupene snovi in ne povzroča pomanjkanje makro- in mikro hranil ter vitaminov.
  • EnteroZOO učinkuje takoj po zaužitju, saj je zaradi svoje strukture takoj pripravljen za sorpcijo. Zaradi hidrofobne strukture nase ne veže vode in zato ne povzroča zaprtja. Enterosorbenti v trdih farmacevtskih oblikah (praški, tablete, kapsule) imajo pore, ki vsebujejo zrak, ta pa ovira absorpcijo. Poleg tega večina teh preparatov adsorbira neselektivno (torej tudi mikro- in makroelemente, vitamine in minerale).
  • EnteroZOO ima gelu podobno strukturo. Ne poškoduje sluznice prebavil. Nad sluznico naredi zaščitno plast in jo tako ščiti pred dražečimi in strupenimi snovmi ter spodbuja njeno regeneracijo.
  • EnteroZOO zaradi svoje gelaste strukture enostavno vmešamo v hrano ali pitno vodo.
  • EnteroZOO veže patogene mikroorganizme in njihove toksine in jih odstrani iz črevesja bolj učinkovito kot drugi enterosorbenti. Ne uničuje naravne črevesne mikroflore, ampak pomaga pri njeni obnovi. Bakterije normalne črevesne flore imajo veliko afiniteto do enterocitnih receptorjev in so nanje tesno vezane. Patogene bakterije nimajo te lastnosti, zato se drugače vežejo na površino črevesja. Privlak med površino EnteroZOO in patogeno bakterijo je močnejši in hitrejši, kot pa vezava patogene bakterije na površino črevesja, zato EnteroZOO učinkovito veže patogene bakterije in njihove razpadne produkte na svojo površino.
  • EnteroZOO je edini enterosorbent, ki ni kontraindiciran pri črevesnih razjedah in vnetnih črevesnih boleznih. Sluznico zaščiti in omogoča hitrejšo obnovo.

 

EnteroZOO je enterosorbent nove generacije, ki hitro in učinkovito odpravlja vzroke in simptome drisk povzročenih zaradi virusnih in bakterijskih vplivov. EnteroZOO med prehodom skozi prebavni trakt veže in iz organizma odstrani bakterije, viruse, strupene snovi, alergene, težke kovine, bilirubin, sečnino in kreatinin. Zaradi posebne strukture gela je vezava selektivna in ne vpliva na absorbcijo vitaminov, mineralov, mikro- in makroelementov. Poleg razstrupljevalnih lastnosti je izdelek učinkovit tudi pri alergijskih obolenjih. Umirja pordelo in srbečo kožo, kraste po koži, zmanjšuje neprijeten vonj kože in umirja izrazito mastno kožo. EnteroZOO  se na koži lahko uporablja tudi kot lokalni nanos.

Uporablja se za podporo pri zdravljenju z antibiotiki.

Uživanje antibiotikov poleg zdravilnih učinkov velikokrat poruši normalno črevesno mikrofloro oz. celo povzroči poškodbe prebavil. Priporočljivo je, da žival EnteroZOO dobiva ves čas tekom jemanja antibiotika, saj EnteroZOO zaščiti sluznico želodca in črevesja (na sluznici tvori zaščitni film), poleg tega pa prepreči porušitev črevesne mikroflore.

Žival naj EnteroZOO dobi 1-2 uri pred ali po zaužitem antibiotiku (na ta način EnteroZOO ne bo vsrkal zdravilnih učinkovin antibiotika).

Pospešuje celjenje ran: EnteroZOO se živalim ne daje samo peroralno, ampak ga lahko nanesemo tudi eksterno na kožo živali. Ob poškodbah kože, odrgninah in globjih ranah na prizadeto mesto enostavno nanesite debelejši sloj izdelka EnteroZOO in počakajte, da se ta posuši, nato pa gel enostavno odluščite. Preprečite, da si žival rano liže.

Velika prednost izdelka EnteroZOO pri nanašanju na rane je, da ne vsebuje alkohola in je zato nanos na rano popolnoma nepekoč.

Razstruplja telo: EnteroZOO deluje selektivno in ima visoke absorpcijske zmogljivosti. Na svojo površino veže strupene snovi srednje molekulske mase, patogene bakterije in njihove razpadne produkte, ter toksine. Ne vpliva na adsorpcijo mikroelementov, kalcija, vitaminov in drugih telesu koristnih snovi.

Prečistite organizem vašega hišnega ljubljenčka in poskrbite, da bo bolj zdrav, vitalen in varen pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Le trije odmerki dnevno v obdobju 14-ih dni so potrebni, da bo EnteroZOO iz telesa vašega hišnega ljubljenčka odpravil škodljive in strupene snovi in okrepil imunski sistem, ter bistveno izboljšal splošno počutje vaše živali.


Nasvet pri razstrupljanju
: V primeru, da doziranje izdelka EnteroZOO ne morete razporediti 3-krat dnevno, lahko celotni dnevni odmerek (3 doziranja) vaš hišni ljubljenček zaužije v 1-kratnem vnosu (npr. pred spanjem).

 

Odpravlja prebavne motnje: EnteroZOO bo hitro in učinkovito odpravil ali pa ublažil potek različnih prebavnih motenj.
UPORABNI NASVETI

Sestava:  60% – polimetilsiloksan polihidrat, 40 % – prečiščena voda na 100g gela. EnteroZoo ne vsebuje sladkorja, umetnih sladil, laktoze, glutena, maščob, barvil, okusa in konzervansov.

Apliciranje

Lastniki lahko EnteroZoo aplicirajo v gobček direktno s plastično brizgo, ga zmešajo v hrano ali pitno vodo.
Gel je brez vonja in okusa in ga žival načeloma rade zaužijejo.

Kontraindikacije

EnteroZoo nima kontraindikacij.
Kontraindiciran je edino pri popolni zapori črevesja oz. ileusu.
Zaradi hidrofobne strukture nase ne veže vode in zato ne povzroča zaprtja.
Nenamerna aplikacija ali zaužitje velike količine EnteroZoo izdelka zato načeloma ni nevarna.

Ob jemanju zdravil

V kolikor žival prejme druga zdravila, naj EnteroZoo aplicirajo 1.-2. uri pred ali po dajanju zdravil.
Čeprav EnteroZoo zaradi svoje edinstvene strukture deluje selektivno in ne veže zdravilnih učinkovin, obstaja možnost, da bi se del zdravil vezal in bi se tako zmanjšala njegova učinkovitost.

Akutne driske

Pri akutnih driskah naj lastnik svoji živali EnteroZoo aplicira po vsakem odvajanju.
Prvi odmerek naj bo dvojen (dvojno standardno doziranje; npr. 50 kg psu naj dajo 2 jušni žlici in nato po vsakem odvajanju 1 jušno žlico).
Ko se driska umiri, naj EnteroZoo aplicirajo trikrat dnevno še dan ali dva.

Želodčni, črevesni ulkus

EnteroZoo je varen in indiciran za uporabo v primeru želodčnih ali črevesnih ulkusov. Nad sluznico naredi zaščitno plast in jo tako ščiti pred dražečimi in strupenimi snovmi ter spodbuja njeno obnovo. Preprečuje tudi prehod bakterij in toksinov v kri.

Brejost, skotitev

EnteroZoo je povsem varen tudi za breje živali in mladičke od skotitve naprej.
Pri sesnih mladičih se lahko v primeru driske ali zastrupitve aplicira direktno v želodec preko hranilne sonde.

Sezonske atopij

V primeru sezonskih atopij je idealno, da lastnik z aplikacijo EnteroZoo prične še pred pojavom alergena v okolju. Z aplikacijo gela naj nato nadaljuje ves čas trajanja pojavnosti alergena (npr. celo pomlad, poletje), in sicer trikrat dnevno.
Če se znaki atopije (rdečica kože, srbež, neprijeten vonj, kraste, pustule, itd.) drastično popravijo, lahko EnteroZoo aplicira tudi samo enkrat dnevno, pri nekaterih živalih pa je dovolj samo nekajkrat tedenska aplikacija.
Priporočamo, da se zdravljenje kombinira še z drugimi postopki, ki blagodejno vplivajo na žival (npr. kopanje s posebnimi šamponi večkrat tedensko, dodatek omega 3 maščobnih kislin, itd.).

 

UPORABA IN ODMERJANJE

Priporočljivo je, da se EnteroZOO zaužije ob prvih znakih bolezni ali zastrupitvi. Velika prednost izdelka EnteroZOO pri uporabi v veterini je, da je brez okusa in vonja (brez dodanih arom). Zaradi teh lastnosti ga živali zaužijejo brez težav. Izdelek se zelo enostavno dozira; apliciramo direktno v gobček/kljun (s plastično brizgo), vmešamo v hrano, krmilo, posladek ali pitno vodo. EnteroZOO se zaužije trikrat dnevno. Splošno doziranje: 1 čajna žlička=5 g=½ vrečke=5 ml, 1 zvrhana čajna žlička=10 g=1 vrečka=10 ml, 1 jušna žlica=15 g=1 ½ vrečke=15 ml. EnteroZOO se ne absorbira in je popolnoma varen tudi ob nenamernem zaužitju prevelikega odmerka. EnteroZOO lahko uživajo tudi zdrave živali za krepitev imunskega sistema, saj pripomore k večji odpornosti telesa in izboljšanemu zdravju živali.

Psi in pasji mladički

Do 4 kg – ½ čajne žličke = 2,5ml 1-3x dnevno;
4-15 kg – 1 čajna žlička = 5 ml 1-3x dnevno;
15-30 kg – 1 zvrhano čajno žličko = 10 ml 1-3x dnevno;
Nad 30 kg – 1 jušna žlica = 15 ml 1-3x dnevno.

Aplicirajte direktno v ustno votlino (s pomočjo plastične brizge), ali pa EnteroZoo zmešajte v hrano ali vodo. Sesnim mladičem se lahko gel aplicira preko hranilne sonde direktno v želodec. Primerno tudi za breje in doječe psice, ter mladičke od skotitve naprej.


Akutna driska in EnteroZoo

Prvo doziranje – začnite z dvojnim odmerkom (dvakratna količina predpisane doze), kateremu naj sledi enkratni odmerek ob vsakem odvajanju. Ko se driska ustavi, je priporočljivo dajati EnteroZoo še 3. dni po standardnih navodilih glede na težo.

Želodčne in črevesna razjede in EnteroZoo
Eno standardno doziranje vsaj 3x dnevno v obdobju 10-14 dni.

Hude zastrupitve ali intoksikacije in EnteroZoo
Prvo diziranje – dve standardni doziranji, nato po eno standardno doziranje vsako uro, skupaj 24 ur.

Kožne težave in EnteroZoo
Eno standardno doziranje 3x dnevno v obdobju 1 meseca ali dlje. V primeru atopij je priporočljivo, da se izdelek prične dajati 14. dni pred pojavom alergena v okolju. V primeru neprekinjene izpostavljenosti alergenom je priporočljivo jemanje izdelka ves čas izpostavljenosti in še 2-3 tedne po tem.

NASVET: EnteroZoo ne sme manjkati v prvi pomoči za vašega psa, še posebej v poletnih mesecih, ko potujete na morje. Pitje slane vode pogosto povzroči drisko in druge prebavne motnje (bruhanje). EnteroZoo je izredno učinkovit pri zaustavljanju te vrste.

 

Mačke in mladički

Do 2 kg – ½ čajne žličke = 2,5 ml 1-3x dnevno;
Nad 2 kg – 1 čajno žličko = 5 ml 1-3x dnevno;

EnteroZoo® dozirajte direktno v ustno votlino (s pomočjo plastične brizge), ali zmešajte v hrano.
Sesnim mladičem se lahko gel aplicira preko hranilne sonde direktno v želodec.
Primerno tudi za breje in doječe mačke, ter mladičke od skotitve naprej.

Akutna driska in EnteroZoo
Prvo doziranje – začnite z dvojnim odmerkom (dvakratna količina predpisane doze), kateremu naj sledi enkratni odmerek ob vsakem odvajanju. Ko se driska ustavi, je priporočljivo dajati EnteroZOO še 3. dni po standardnih navodilih glede na težo.

Hude zastrupitve ali intoksikacije in EnteroZoo
Prvo doziranje – dve standardni doziranji, nato po eno standardno doziranje vsako uro, skupaj 24 ur.

Kožni nanos in EnteroZoo
EnteroZoo se lahko uporablja tudi na prizadetih predelih kože v primeru okužb, ekcemov, alergijskih kožnih reakcij, poškodb kože ipd. Nanesite debelo plast gela na prizadeto območje. Ko se posuši, se gel sam odlušči. Preprečite, da žival prizadeta mesta liže. Priporočamo kombiniranje uporabe: peroralno (v ustno votlino) in zunanjo (nanos na kožo).
Ker EnteroZoo ne vsebuje alkohola, nanos na rano ni pekoč.

NASVET: Pri zdravljenju mikrosporije ob kopanju z Imaverolom, aplicirajte EnteroZoo 3x dnevno glede na težo živali.

Kunci, morski prašički, podgane, dihurji

2 ml 1-3x dnevno.
Dozirajte direktno v ustno votlino (s pomočjo plastične brizge) ali Vmešajte v manjšo količino pitne vode.

Priporočljivo trajanje jemanja
V primeru akutne zastrupitve priporočamo uživanje izdelka EnteroZoo 3-5 dni.
V primeru neprekinjene izpostavljenosti strupenim snovem ali alergenom je priporočljivo jemanje izdelka ves čas izpostavljenost in še 2-3 tedne po tem.

Hrčki, miške

1 ml 1-3x dnevno.
Dozirajte direktno v ustno votlino (s pomočjo plastične brizge) ali vmešajte v manjšo količino pitne vode.

Priporočljivo trajanje jemanja
V primeru akutne zastrupitve priporočamo uživanje izdelka EnteroZoo 3-5 dni.
V primeru neprekinjene izpostavljenosti strupenim snovem ali alergenom je priporočljivo jemanje izdelka ves čas izpostavljenost in še 2-3 tedne po tem.

Ptice in okrasna perutnina

2-5 ml 1-3x dnevno
Lahko ga vmešate v vodo za pitje (vsak dan pripravite novo mešanico), apliciramo na mokro hrano, ali apliciramo direktno v kljun s pomočjo plastične brizge.

Perutnina in EnteroZoo
10 ml 1x dnevno vmešajte v 20 ml pitne vode.

Priporočljivo trajanje jemanja
V primeru akutne zastrupitve priporočamo uživanje izdelka EnteroZoob3-5 dni.
V primeru neprekinjene izpostavljenosti strupenim snovem ali alergenom je priporočljivo jemanje izdelka ves čas izpostavljenost in še 2-3 tedne po tem.

Prašiči in prašički, živina in teleta, koze in kozlički, ovce in jagnjeta, konji in žrebeta

1 čajna žlička = 5 ml na 10 kg telesne teže 1-3x dnevno.
EnteroZoo dozirajte direktno v ustno votlino s pomočjo plastične brizge.

Akutna driska in EnteroZoo
Prvo doziranje – začnite z dvojnim odmerkom (dvakratna količina predpisane doze), kateremu naj sledi enkratni odmerek ob vsakem odvajanju. Ko se driska ustavi, je priporočljivo dajati EnteroZoo še 3. dni po standardnih navodilih glede na težo.

Želodčne in črevesna razjede in EnteroZoo
Eno standardno doziranje vsaj 3x dnevno v obdobju 10-14 dni.

Hude zastrupitve ali intoksikacije in EnteroZoo
Prvo doziranje – dve standardni doziranji, nato po eno standardno doziranje vsako uro, skupaj 24 ur.

Kožni nanos in EnteroZoo
EnteroZoo se lahko uporablja tudi na prizadetih predelih kože v primeru okužb, ekcemov, alergijskih kožnih reakcij, poškodb kože ipd. Nanesite debelo plast gela na prizadeto območje. Ko se posuši, se gel sam odlušči. Preprečite, da žival prizadeta mesta liže. Priporočamo kombiniranje uporabe: peroralno (v ustno votlino) in zunanjo (nanos na kožo).
Ker EnteroZoo ne vsebuje alkohola, nanos na rano ni pekoč.

 

Prašiči in prašički, živina in teleta, koze in kozlički, ovce in jagnjeta, konji in žrebeta

1 čajna žlička = 5 ml na 10 kg telesne teže 1-3x dnevno.
EnteroZoo dozirajte direktno v ustno votlino s pomočjo plastične brizge.

Akutna driska in EnteroZoo
Prvo doziranje – začnite z dvojnim odmerkom (dvakratna količina predpisane doze), kateremu naj sledi enkratni odmerek ob vsakem odvajanju. Ko se driska ustavi, je priporočljivo dajati EnteroZoo še 3. dni po standardnih navodilih glede na težo.

Želodčne in črevesna razjede in EnteroZoo
Eno standardno doziranje vsaj 3x dnevno v obdobju 10-14 dni.

Hude zastrupitve ali intoksikacije in EnteroZoo
Prvo doziranje – dve standardni doziranji, nato po eno standardno doziranje vsako uro, skupaj 24 ur.

Kožni nanos in EnteroZoo
EnteroZoo se lahko uporablja tudi na prizadetih predelih kože v primeru okužb, ekcemov, alergijskih kožnih reakcij, poškodb kože ipd. Nanesite debelo plast gela na prizadeto območje. Ko se posuši, se gel sam odlušči. Preprečite, da žival prizadeta mesta liže. Priporočamo kombiniranje uporabe: peroralno (v ustno votlino) in zunanjo (nanos na kožo).
Ker EnteroZoo ne vsebuje alkohola, nanos na rano ni pekoč.

 

 

Shranjevanje izdelka
EnteroZoo ne sme zamrzniti. Nizke temperature uničijo strukturo gela in postane neuporaben.

 

Pakiranje je sestavljeno iz treh paketov EnteroZOO gel v vrečkah (15 vrečk x 10 g) skupaj 450 g gela.

 

Lekarna Plavž 

You've just added this product to the cart: