Vitabalans Magnex 375 mg + vitamin B6, 20 šumečih tablet

Vitabalans Magnex 375 mg + vitamin B6, 20 šumečih tablet

0 out of 5

5.42 

Prehransko dopolnilo vsebuje magnezij z vitaminom B6  v obliki šumečih tablet z okusom limone.

Kategorija: Oznaka: Nensi: 1041126

Opis

V telesu se največ magnezija nahaja v kosteh, mišicah in mehkih tkivih. Magnezij je mineral, ki regulira številne biokemične reakcije, prav tako je pomemben za delovanje živčevja ter mišic, vključno s srcem. Magnezij prispeva k delovanju mišic in k ohranjanju zdravih kosti in zob. Prav tako prispeva k ravnotežju elektrolitov in ima vlogo pri sintezi beljakovin ter delitvi celic. Vitamin B6 ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Tako magnezij kot vitamin B6 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k delovanju živčnega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju in sproščanju energije pri presnovi. Določena fiziološka stanja, ki nastanejo kot posledica stresa, intenzivne vadbe pri športnih in fizičnih aktivnostih ter neprimerne prehrane, povečujejo potrebe po magneziju. Priporočen dnevni vnos magnezija za odrasle je 375 mg.

Vsebnost
Dnevni odmerek (1 tableta) vsebuje:

Magnezij 375 mg 100% PDV*
Vitamin B6 2,2 mg 157% PDV*

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine
Kislina (citronska kislina), magnezijev karbonat, magnezijev oksid, sredstva za uravnavanje kislosti (natrijev karbonat, kalijev karbonat,), aroma limone, sladila (ciklamat, saharin, manitol), natrijev klorid, piridoksinijev klorid.

Ne vsebuje sladkorja, laktoze in glutena.

Odmerjanje
1 raztopljena tableta dnevno v kozarcu vode.

Opozorilo
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

You've just added this product to the cart: