NOW VITAMIN D3 tekoči ekstra močan 1000 IE, 30 ml

-15%

NOW VITAMIN D3 tekoči ekstra močan 1000 IE, 30 ml

0 out of 5

19.93  16.94 

Prehransko dopolnilo vsebuje v  samo eni kapljici  1000 IE (25 µg) vitamina D-3, ki ga lahko umešamo v napitek ali pa ga zaužijemo neposredno ob obroku

Kategorija: Oznaka: Nensi: 1056448

Opis

V samo eni kapljici je kar 1000 IE (25 µg) vitamina D-3, ki ga lahko umešamo v napitek ali pa ga zaužijemo neposredno ob obroku. Pakiranje zadošča za več kot eno leto redne uporabe. Izdelano po GMP standardih, zahtevah, ki veljajo za farmacevtsko proizvodnjo ter pod strogim nadzorom kakovosti.

Brez umetnih sladil in nepotrebnih dodatkov.

Vitamin D nastaja v koži pod vplivom UVB žarkov, majhne količine pa ga dobimo iz hrane. Dodatne potrebe po vitaminu D nastanejo zaradi:

  • premajhne izpostavljenosti UVB žarkom ali
  • obdobja, v katerem kljub izpostavljenosti UVB žarkom, vitamin D ne nastaja v koži (med aprilom in oktobrom) ali
  • pomanjkljivega vnosa s hrano.

Vitamin D prispeva k:

  • delovanju imunskega sistema,
  • ohranjanju zdravih kosti in zob,
  • delovanju mišic,
  • normalni absorpciji kalcija in fosforja,
  • normalni ravni kalcija v krvi,
  • ima vlogo pri delitvi celic.

Vitamin D prispeva tudi k zmanjšanju tveganja za padce, ki so posledica slabšega ravnotežja, in mišične oslabelosti. Padci so dejavnik tveganja za zlome kosti pri moških in ženskah po 60. letu starosti.*
*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 20 µg vitamina D iz vseh virov. Prehransko dopolnilo je namenjeno odraslim, še posebej moškim in ženskam po 60. letu starosti.

Priporočen dnevni odmerek: 1-2 kapljici dnevno, skupaj s hrano.
Zaužijte neposredno ali dodajte v priljubljeno pijačo. Najbolje je zaužiti skupaj z obrokom, ki vsebuje maščobo. Pred uporabo dobro pretresite.

Sestava: 1 kapljica PDV/RDA* 2 kapljici PDV/RDA*
Vitamin D (iz lanolina) 25 µg (1000 IE) 500 % 50 µg (2000 IE) 1000 %

*Priporočen dnevni vnos

Pakiranje 30 ml zadostuje za 1071 oz. 536 odmerkov.

Sestavine: srednje verižni trigliceridi (MCT olje iz kokosovega in palmovega olja), holekalciferol (iz lanolina).

Brez glutena. Ni proizvedeno iz kvasa, pšenice, soje, mleka, jajc, rib ali lupinarjev. Proizvedeno na linijah, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Opozorila
Samo za odrasle. Izdelek ni primeren za dojenčke ali otroke. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

You've just added this product to the cart: