Magnezij Krka 300 granulat za napitek, 50 vrečk 

Magnezij Krka 300 granulat za napitek, 50 vrečk 

0 out of 5

22.83 

Prehransko dopolnilo z magnezijem in vitaminom B2. Magnezij Krka 300 vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki ga telo zelo dobro prenaša in koristno izrablja.

Zaloga: Na zalogi Šifra: 486566

Opis

magnezij  in vitamin B2 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti

magnezij prispeva k delovanju mišic 

 

Kaj vsebuje

Sestavine: magnezijev citrat, sladkor, dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijev hidrogen karbonat), naravni aromi (pomaranče, limete), zgoščen limetin sok v prahu, zgoščen pomarančni sok v prahu in riboflavin (vitamin B2). Ena vrečka vsebuje 2 g magnezijevega citrata, kar ustreza 300 mg magnezija oziroma magnezijevih ionov (Mg2+). Brez konzervansov, umetnih barvil, umetnih arom in umetnih sladil. Ne vsebuje glutena in laktoze.

Vsebnost 1 vrečka

magnezij 300 mg                           80% PDV-priporočeni dnevni vnos

vitamin B2 (riboflavin) 2,0 mg     143% PDV-priporočeni dnevni vnos

Energijska vrednost ene vrečke je 20,9 kcal.

Na voljo so škatle z 20 in 50 vrečkami po 7,1 g granulata za napitek.

Kako deluje

Kako delujeta magnezij in vitamin B2 in zakaj sta potrebna Magnezij je mineral, ki podpira delovanje več kot 300 encimov in je vključen v procese nastajanja in porabe energije.  Nujen je tudi za prenos dražljajev med živčnimi in mišičnimi celicami. Vitamin B2 (riboflavin) prav tako sodeluje v številnih encimskih reakcijah, povezanih z energijsko presnovo. Magnezij in vitamin B2 imata v telesu veliko pomembnih vlog in se v delovanju dopolnjujeta (delujeta sinergistično). Skupaj prispevata k: – zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sproščanju energije pri presnovi, – normalnemu delovanju živčnega sistema. Magnezij dodatno prispeva k delovanju mišic in ravnotežju elektrolitov. Magnezij Krka 300 vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki ga telo zelo dobro prenaša in koristno izrablja. Magnezijev citrat se iz prebavil zelo dobro absorbira in omogoča, da je celicam na voljo več magnezija.

Kdaj uporabiti

Človeško telo potrebuje približno 300 do 400 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri povečanih psihičnih (stresne situacije, vznemirjenost) in fizičnih (športne dejavnosti) obremenitvah ter pri pogostem jemanju odvajal so potrebe po magneziju lahko večje.

Povečane so lahko tudi pri mladostnikih in mlajših odraslih, pri starejših pa se ne zmanjšajo, ampak ostanejo enake. Telo magnezija ne more izdelovati samo, zato moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da ga telesu ne primanjkuje. K pomanjkanju lahko prispevajo neuravnotežena prehrana, različne diete in neustrezna, predelana hrana.

Odmerjanje

Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 1 vrečka na dan. Telesno zelo aktivni odrasli lahko odmerek povečajo na 2 vrečki na dan. Vsebino vrečke stresite v kozarec in jo prelijte z najmanj 150 ml vode. Napitek je pripravljen.

Količino vode lahko prilagajate glede na to, kako izrazit okus želite. Priporočamo, da napitek spijete takoj po pripravi. Naravna zgoščena sokova pomaranče in limete napitek obogatita s svežim okusom, barvo pa mu daje vitamin B2. Z napitkom lahko dopolnite dnevni vnos tekočine. Magnezij Krka 300 lahko uporabljajo tudi nosečnice in doječe matere. Sladkorni bolniki naj upoštevajo, da izdelek vsebuje 2,97 g sladkorjev. Ne uporabljajte Magnezija Krka 300, če ste alergični na katerokoli sestavino izdelka ali imate okvarjeno delovanje ledvic

Shranjevati nedosegljivo otrokom! Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

 

Navodilo za uporabo MAGNEZIJ KRKA 300

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: