Xylitol, varovalni žvečilni gumi z okusom zelenega čaja, 30 žvečilnih gumijev

Xylitol, varovalni žvečilni gumi z okusom zelenega čaja, 30 žvečilnih gumijev

0 out of 5

2.72 

varovalni žvečilni gumi z okusom zelenega čaja

Zaloga: Na zalogi Šifra: 259748

Opis

Slajeno s 100% naravnim sladilom xylitolom.
Xylitol varuje pred kariesom, remineralizira zobno sklenino in odpravlja manjše zobne obloge.

 

Sestavine: xylitol, gumi baza, naravne arome, glicerin, arabski gumi, zeleni čaj v prahu, sojin lecitin in čebelji vosek.
Hranilna vrednost na 1 kos (1,08g) / na 100 g:1,7 kcal / 157,4 kcal, skupne maščobe 0 g / 0 g, natrij 0 g / 0 g, skupni ogljikovi hidrati 0,72 g / 66,7 g – manj kot 1% (od tega xylitol 0,72 g / 66,7 g), beljakovine 0 g / 0 g.

Dnevno priporočamo za odrasle 6-7 žvečilnih gumijev, za otroke 3-4 žvečilne gumije.
Xylitol ima minimalen učinek na nivo krvnega sladkorja in insulina, zato je primeren tudi za diabetike.

Opozorilo: Plastična vrečka znotraj vsebnika vsebuje neškodljiv granulat za absorbcijo vlage. Granulat ni primeren za uživanje.

 

Vsebina: 32,4 g / 30 kosov

• Zmanjšuje pojavljanje kariesa do 100 %
• Zavira rast bakterij, ki tvorijo kislino in zobne obloge
• Zmanjšuje nastajanje zobnih oblog
• Povzroča remineralizacijao sklenine
• Zmanjša nevarnost prenosa kariesa z matere na otroka
• Primeren tudi za diabetike

Xylitol je nadomestek sladkorja, ki bakterijam v ustih, zlasti kariogenim streptokokom, ne nudi ustreznih hranil. Zato ta substanca, ki jo najdemo v različni zelenjavi in sadju, igra odločilno vlogo v preventivnem zobozdravstvu. Zmanjšanje kariesa s xylitolom je bilo dokazano v različnih znanstvenih študijah. Priporočen dnevni odmerek za optimalen učinek je 5-10 gramov, po možnosti razporejen čez cel dan.

Linija miradent ponuja Xylitol žvečilne gumije v 4 okusih (poprova meta, zelena meta, sveže sadje, cimet), ki so vsi slajeni izključno s xylitolom. Redna uporaba tega zobem prijaznega žvečilnega gumija zaustavi nalaganje oblog na zobe in raztopi že prisotne zobne obloge. Z njim lahko dosežemo celo remineralizacijo sklenine zaradi dviga pH vrednosti v ustih. Te lastnosti miradent Xylitol žvečilnega gumija zagotavljajo učinkovito zaščito pred kariesom. Xylitol žvečilni gumi ne more nadomestiti običajnega ščetkanja zob, vsekakor pa nudi dodatno pomoč pri zagotavljanju ustne higiene in ohranjanju zdravih zob. Je idealna in zdrava alternativa v trenutkih, ko vaša usta potrebujejo osvežitev, pa temeljito ščetkanje ni mogoče.

Xylitol žvečilni gumi ima celo zaščitni učinek pred razširjenjem kariesa na potomstvo – tako imenovani »mati-otrok učinek«. Če nosečnica uspe zaustaviti mikroorganizme, odgovorne za nastanek kariesa, pred naselitvijo njene ustne votline, bo otrok brez nadaljnjih ukrepov več let popolnoma zaščiten pred karioznim obolenjem.

Xylitol je primeren tudi za diabetike, saj je metabolizem xylitola v veliki meri neodvisen od insulina.

Učinkovito zmanjšanje nastajanja zobnih oblog
Xylitol povzroča remineralizacijo zobne sklenine s tem da formira komplekse s kalcijem in proteini iz sline. Če ga zaužijemo v zadostni količini – glede na študije vsaj 5 g na dan, v več obrokih – ne nastajajo zobne obloge, zato se zmanjša tudi nevarnost za nastanek kariesa. Že obstoječe obloge na zobeh se raztopijo in odstranijo.

Xylitol nima kariogenega učinka, saj ga bakterije v ustni votlini ne morejo metabolizirati. Zato se nevarnost za nastanek kariesa zmanjša za 100 %.

Svetovne študije, delno pod pokroviteljstvom WHO (svetovne zdravstvene organizacije), dokazujejo sposobnost xylitola, da obvlada razmnoževanje mikrobov in nastajanje oblog ter tako znatno zmanjša pojav kariesa.

Količina 3 – 7 g xylitola na dan zadošča za znanstveno dokazano učinkovanje. Odrasli naj tekom dneva prežvečijo 6 – 7 žvečilnih gumijev, otroci pa 3 – 4, najbolje tik pred ali po obroku. Xylitol učinkuje tako dolgo dokler okusimo sladek okus žvečilnega gumija in občutek svežine, ki je podoben kot ga daje mentol.

Izdelki, ki vsebujejo xylitol so primerni za• Vse ljudi katerekoli starosti, ki želijo ohraniti svoje zobe zdrave.
• Matere in njihove otroke, kot tudi bodoče matere.
• Majhne otroke (učinkujejo tudi proti bakterijam, ki povzročajo vnetja ušes).
• Šolske otroke, posebno v obdobju izraščanja stalnih zob (sekundarne denticije) in nošenja zobnega aparata.
• Paciente s paradontozo.
• Paciente, ki trpijo zaradi sindroma suhih ust (xerostomia).
• Paciente z zadahom.
• Diabetiki

Zastopnik

Top Pharma d.o.o.
Cesta v Gorice 39
1000 Ljubljana

You've just added this product to the cart: