Kardio3Aktiv, 30 mehkih kapsul

Kardio3Aktiv, 30 mehkih kapsul

0 out of 5

17.95 

Prehransko dopolnilo Kardio3Aktiv vsebuje  omega-3, Abigenol in koencim Q10. Za srce in ožilje. 

Kategorija: Oznake: , , Nensi: 1050164

Opis

Prehransko dopolnilo Kardio3Aktiv vsebuje  omega-3, Abigenol in koencim Q10. Za zdravo srce in ožilje. Kombinacija omega-3 in ostalih ključnih bioaktivnih sestavin v samo eni kapsuli. Učinkovito, naravno in kakovostno.

 

Prednosti izdelka Kardio3Aktiv
Kombinacija 3 ključnih naravnih sestavin za srce in ožilje v samo 1 kapsuli.
Vsebuje omega-3, Abigenol in koencim Q10.
Optimalno razmerje omega-3 (EPK in DHK) namenjeno srčno-žilnim težavam.
Omega-3 najvišje kakovosti.
Dodan naraven vitamin K2 v kombinaciji z vitaminom D3.
Vsebuje naravno aktivno obliko folne kisline.
Brez spahovanja ali neprijetnega okusa po ribah.
Majhne, anatomsko oblikovanje kapsule.
Enostavno jemanje.
Lahko jemljejo starejši od 12. leta.
Brez GSO in arom.

 

Kdo morate biti še posebej pozoren na svoje srce in ožilje?
Še posebej morate biti pozorni na prehitro staranje svojih žil in s tem povezano večjo verjetnost za razvoj resnejših srčno-žilnih bolezni in/ali zapletov tisti:

s povišanim krvnim tlakom,
povišanimi vrednostmi ”slabega” holesterola v krvi,
ki kadite,
s sladkorno boleznijo,
s prekomerno telesno težo,
ki ste premalo fizično aktivni in veliko sedite,
z ledvičnim popuščanje,
ki ste pogosto pod stresom,
ki imate dedno nagnjenost, torej morebitne bolezni in stanja v družini (npr.: koronarna bolezen, sladkorna bolezen, visok krvni tlak, povečane vrednosti holesterola, itd.),
ki imate povišane vrednosti homocisteina.

Sami lahko ukrepate, saj za zdravje svojih žil lahko sami naredimo največ: poskrbite za redno telesno aktivnost (vsaj pol ure na dan, npr.: redna hitra hoja), redno si kontrolirajte svoj krvni tlak, vsebnost krvnega sladkorja ter vsebnost maščob v krvi, redno jemljite potrebna zdravila, hodite na redne kontrole k zdravniku, prenehajte kaditi, redno izvajajte tehnike sproščanja (dihalne vaje, joga, meditacije, avtogeni trening,…) ter se zdravo prehranjujte.

Zdrava prehrana ljudi, ki imajo težave z žilami in tudi tistih, ki želijo preventivno dobro poskrbeti za svoje žile, naj bo pestra in raznolika, vključuje veliko sadja, zelenjave in rib ter določena hranila. Sem sodijo omega-3 maščobne kisline, polifenoli, koencim Q10, določeni vitamini in minerali.

 

Kako vam pri srčno-žilnih težavah pomaga Kardio3Aktiv?
Omega-3 maščobne kisline
Omega-3 maščobne kisline so vrsta večkrat nenasičenih maščobnih kislin. So tako imenovane esencialne maščobne kisline, kar pomeni, da jih naše telo ne more tvoriti samo, ampak jih moramo nujno pridobiti s hrano.

Zakaj so omega-3 tako pomembne?
Omega-3 so sestavni del celičnih membran po vsem telesu. Iz omega-3 se tvorijo tkivni hormoni pomembni za telo.

Kakšne koristi imajo omega-3 maščobne kisline pri srčno-žilnih težavah?
EPK (eikozapentaenojska kislina) in DHK (dokozaheksaenojska kislina) imata vlogo pri delovanju srca (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK). EPK in DHK imata vlogo tudi pri vzdrževanju normalne koncentracije trigliceridov (z dnevnim vnosom 2 g EPK in DHK) in pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka (z dnevnim vnosom 3 g EPK in DHK). Dnevni vnos EPK in DHK naj ne presega 5 g.

Kakšna je kakovost omega-3 v Kardio3Aktiv?
Kardio3Aktiv vsebuje optimalno razmerje EPK in DHK namenjeno srčno-žilnim težavam. Pri srčno-žilnih težavah je potreba po EPK večja, zato vsebuje Kardio3Aktiv več EPK kot DHK omega-3.
Omega-3 v Kardio3Aktiv je brez težkih kovin, dioksina ali drugih pesticidov.
Dolgotrajna svežina. Omega-3 s posebno antioksidativno formulo, ki vsebuje izvleček rožmarina in vitamin E.
Izjemna čistost.
Sodoben proces proizvodnje brez visokih temperatur in topil.
Brez spahovanja ali neprijetnega okusa po ribah.
Brez GSO in arom.

Abigenol
Kako vplivajo polifenoli na srce in žile?
Abigenol je slovenska naravna učinkovina, ki jo pridobivamo iz skorje bele jelke iz kočevskih gozdov. Abigenol je izjemno bogat s polifenoli. To so učinkovine, ki imajo zelo močno zaščitno delovanje na vaše telo. V dolgotrajnih raziskavah se je izkazalo, da je redno uživanje večje količine polifenolov koristno za zdravje, še posebej za tiste, ki že imajo težave.

Zakaj polifenoli iz skorje domače bele jelke iz kočevskih gozdov?
Vsebnost polifenolov v skorji iglavcev je zelo visoka, saj se običajno giblje med 10 in 20 odstotki (preračunano na suho maso lesa). Medtem ko so tipične koncentracije v jedrovini precej nižje, med 1 in 2 odstotkoma. Zaradi izjemno visoke vsebnosti biološko aktivnih polifenolov v skorji lahko upravičeno trdimo, da so slednje en najbogatejših virov snovi, ki ga je moč najti v naravi. Poleg tega vsebuje skorja bele jelke zelo veliko polifenolov z manjšo molekulsko maso, kar pomeni, da se dobro absorbirajo v telo in pridejo na mesto delovanja, kjer jih telo potrebuje.

Koencim Q10
Kakšno vlogo ima koencim Q10?
Koncim Q10 je prisoten v vsaki celici našega telesa. Še posebej veliko ga je v celicah, ki sestavljajo srce. Koencim Q10 ima pomembno vlogo, ki omogoča celicam, da presnovijo hrano v celično energijo. Vaše telo nekaj konecim Q10 tvori samo, ostalo morate vnesti s hrano. Že po 25. letu starosti začne vaša lastna ‘notranja’ proizvodnja koencima Q10 upadati. Na nizke vrednosti koencima Q10 v vašem telesu poleg staranja, še posebej vplivajo: uživanje hrane z nizko vsebnostjo maščob, prekomerno uživanje alkohola in tobaka ter nekatera zdravila, kot so zdravila za zniževanje ravni holesterola (statini). Zato je smiselno dopolniti vašo prehrano s koencimom Q10.

Vitamin K2 in D3
Kako vitamin K2 pomaga pri srčno-žilnih obolenjih?
Ustrezen vnos vitamina K2 pozitivno vpliva na srčno-žilni sistem. Vitamin K prispeva k normalnemu strjevanju krvi.

Vitamin D prispeva k normalni ravni kalcija v krvi. Izkazalo se je, da imajo zdrave arterije do 100-krat več vitamina K2 kot nezdrave.

Kombinacija vitamina K2 in vitamina D3 pripomore k ustreznemu nalaganja kalcija v smeri kosti in ne drugam.

V Kardio3Aktiv je vitamin D v svoji naravni D3 obliki in je s tem telesu dobro dostopen. Prav tako je vitamin K v obliki K2 (VitamMK7®) v 100% naravni obliki in je njegova absorpcija v telo zelo velika.

Tiamin (vitamin B1)
vitamin, ki ima vlogo pri delovanju srca. Zato tudi nepogrešljiv del Kardio3Aktiv.

Vitamin B6, B12 in folna kislina
Zakaj so vitamini B6, B12 in folna kislina nujno potrebni?
Vitamin B6, B12 in folna kislina prispevajo k presnovi homocisteina. Homocistein je neodvisni dejavnik tveganja za srčno-žilna obolenja. V Kardio3Aktiv je vključena aktivna oblika folne kisline (Quatrefolic). To je naravna oblika tega vitamina, ki se v celoti absorbira in takoj uporabi v telesu.

Prednosti Kardio3Aktiv
Kombinacija 3 ključnih sestavin za srce in ožilje v samo 1 kapsuli.
V samo 1 kapsuli vsebuje Kardio3Aktiv® tri zelo pomembne sestavine za srce in žile: omega-3, Abigenol (polifenoli) in koencim Q10. Tem sestavinam so dodani še izbrani vitamini za srce in ožilje.

Omega-3 najvišje kakovosti.
Kardio3Aktiv vsebuje omega-3 z optimalnim razmerjem EPK/DHK, ki je namenjeno prav srčno-žilnim težavam, saj je takrat potreba po EPK omega-3 velika. Poleg tega izkazuje omega-3 izjemno čistost, dolgotrajno svežino in sodoben proces proizvodnje brez visokih temperatur in topil.

Samo 1 dopolnilo namesto treh ali več.
V Kardio3Aktiv so združene vse 3 ključne sestavine, omega-3, Abigenol (polifenoli) in koencim Q10, ki so pomembni. Obogatene so z izbranimi vitamini, ki dopolnjujoče pripomorejo k zdravju srca in žil.

Majhne kapsule.
Vse sestavine so vključene v majhno kapsulo dolžine samo 1,5 cm namesto običajnih kapsul z omega-3, ki so velike in dolge tudi do 2,7 cm. Tako pri Kardio3Aktiv kapsulah ne boste imeli težav s požiranjem.

Brez spahovanja ali okusa po ribah.
Zaradi inovativnega procesa proizvodnje omega-3 ne čutite vonja ali okusa po ribah. Zaradi tega se po jemanju kapsul tudi ne spahuje.

Brez arom.
Izdelku Kardio3Aktiv niso dodane arome.

Enostavno jemanje.
Dovolj je že 1-2 kapsuli na dan.

 

Kako jemljete Kardio3Aktiv?
1 – 2 kapsuli na dan med jedjo ali po jedi z nekaj tekočine.

 

Kaj vsebuje Kardio3Aktiv?

Bioaktivne sestavine 1 kapsula %PDV*  2 kapsuli %PDV*
Ribje olje 357 mg / 714 mg /
Omega-3 maščobne kisline 303 mg / 606 mg /
EPK 250 mg / 500 mg /
DHK 35,7 mg / 71,4 mg /
Abigenol naravni polifenoli 62,5 mg / 125 mg /
Koencim Q10 25 mg / 50 mg /
Vitamin B1 0,75 mg 68 1,75 mg 136
Vitamin B6 1 mg 71 2 mg 143
Aktivna folna kislina (Quatrefolic) 200 μg 100 400 μg 200
Vitamin B12 3 μg 120 6 μg 240
Vitamin D3 10 μg 200 20 μg 400
Vitamin K2 (VitaMK7) 20 μg 27 40 μg 53
Vitamin E 10 mg 83 20 mg 167

*PDV = priporočen dnevni vnos

Sestavine: koncentrirano ribje olje (70% EPA, 10% DHA, ribja želatina (želirno sredstvo), Abigenol izvleček iz skorje bele jelke (Abies alba Mill.), glicerol (sredstvo za ohranjanje vlage), rumeni čebelji vosek (sredstvo za glaziranje), sončnični lecitin (emulgator), koencim Q10, trigliceridi (kaprilna, kapronska, miristinska, stearinska), D-alfa-tokoferol (vitamin E), menakinon (vitamin K2-VitaMK7®), železov oksid (barvilo), piridoksin hidroklorid (vitamin B6), tiamin mononitrat (vitamin B1), holekalciferol (vitamin D3), (6s)-5-metiltetrahidrofolni glukozaminat (folna kislina-Quatrefolic®), cianokobalamin (vitamin B12)

 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi pod 25 ⁰C.

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: