Solgar Fitosteroli kompleks, 100 kapsul

Solgar Fitosteroli kompleks, 100 kapsul

0 out of 5

40.27 

Prehransko dopolnilo vsebuje kompleks fitosterolov iz soje in skupin sterol estra. Fitosteroli ob zadostnem vnosu prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

Kategorija: Oznaka: Nensi: 1031476

Opis

Prehransko dopolnilo Fitosteroli kompleks vsebuje več različnih fitosterolov, in sicer beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol, brasikasterol.

Fitosteroli s holesterolom tekmujejo za prenosno mesto na receptorjih v črevesju ter tako preprečujejo vezanje in posledično absorpcijo holesterola.

Rastlinski steroli/stanoli prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.*

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom vsaj 0,8 g rastlinskih sterolov/stanolov.

Phytosterol Complex 1000 mg vsebuje štiri najpomembnejše sterole rastlinskega izvora beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol in brasikasterol.

Odmerjanje:

Dvakrat na dan zaužijte po 1 kapsulo, priporočljivo med obrokom.

Vsebnost:

Sestavine v 2 kapsulah: Kompleks fitosterolov iz soje (Glycinae max) 1000 mg, vsebuje: skupni sterol estri (beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol, brasikasterol) 900 mg.

Sestavine: 

kompleks fitosterolov iz soje; želatina; sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol (iz palmovega olja); olje barvnega rumenika/žafrankino olje (Carthamus tinctorius); barvilo: karamel.

Opozorila: 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ne pozabite tudi na zdrav način življenja. V času nosečnosti in v primeru uživanja zdravil, se pred uporabo prehranskega dopolnila posvetujte z našim strokovnim osebjem. V primeru poškodovane notranje embalaže, prehranskega dopolnila ne uživajte. Shranjevati v dobro zaprti embalaži na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Proizvod je namenjen izključno ljudem, ki si želijo znižati višino holesterola v krvi. Potrebno se je izogibati uživanju več kakor 3 g dodanih rastlinskih sterolov/rastlinskih stanolov na dan. Bolniki, ki jemljejo zdravila za znižanje holesterola morajo proizvod uživati pod nadzorom zdravnika. Prehransko dopolnilo ni primerno za nosečnice ali doječe matere in otroke, mlajše od 5 let. Izdelek se uporablja kot del uravnotežene in raznolike prehrane, ki vključuje redno uživanje sadja in zelenjave, za ohranjanje ustrezne količine karotenoidov.

Proizvajalec: Solgar Inc., 500 Willow Tree Road Leonia, NY 07605, ZDA

Zastopnik: Salvus Med d.o.o., Jakšičeva ulica 2, 1000 Ljubljana

 

You've just added this product to the cart: