KurkuFit 60, 60 kapsul

KurkuFit 60, 60 kapsul

0 out of 5

29.95 

Prehransko dopolnilo KurkuFit vsebuje naravni rastlinski ekstrakt kurkumin iz korena kurkume (Curcuma longa) v fitosom obliki, ki ima optimalen, 29-krat boljši izkoristek glede na običajni kurkumin.

Kategorija: Oznaki: , Nensi: 1040981

Opis

Prehransko dopolnilo KurkuFit vsebuje naravni rastlinski ekstrakt kurkumin iz korena kurkume (Curcuma longa) v fitosom obliki, ki ima  optimalen, 29-krat boljši izkoristek glede na običajni kurkumin.

Kurkumin iz kurkume je znan kot odličen antioksidant, vendar ima v telesu zelo slab izkoristek. KurkuFit pa ima optimalen, 29-krat boljši izkoristek glede na običajni kurkumin. Je edini tak sistem, ki je zgrajen le iz naravnih sestavin, brez umetnih dodatkov.

Kurkuma in kurkumin

Kurkuma (Curcuma longa) je tradicionalna indijska začimba, ki se že stoletja uporablja tudi v zdravilne namene. Glavna učinkovina v kurkumi je kurkumin.
Kurkumin uravnava vnetni odziv telesa (zmanjšuje vnetja), zato se priporoča za dobro gibljivost sklepov ter pri nastanku in napredovanju degenerativnih procesov v možganih. Kurkumin je tudi močan antioksidant in preprečuje poškodbe celic s prostimi radikali. Odličen je za zdravje kože in jeter ter za urejeno prebavo ter izboljšan apetit. Ščiti črevesno steno in pomaga prečistiti organizem.

Kurkumin in KurkuFit – zakaj le prah kurkume ni dovolj?

KurkuFit je oblika vezanega kurkumina (kurkumin fitosom), pri katerem je bistveno izboljšana obstojnost v prebavilih. Odlično prehaja v celice, kjer učinkuje. Ima 29-krat boljšo dostopnost v celice kot običajni nevezani kurkumin.
V prebavilih običajni kurkumin (iz kurkume v prahu) prehitro razpade in je zelo slabo dostopen v celice, kjer učinkuje. Zato ga je potrebno zaužiti več žličk dnevno, kar pa je skoraj nemogoče.

Vsebnost kurkumina v KurkuFitu je standardizirana (vsaka kapsula vsebuje enako količino aktivne sestavine), pri kurkumi v prahu pa to ni možno.

KurkuFit je edinstven in ima kot vezana oblika kurkumina za seboj ogromno znanstvenih študij. Študije so pokazale, da se pri rednem jemanju vezane oblike kurkumina izrazito izboljša gibljivost sklepov, manj pa je tudi jutranje otrdelosti sklepov. KurkuFit nima neželenih učinkov in ne povzroča želodčnih težav. Lahko se jemlje neomejeno dolgo in brez prekinitev.

Kako vam lahko koristi vezana oblika kurkumina – KurkuFit? 

za gibljivost sklepov in hrustanca,
za podporo prečiščevanju telesa,
za zdrava jetra in žolč,
za normalno delovanje živčnega sistema,
za zdravo kožo,
prispeva k normalni prebavi,
ščiti telo pred prostimi radikali…

 

Vsebnost

Vsebnost v 1 (eni) vegetarijanski kapsuli:

Kurkuma (Curcuma longa L.) 500mg
izvleček korenin kot fitosom.
Vsebuje 200 mg fosfatidilholina in 300 mg kurkume, od tega 100 mg kurkuminoidov.

 

Sestavine
Kurkuma fitosom, hidroksipropilmetil celuloza (kapsula), mikrokristalinična celuloza, silicijev dioksid (sredstvo proti sprijemanju), trikalcijev fosfat (sredstvo proti sprijemanju), magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), karagenan (kapsula), kalijev acetat (kapsula).  Alergeni: soja.

 

Odmerjanje

1 kapsulo 2 x na dan zaužijete s tekočino. Zadnjo priporočamo zvečer.

 

Vsebina: 60 kapsul

 

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: