Arthronal, 90 kapsul

Arthronal, 90 kapsul

0 out of 5

25.52 

Arthronal je prehransko dopolnilo za sklepe, s sestavinami, ki imajo vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca (vitamin C), vezivnega tkiva (mangan, vitamin C, baker), za ohranjanje zdravih kosti (mangan, cink, vitamin D) in za normalno absorbcijo kalcija in fosforja (vitamin D).

Opis

Arthronal je prehransko dopolnilo za sklepe, s sestavinami, ki imajo vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca (vitamin C), vezivnega tkiva (mangan, vitamin C, baker), za ohranjanje zdravih kosti (mangan, cink, vitamin D) in za normalno absorbcijo kalcija in fosforja (vitamin D).

Poleg glukozamina vsebuje kompleks 10-ih izbranih sestavin s sinergijskim delovanjem: MSM, plodove drevesa Terminalia chebula, hondroitin, hialuronsko kislino in folno kislino.

 

Kaj vsebuje Arthronal

Metil sulfonil metan (MSM)

MSM (metil sulfonil metan), poznan tudi kot metil sulfon, je oblika organskega žvepla. Žveplo je za kalcijem in fosforjem tretji najbolje zastopani mineral v telesu. Prisotno je v vseh tkivih kot sestavni del vezivnega tkiva, približno polovico ga najdemo v mišicah, koži in kosteh.
V naravi je MSM prisoten v svežem sadju, zeleni zelenjavi ter v nekaterih algah. Proces nastajanja se začne v oceanih z razgradnjo fitoplanktona. Ker so količine MSM-ja v naravnih virih izredno majhne, se v prehranskih dopolnilih uporablja v laboratorijih pridobljen MSM.
V izdelku Arthronal smo izbrali najčistejšo, najvarnejšo in najbolj obstojno obliko MSM-ja s preverjenim delovanjem.

Glukozamin

Izdelek Arthronal vsebuje najnovejšo generacijo glukozamina, pridobljeno z inovativno in patentirano fermentacijsko tehnologijo. Glukozamin je pridobljen iz vira, ki ne povzroča alergij značilnih za glukozamin iz školjk in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.

Terminalia chebula

Plodovi listnatega drevesa Južne Azije so v ajurvedski medicini uvrščeni v sam vrh seznama rastlin za sklepe. Arthronal vsebuje klinično preizkušen izvleček zrelih plodov Terminalia chebula s standardizirano količino čebulinske in čebulagne kisline. Ne vsebuje  gensko spremenjenih organizmov.

Hondroitin sulfat

Je spojina, naravno prisotna v zunajceličnem matriksu. Ima funkcijo ohranjanja prožnosti in blaženja trenja med sklepi.

Hialuronska kislina

Se nahaja v vezivnem tkivu in sklepih, kjer služi kot mazivo.

Vitamin C

Prispeva k normalni tvorbi kolagena za normalno delovanju kosti in hrustanca.

Cink

Prispeva k ohranjanju zdravih kosti.

Mangan

Prispeva k ohranjanju zdravih kosti in ima vlogo pri nastajanju vezivnega tkiva.

Baker

Ima vlogo pri nastajanju vezivnega tkiva.

Folna kislina

Ima vlogo za normalno delovanje imunskega sistema.

Vitamin D3

Pripomore k normalni absorbciji kalcija in fosforja ter normalni ravni kalcija v krvi. Ima vlogo pri ohranjanju normalnih kosti.

 

Odmerjanje

Priporočeno odmerjanje in način uporabe: V prvih 4-6 tednih priporočamo udarni odmerek dveh kapsul 3- krat dnevno, nato pa vzdrževalni odmerek ene kapsule 3- krat dnevno.
Vsebnost
Sestavine 3 kapsule %PDV*

 

6 kapsul  %PDV*

 

metil sulfonil metan (MSM) 750,00 mg  

 

1500,0 mg  

 

glukozamin 250,00 mg  

 

500,0 mg  

 

standardiziran izvleček

Terminalia chebula (plod)

250,00 mg  

 

500,0 mg  

 

 

hondroitin natrijev sulfat

125,00 mg  

 

250,0 mg  

 

vitamin C 50,00 mg 62,5% 100,0 mg 125%

 

hialuronska kislina (v obliki

natrijevega hialuronata)

17,45 mg  

 

34,9 mg  

 

cink 5,0 mg 50% 10,0 mg 100%

 

mangan 1,0 mg 50% 2,0 mg 100%

 

baker 500 μg 50% 1000 μg 100%

 

folat 200 μg 100% 400 μg 200%

 

vitamin D3 5 μg 100% 10 μg 200%

 

*PDV-Priporočen dnevni vnos

 

Sestavine: metil sulfonil metan (MSM); kapsula: hidroksipropil metil celuloza, titanov dioksid (barvilo); D-glukozaminijev hidroklorid; standardiziran izvleček Terminalia chebula (plod); sredstvo proti strjevanju: dikalcijev fosfat; polnilo: mikrokristalna celuloza; natrijev hondroitin sulfat; vitamin C (L-askorbinska kislina); sredstvo proti strjevanju: magnezijeve soli maščobnih kislin; hialuronska kislina (natrijeva sol); sredstvi proti strjevanju:silicijev dioksid; cinkov oksid; manganov sulfat; vitamin D3 (holekalciferol); bakrov sulfat; folat (pteroilmonoglutamat).

Ovojnina kapsule je sestavljena iz hidroksipropil metil celuloze.

Brez glutena, kvasa, soje, mlečnih izdelkov, konzervansov, umetnih arom

 

Neto teža 90 kapsul=69,37 mg

 

 

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

 

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: