Vitabalans LactaNON 4500 FCCU, 30 tablet

Vitabalans LactaNON 4500 FCCU, 30 tablet

0 out of 5

7.65 

Prehransko dopolnilo tablete z encimom laktaza se uporabljajo pri laktozni intoleranci.

Kategorija: Oznaka: Nensi: 1037198

Opis

Laktoza, ogljikov hidrat iz mleka, se presnavlja v tankem črevesu s specifičnim encimom, ki se imenuje laktaza. Če v tankem črevesju ni dovolj tega encima, laktozo fermentirajo bakterije v debelem črevesu.

Slaba presnova laktoze lahko povzroči različne simptome v trebuhu: napenjanje, vetrovi, bolečine v trebuhu in tudi drisko. Simptomi, nastali zaradi pomanjkanja laktoze se imenujejo laktozna intoleranca. Občutljivost na simptome je individualna in je odvisna od zaužite laktoze in sestave obroka.

LactaNON 4500 FCCU vsebuje encim laktazo, ki izboljšuje prebavo laktoze pri osebah, ki imajo težave s prebavo laktoze. LactaNON 4500 FCCU je potrebno zaužiti pred ali med vsakim obrokom, ki vsebuje laktozo.

Toleranca na laktozo je spremenljiva. Posvetujte se o vlogi te snovi v vaši prehrani.

Sestavine
Mikrokirstalna celuloza, encim laktaza (Aspergillus oryzae), premreženi natrijev karmelozat, magnezijeve soli maščobnih kislin.

Ne vsebuje sladkorja, laktoze, glutena ter mlečnih in sojinih beljakovin.

Vsebnost
1 tableta vsebuje 4500 FCCU
FCCU = količina encima, ki proizvede 1 mikromol o-nitrofenola na minuto pri pH 4,5 in temperaturi 30 C° (opisuje aktivnost/učinkovitost encima)

Odmerjanje
1 tableta z vodo tik pred obrokom. Če je potrebno se lahko vzameta tudi 2 tableti (odvisno od količine laktoze v obroku).

Največji dovoljeni dnevni odmerek je 8 tablet.

Opozorila
Ni namenjeno otrokom do 3. leta starosti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.
Priporočene dnevne koločine oziroma odmerkov se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

You've just added this product to the cart: