Ekolife natura Ekološka alga Chlorella tablete, 240 tablet

Ekolife natura Ekološka alga Chlorella tablete, 240 tablet

0 out of 5

33.31 

Prehransko dopolnilo Ekolife natura Ekološka alga Chlorella vsebuje algo chlorello (Chlroella Vulgaris), ki je vir beljakovin, vitamina B12 in železa.

Zaloga: Ni na zalogi Kategorije: , , Oznaki: , Nensi: 1052163

Opis

Prehransko dopolnilo Ekolife natura Ekološka alga Chlorella vsebuje algo chlorello (Chlroella Vulgaris), ki je vir beljakovin, vitamina B12 in železa.

Chlorella ne vsebuje le vitaminov in mineralov, vendar tudi klorofil, ki ustvarja hemoglobin, ki nam dovaja energijo in prenaša kisik po telesu ter hkrati razstruplja telo.

Chlorella je rod enoceličnih zelenih alg, ki pripadajo deblu Chlorophyta. Je okrogle oblike in je brez bičkov. Zaradi klorofila ima Chlorella izrazito svojo značilno zeleno barvo.

Ime Chlorella izhaja izhaja iz grške izpeljanje “Chloros”, kar pomeni, zeleno in latinske pomanjševalnica “pripono ella”, kar pomeni, majhna.

 

Alga Chlorella vsebuje: 

Vitamin B12, ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema, k presnovi homocisteina, k normalnemu psihološkemu delovanju in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B12 ima tudi vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri delitvi celic.

Železo prispeva  k sproščanju energije pri presnovi in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, pri prenosu kisika v telesu, pri delovanju imunskega sistema in pri delitvi celic.

Ekolife natura ekološka alga Chlorella je gojena in nadaljno obdelana v skladu z ekološkimi standardi. Proizvajalec ima vzpostavljen v podjetju  sistem vodenja, nadzora in sledljivosti kakovosti v skladu z ekološkimi standardi. Ekolife natura ekološka alga Chlorella ne sme vsebovati sintetičnih kemikalij, ne sme biti gensko spremenjena. Za gojenje Ekolife natura ekološka alga Chlorella so zelo stroge zahteve glede vodnega vira in okolja. Ekolife natura ekološka alga Chlorella je certificirana s strani pooblaščenega ekološkega kontrolnega organa.

 

Sestavine
ekološka alga Chlorella tablete 500 mg

 

Odmerjanje

Navodila za uporabo: 3 x 2 tableti dnevno pred ali po obroku, zaužiti z zasdostno količino vode oz. največ 20 tablet dnevno

 

Vsebnost in hranilne vrednosti 

Hranilne vrednosti v priporočenem dnevnem vnosu 3 g (oz. 6 tablet)

Energijska vrednost / 41 kJ / 10 kcal
Mašcobe 0,4 g
od tega nasičene 0,06g
Ogljikovi hidrati  0,5 g
od tega sladkorji 0,01g
Beljakovine 1,7 g

Vitamin B12 1,8 μg (72 % PDV**)
Železo 3 mg (21,42 % PDV**)
Klorofil  45mg
**PDV – priporočen dnevni vnos

 

Opozorila

Po odprtju embalaže hraniti na suhem in hladnem. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: