Vitabalans Melasen melatonin 1 mg, 20 tablet

Vitabalans Melasen melatonin 1 mg, 20 tablet

9.57 

Prehransko dopolnilo vsebuje melatonin, ki prispeva k skrajšanju časa, ki ga potrebujete, da zaspite in lajša subjektivne občutke zaradi časovne razlike pri potovanju z letalom.

Nensi: 1055157
  • Opis

Opis

Melatonin prispeva k skrajšanju časa, ki ga potrebujete, da zaspite in lajša subjektivne občutke zaradi časovne razlike pri potovanju z letalom.

Melatonin (imenovan tudi nočni hormon) je hormon, ki sodeluje pri nadzoru človeškega cikla spanja in budnosti. V nočnem času ga izloča žleza epifiza. Izločanje melatonina je v dnevnem času zelo nizko; zvečer se začne dvigovati in doseže najvišjo raven ponoči med drugo in četrto uro zjutraj; v zgodnjih jutranjih urah pa se zopet zmanjšuje.

Dojenčki in majhni otroci imajo visoko raven melatonina, toda izločanje doseže plato v najstniških letih. Pri odraslih ostane ritem izločanja melatonina nespremenjen, vendar izločanje v nočnem času z leti pada.  Pri starejših pa med nočnimi in dnevnimi koncentracijami melatonina ni več nobene razlike. Vsekakor pa se izločanje melatonina razlikuje med posamezniki v vseh starostnih skupinah.

Melatonin prispeva k skrajšanju časa, ki ga potrebujete, da zaspite

Melatonin pripravi posameznika, da hitreje zaspi. Hormon zmanjšuje telesno temperaturo in budnost, kar povzroča tipično utrujenost, preden zaspite. Ugotovljeno je bilo, da je peroralni vnos melatonina učinkovit pri skrajševanju časa, potrebnega da zaspite, če težava s spanjem ni posledica fizičnega ali psihičnega vzroka. Pri starejših in pri ljudeh, ki imajo nizko proizvodnjo lastnega melatonina, le-ta pomaga pri skrajšanju časa, ki je potreben, da zaspijo.

Melatonin lajša subjektivne občutke zaradi časovne razlike pri potovanju z letalom

Simptomi časovne razlike pri potovanju nastanejo zaradi motenj v notranji uri, ko letite vsaj skozi štiri časovne pasove in prispete v namembni kraj. Tipični občutki časovne razlike so utrujenost, razdražljivost, pomanjkanje koncentracije, utrujenost in slab apetit. Vnos melatonina v nekaj dneh po prihodu v namembni kraj razbremeni simptome in povrne notranji ritem telesa v normalno stanje.

Sestavine

Dnevni odmerek 0,5 – 1 tableta vsebuje 0,5 – 1 mg melatonina.

Sestavine: Sredstva za povečanje prostornine (celuloza, škrob, kalcijev hidrogenfosfat dihidrat), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid), melatonin. Brez sladkorja, laktoze, glutena ter sestavin živalskega izvora.

Odmerjanje

Za skrajševanje časa, potrebnega, da zaspite: Odrasli: 1 tableta dnevno pred spanjem.

Za lajšanje subjektivnih občutkov zaradi časovne razlike pri potovanju z letalom (jet lag): Odrasli: najmanj pol tablete malo pred spanjem na prvi dan potovanja in naslednjih nekaj dni po prihodu v namembni kraj.

Prehransko dopolnilo ni primerno za nosečnice, doječe ženske, za ženske, ki načrtujejo nosečnost in otroke.

Opozorila
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Zaradi vsebnosti melatonina se odsvetuje jemanje ljudem, ki imajo kakršno koli vnetno ali avtoimunsko bolezen, nosečnicam in doječim materam, ženskam, ki načrtujejo nosečnost, otrokom in mladostnikom ter vsem, ki izvajajo katero koli dejavnost, ki zahteva stalno pozornost. Jemati samo pred spanjem. V primeru jemanja katerih koli zdravil se pred jemanjem posvetujte z zdravnikom. Priporočamo, da se izdelek jemlje le občasno.

You've just added this product to the cart: