Belinal immuno, 15 kapsul

Belinal immuno, 15 kapsul

0 out of 5

13.99 

Prehransko dopolnilo Belinal immuno vsebuje patentiran izvleček vej bele jelke Belinal, izvleček zeli ameriškega slamnika, izvleček plodov šipka in vitamine C, B6, D3, E, selen ter cink.

Kategorija: Oznake: , , Nensi: 1050708

Opis

Prehransko dopolnilo Belinal immuno vsebuje patentiran izvleček vej bele jelke Belinal, izvleček zeli ameriškega slamnika, izvleček plodov šipka in vitamine C, B6, D3, E, selen ter cink.

Belinal immuno je razvit na podlagi znastvenih raziskav v Sloveniji. Odlikuje ga idealna zmes učnkovin, ki z različnimi mehanizmi krepijo imunski sistem. Vsebuje patentiran izvleček vej bele jelke – Belinal, izvleček ameriškega slamnika, izvleček šipka in vitamine B6, D3, E ter minerala cink in selen.

Belinal immuno priporočamo:

  • ob prvih znakih prehlada,
  • ob prvih znakih gripe
  • ob močno oslabljenem imunskem sistemu

Vitamini C, B6, D3 in E imajo vlogo pri delovanu imunskega sistema.

Esencialna minerala selen in cink sta pomembna za pravilno delovanje imunskega sistema

 

Belinal immuno

• Vsebuje 100 % naraven patentiran izvleček vej slovenske bele jelke – Belinal.
• Nova formulcija treh naravnih izvlečkov, treh vitamnov in dveh esencialnih mineralov.
• Razvito na podlagi raziskav vpliva izvlečka vej bele jelke.

 

Podroben opis sestavin prehranskega dopolnila Belinal immuno

Belinal – izvleček vej bele jelke (Abies alba)

Belinal je slovenski patentiran izvleček vej bele jelke, ki ima Cosmos certifikat naravne učinkovine. Belinal se pridobiva iz najkakovostnejših delov vej, ki so ročno nabrani v ekološko neokrnjenih gorskih gozdovih Slovenije, izključno iz redno načrtovanega poseka. Znanstveniki so v specifičnih delih vej bele jelke odkrili izredno raznoliko sestavo 36 različnih polifenolov. V zadnjih letih je bilo o učinkovanju vej bele jelke objavljenih več strokovnih člankov v uglednih znanstvenih revijah.

 

Izvleček zeli ameriškega škrlatnega slamnika (Echinacea purpurea)

Zdravilna rastlina, ki izvira iz Severne amerike, je imela pomembno vlogo v ljudskem zdravilstvu za številna indijanska plemena.

Najbolj učinkovit je, ko se pokažejo prvi znaki okužbe. Za učinek se priporoča najmanj sedemdnevno uživanje.

 

Izvleček plodov šipka (Rosa canina)

Šipek je najbogatejši naravni vir vitamina C, ki je v mesnatem ovoju ploda. Največ vitamina je v zrelih plodovih, ki se še niso zmehčali in še niso zgubili živo rdeče barve. V semenih je precej vitamina E in vanilina, zaradi katerega imajo zdrobljena semena rahel, prijeten vonj. Poleg omenjenih vitaminov vsebuje šipek tudi vitamine A, B1 in B2, E, K, bioflavinoide in linolensko kislino.

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispeva zmanjševanju utrujenosti.

 

Vitamin B6

Vitamin B6 imenujemo tudi piridoksin. Vitamin B6 je topen v vodi. V telesu sodeluje v več kot sto reakcijah in ima osrednjo funkcijo pri metabolizmu aminokislin in uravnavanju hormonov. Vitamin B6 ima tudi vlogo pri delovanju imunskega sistema.

 

Vitamin D3

Vitamin D3 je v maščobi topen vitamin, ki se sintetizira pod kožo, ko jo izpostavimo soncu. Vitamin D3 je koristen na več področjih zdravja, med drugim prispeva k normalni absorpciji in porabi kalcija in fosforja ter prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema.

 

Vitamin E

Vitamin E je eden izmed najučinkovitejših antioksidantov v človeškem organizmu, med njegove najpomembnejše funkcije pa sodi varovanje bioloških membrane pred škodljivimi učinki radikalov. Študije kažejo, da vitamin E deluje tudi na številne komponente imunskega sistema.

 

Cink in selen

Cink je nujno potreben za aktivacijo številnih genov in kot kofaktor v različnih encimskih reakcijah. Je sestavina in aktivator številnih encimov v presnovi beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in hormonov, sodeluje pa tudi pri skladiščenju inzulina.

Selen v telesu sodeluje kot kofaktor življenjsko pomembnih encimov in beljakovin ter antioksidativnih mehanizmov. Selen je pomemben tudi pri regulaciji celične rasti in vzdrževanju plodnosti. Selenoproteini imajo antioksidativne lastnosti. Ugotovljeno je bilo tudi, da ima selen pri zaščiti telesnih maščob pred oksidacijo sinergističen učinek s tokoferoli oziroma vitaminom

 

Kako Belinal immuno krepi imunski sistem

Belinal immuno je prehransko dopolnilo, sinergija patentiranega izvlečka vej bele jelke Belinal, izvlečka zeli ameriškega slamnika in izvlečka plodov šipka, vitaminov C, B6, D3 in E ter mineralov selena in cinka za takojšnjo podporo imunskemu sistemu. Je zagotovo ena najbolje raziskanih zdravilnih rastlin. Šipek je najbogatejši vir naravnega vitamina C, vsebuje pa tudi bioflavonoide in vitamine. Izvleček vej bele jelke Belinal je najbogatejši vir polifenolov. Pomembno prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter izboljšuje počutje. E vitamin varuje celične membrane pred oksidacijskim stresom in poškodbami prostih radikalov.

 

Kdaj in koliko časa uživati dopolnilo Belinal immuno

Priporočamo, da na vsakih 6 ur zaužijete eno kapsulo s tekočino. 3 kapsule dnevno. Zaužijte eno kapsulo zjutraj, ostale v razmaku 5 ur. Neprekinjeno ne uživajte več kot 10 dni.

V primeru močnega prehlada ali gripe je potrebno počivati in piti dovolj tekočine.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Priporoča se zdrav način življenja.

Ker prehransko dopolnilo vsebuje izvleček zeli ameriškega rožnatega slamnika, se odsvetuje uporabo otrokom mlajšim od 12 let, nosečnicam in doječim materam.

Cink in selen imata vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispevata zmanjševanju utrujenosti.

 

Aktivne učinkovine

Aktivne učinkovine Vsebnost
v eni kapsuli
Vsebnost
v 3 kapsulah
Belinal- izvleček vej bele jelke

Od tega polifenoli

220 mg

154 mg

660 mg

462 mg

Vitamin C – izvleček plodov šipka 50 mg ( 63%)* 150 mg (188%)*
Izvleček zeli ameriškega slamnika 50 mg 150 mg
Cink 5 mg ( 50%)* 15 mg ( 150%)*
Vitamin E 2 mg ( 16%)* 6 mg ( 48%)*
Vitamin B6 1 mg ( 72%)* 3 mg ( 216%)*
Selen 20 µg ( 36%)* 60 µg ( 108%)*
Vitamin D3 3 µg ( 60 %)* 9 µg ( 180 %)*

* PDV priporočen dnevni vnos

 

Sestavine

Belinal izvleček vej bele jelke (Abies alba), izvleček plodov šipka (Rosa canina), izvleček zeli ameriškega slamnika (Echinacea purpurea herba), sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalinična celuloza, maltodekstrin, cinkov citrat, D-alfa-tokoferil acetat, sredstvi proti sprijemanju: magnezijev stearat in silicijev dioksid, piridoksin, selenometionin, holekalciferol.

Belinal immuno ne vsebuje barvil, sladil, laktoze in glutena. Je primeren za vegetarijance.

 

Shranjevanje

Hraniti na suhem prostoru pri sobni temperaturi.

 

Omejitve

Otroci mlajši od 12 let, nosečnice in doječe matere se morajo pred uporabo posvetovati s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Ne uživajte neprekinjeno več kot 10 dni.

 

Belinal immuno je skrbno zasnovan izdelek za vse generacije, izdelan skladno z evropskimi standardi in na osnovi znanstvenih raziskav v Sloveniji.

 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Priporoča se zdrav način življenja. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: