Alkymer (alkilgliceroli), 60 kapsul

Alkymer (alkilgliceroli), 60 kapsul

0 out of 5

23.49 

Prehransko dopolnilo vsebuje alkilglicerole iz jeter morskih psov.

Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1033462
Prikaži košarico

Opis

Alkymer vsebuje alkilglicerole iz jeter morskih psov. Alkilglicerole najdemo v krvi vseh sesalcev. Pri ljudeh se pojavljajo v materinem mleku, kostnem mozgu, jetrih in vranici. Prav alkilgliceroli so aktivne učinkovine, ki varujejo dojenčka pred okužbami in boleznimi vse dokler se ne vzpostavi njegov naravni imunski sistem. Alkilgliceroli v organizmu z leti upadajo, zato jih je treba dodajati. Najvišjo koncentracijo alkilglicerolov v naravi najdemo v olju jeter morskih psov.

Zdrav imunski sistem nas skozi vse leto, dan za dnem, ščiti pred škodljivostmi iz okolja in pomaga telesu odstraniti celice, ki so se spremenile in bi sicer povzročile bolezen.

Alkymer je idealen za krepitev imunskega sistema in splošnega stanja organizma. Je edinstven izdelek, ki uravnoteži imunski sistem na normalno raven in nikoli ne povzroči prekomerne stimulacije. Alkymer je močan antioksidant, organizem ščiti pred prostimi radikali, ki poškodujejo celice in nastajajo kot posledica stresa, metaboličnih procesov in nezdrave prehrane.

 ZGODOVINA

Skandinavski ribiči že stoletja uporabljajo olje iz jeter morskih psov za celjenje ran in zdravljenje različnih bolezni.

Medicinski priročnik iz Islandije, napisan med 1830-1840, opisuje koristi olja jeter morskega psa in je eden izmed dokazov o dolgi zgodovini.  Po zaslugi romana “Starec in morje”, ki ga je napisal E. Hemingway, vemo da so že takrat uporabljali olje iz jeter morskega psa tudi ribiči v Karibskem morju.

Leta 2952 je mlada zdravnica dr. Astrid Brohult odkrila, da alkilgliceroli stimulirajo proizvodnjo belih krvnih celic – levkocitov in s tem okrepijo imunski sistem.

ALKILGLICEROLI

Alkilglicerole najdemo v krvi vseh sesalcev. Pri ljudeh se pojavljajo v materinem mleku, kostnem mozgu, jetrih in vranici. Prav alkilgliceroli so aktivne učinkovine, ki varujejo dojenčka pred okužbami in boleznimi vse dokler se ne vzpostavi njegov naravni imunski sistem. Alkilgliceroli v organizmu z leti upadajo, zato jih je treba dodajati. Najvišjo koncentracijo alkilglicerolov v naravi najdemo v olju jeter morskih psov.

Alkymer alkilgliceroli so pridobljeni z edinstvenim standardiziranim procesom iz jeter treh vrst morskih psov arktičnega morja. Vsaka serija vsebuje enako količino aktivnih sestavin alkilglicerolov,  najmanj 20 %, ki so med celotnim postopkom skrbno kontrolirani. Z naravnim proizvodnim procesom so izolirali edinstveno kombinacijo aktivnih alkilglicerolov v Alkymerju, ki je enaka kombinaciji alkilglicerolov v materinem mleku. Alkymer je čisti naravni izdelek brez umetnih dodatkov in nezaželenih snovi.

Alkymer je rezultat več kot 60-letnih znanstvenih raziskav in razvojnega dela, ki ga izvaja več znanstvenikov po vsem svetu.  Številne študije so pokazale, da Alkymer stimulira imunski sistem s povečanjem proizvodnje belih krvnih celic (levkocitov) na normalno raven in s tem tudi nastajanje protiteles.

UČINKI IN DELOVANJE ALKYMER ALKILGLICEROLOV

• Izboljšanje imunskega sistema

• Povečana proizvodnja levkocitov, eritrocitov in trombocitov

• Povečanje nastajanja protiteles

• Zavira rast tumorjev

• Zaščita pred bakterijskimi, virusnimi in glivičnimi okužbami

• Zmanjševanje stranskih učinkov pri kemoterapiji in obsevanju

• Močan antioksidativni učinek, boj proti prostim radikalom (»Anti-Aging«)

• Močan razstrupljevalni učinek, nase veže težke kovine, pesticide in toksine

• Povečanje aerobne vzdržljivosti

• Hitrejše celjenje ran

• Zmanjšano tveganje za srčno-žilne bolezni s pozitivnimi učinki na ravnovesje lipoproteinov

• Spodbuja rast koristnih Lactobacillus Lactis

KOMU JE NAMENJEN ALKYMER

Alkymer je pomemben za vzpostavitev normalnega delovanja imunskega sistema pri:

• oslabljeni imunski odpornosti in slabi krvni sliki

• prehladih in gripi

• infekcijah in pripomore k hitrejšemu celjenju ran

• alergijah, astmi in bronhitisu

• novodobnih boleznih

• stresnih stanjih, pomanjkanju energije in vzdržljivosti

• psoriazi in vitiligu (bele lise na koži)

• pomanjkanju libida

• športnikih ob večjih aerobnih naporih

Alkymer je namenjen vsem generacijam, tudi otrokom od 2. leta starosti dalje. Nedojenim otrokom se za nadomestilo alkilglicerolov iz materinega mleka lahko dodaja Alkymer že pred 2. letom starosti.

Alkymer nima kontraindikacij in strankih učinkov in se lahko uporablja kot podpora pred, po in med terapijo.

SESTAVA

V mehkih želatinastih kapsulah je olje jeter treh vrst morskih psov hladnih morij. Ena kapsula vsebuje 250 mg standardiziranega olja jeter morskega psa s 50 mg (20 %) alkilglicerolov.

OPOZORILA

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

NAČIN UPORABE

Preventiva: 1 kapsulo dnevno.

Pri terapijah: Priporočamo 1 kapsulo 3-krat dnevno.

Alkymer se lahko uporablja redno in dolgotrajno, brez časovnih omejitev in prekinitev. Priporoča se najmanj 3-mesečno jemanje.

Vsebina: 60 kapsul

Proizvajalec: Natumin Pharma AB, Kungsängsvägen 27, 561 51 Huskvarna, Švedska

 

Reference: 

1. Blomberg H.: Influence of Ecomer/Alkymer alkylglycerols on different parameters in blood of healthy subjects. (Statistical evaluation of Juri Reznikov’s study in Moscow, ref no 33.)

2. Boeryd, B., Nilsson T., Lindholm L., Lange S., Hallgren B., Ställberg G.: Stimulation of immune reactivity by methoxysubstituted glycerol ethers incorporated into feed. European Journal of Immunology, Vol.8, 1978, 678-680

3. Brohult A., Brohult J., Brohult S.: Regression of tumour growth after administration of alkoxyglycerols, Acta Obstet Gynecol Scand. 1978; 57(1):79-83.

4. Brohult A. Alkoxyglycerols and their use in radiation treatment. Acta Radiol Ther Phys Biol. 1963;24:Suppl 223:1-99.

5. Brohult A, Brohult J, Brohult S. Biochemical effects of alkoxyglycerols and their use in cancer therapy. Acta Chem Scand. 1970;24(2):730.

6. Krotkiewski M, Przybyszewska M, Janik P. Cytostatic and cytotoxic effects of alkylglycerols (Ecomer/Alkymer). Med Sci Monit. 2003 Nov;9(11):I131-5.

7. Pugliese PT, Jordan K., Cederberg H., Brohult J.: Some biological actions of Alkylglycerols from Shark Liver Oil. The Journal of alternative and complementary medicine, Volume 4, Number 1, 1998, pp 87-99

8. Reznikov J.: Assessment of immunomodulation effects of alkylglycerols in healthy volunteers. Moscow 1997

9. Skopinska, E.: Report: Effects of Alkymer/Ecomer on Immunological System in Mice. Institute of Tuberculosis and Pulmonology.

10. Skopinska-Rozewska E., Krotkiewski M., Sommer E., Rogala E., Filewska M., Bialas-Chromiec B., Pastewka K., Skurzak H: Inhibitory effect of shark liver oil on cutaneous angiogenesis induced in Balb/c mice by syngeneic sarcoma L-1, human urinary bladder and human kidney tumour cells

11. Suk, Y. Oh., Lailta S. Jadhav: Effects of Dietary Alkylglycerols in Lactating Rats on Immune Responses in Pups. Pediatric Research, Vol.36, No. 3, pages 300-305, 1994.

You've just added this product to the cart: