NUCLEO AMIN prašek za pripravo napitka z okusom limone, 100 g

NUCLEO AMIN prašek za pripravo napitka z okusom limone, 100 g

0 out of 5

28.79 

Prehransko dopolnilo s sladilom na osnovi prostih aminokislin: L-levcina, L-izolevcina, L-valina, L-lizina, L-glutamina in vitamina C.

Zaloga: Na zalogi Kategorija:
Prikaži košarico

Opis

Prehransko dopolnilo s sladilom na osnovi prostih aminokislin: L-levcina, L-izolevcina, L-valina, L-lizina, L-glutamina in vitamina C. Prašek za pripravo napitka z okusom limone.

ZA MIŠICE MEDENIČNEGA DNA

Stresna urinska inkontinenca (SUI) je nehotno uhajanje urina ob naporu (kašljanje, kihanje, smejanje, vzpenjanje po stopnicah, dvigovanje težjih bremen …), ki se razvije zaradi slabše sposobnosti krčenja mišic in nezadostne podpore vezivno-kolagenskega tkiva medeničnega dna.

Prvi in najpomembnejši ukrep pri obravnavi SUI je krepitev mišic medeničnega dna, kar dosežemo z vsakodnevnim rednim izvajanjem vaj oz. treningom mišic medeničnega dna (TMMD) in s prilagoditvijo prehranskega dietnega režima.

Pri tem je zelo pomemben vsakodnevni vnos aminokislin, ki so osnovni gradniki mišičnih beljakovin.

Esencialnih aminokislin človeški organizem ne zmore tvoriti sam, zato jih moramo zaužiti s hrano.  Levcin, izolevcin in valin (BCAA) so verižnorazvejane aminokisline, pomembne za presnovo mišičnih celic. So esencialne aminokisline, ki jih moramo v telo vnesti s hrano. Lizin je prav tako esencialna aminokislina. Glutamin je neesencialna aminokislina, ki je najbolj zastopana v mišicah.

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena.

NUCLEO AMIN vsebuje proste amininokisline, vse, ki tvorijo glavnino beljakovin mišične mase. Odlikuje jih hitra absorpcija in visoka biološka uporabnost. Namenjen je dopolnjevanju običajne prehrane. Priporočljivo ga je jemati sočasno z izvajanjem TMMD. BCAA v izdelku so v optimalnem razmerju 2:1:1. Največji dovoljeni dnevni odmerek BCAA je 5 g.

Uporaba: priporočeno dnevno odmerjanje v primeru treninga mišic medeničnega dna (TMMD) pri SUI je 10 g praška.

Dnevno odmerjanje je priporočeno zaužiti v posameznih ločenih obrokih, vsak obrok takoj po zaključenem TMMD.

Za en  obrok zmešajte 1/2 merice (2,5 g) praška s 100 – 200 ml vode ali soka, lahko v mešalniku, dobro premešajte in takoj popijte. Najbolje v roku do 30 minut po vsakem treningu oz. vajah za krepitev mišic medeničnega dna.

Dnevno je priporočljivo izvesti 3 – 5 nizov vaj, 8 – 12 maksimalnih krčenj v enem nizu, vsako krčenje zadržite 6 – 8 sekund in med vsakim krčenjem naredite enako dolg premor. Vaje izvajajte vsak dan ali vsaj tri- do štirikrat na teden, redno, vsaj 20 tednov. Priporočeno jemanje izdelka je 3 mesece.

 

Vsebnost

Hranilne vrednosti za obrok, 2,5 g

(1/2 merice)

za priporočen dnevni odmerek, 10 g (2 merici) na 100 g

 

PDV*
Energija 142,8 kJ/34,0 kcal 1.428 kJ/340 kcal
Ogljikovi hidrati       ˂ 0,5 g
Beljakovine                   8,5 g           85 g
L-glutamin        950 mg            3.800 mg      38,00 g ***
L-levcin        450 mg            1.800 mg      18,00 g ***
L-lizin        275 mg            1.100 mg      11,00 g ***
L-izolevcin        225 mg                900 mg        9,00 g ***
L-valin        225 mg                900 mg        9,00 g ***
Vitamin C        62,5 mg                250 mg        2,50 g 312,5 %

PDV*priporočeni dnevni vnos/RDA. ***PDV s strani Evropske agencije niso določene.

Sestavine: L-glutamin; L-levcin; L-lizin (iz L-lizin HCL); L-izolevcin; L-valin; sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina; L-askorbinska kislina; ojačevalec arome; naravno barvilo: kurkumin; sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid; sladilo: sukraloza.

Sestavine ne vsebujejo alergenov. Izdelek lahko v sledeh vsebuje jajca, mleko, gluten, arašide.

Opozorila:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Uporabljajte kot del raznolike in uravnotežene prehrane. Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga. Ni primerno za nosečnice, doječe matere in otroke mlajše od 12 let. Shranjujte otrokom nedosegljivo. Shranjujte na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi.

 

Za 40 obrokov po 2,5 g; 10 dnevnih odmerkov po 10 g.

Neto količina: 100 g

Proizvedeno v EU za: IN OBS MEDICUS, d. o. o., 2323 Ptujska Gora 13

 

You've just added this product to the cart: