Eteris Sandalovina eterično olje, 1 ml 

Eteris Sandalovina eterično olje, 1 ml 

0 out of 5

13.69 

Sandalovo olje zaradi njegove nizke, počasi hlapne note uporabljamo v parfumih ter v negovalnih kozmetičnih izdelkih za moške, predvsem v vodicah za po britju. Blaži in omili različne težave s kožo, je odlična nega suhe, dehidrirane in razpokane kože. Uporabljamo ga za inhaliranje, obkladke in masaže. Njegov vonj deluje antidepresivno in sproščujoče.

Kategorija: Oznake: , , Nensi: 1047616
Prikaži košarico

Opis

Santalum austrocaledonicum

Sandal je zimzeleno drevo, ki izvira iz Indije. Njegov les, sandalovino, so zaradi sladkega in balzamičnega vonja uporabljali že pred 4000 leti in je tako že tisočletja sestavni del indijske kulture in verovanja. Služi za sproščanje in meditacijo, uporabljajo jo kot parfum in kadilo ter kot zdravilo v ajurvedski medicini.

V današnjem času sandalovo olje zaradi njegove nizke, počasi hlapne note uporabljamo v parfumih ter v negovalnih kozmetičnih izdelkih za moške, predvsem v vodicah za po britju. Blaži in omili različne težave s kožo, je odlična nega suhe, dehidrirane in razpokane kože. Uporabljamo ga za inhaliranje, obkladke in masaže. Njegov vonj deluje antidepresivno in sproščujoče.

Ker je prava vzhodnoindijska sandalovina (Santalum album), zaradi množičnega izsekavanja gozdov močno ogrožena, smo se pri Favnu odločili, da bomo uporabljali eterično olje sandalovine (Santalum austrocaledonicum), ki je načrtno gojena na plantažah v Novi Kaledoniji in je po sestavi in aromaterapevtskih učinkih izredno podobna pravi sandalovini.

 

V mešanicah se dobro ujema: Amyris, Bergamotka, Poper, Geranija, Sivka, Limona, Patchuli, Mira, Vrtnica, Vetiver, Jasmin …

 

Sandalovina

Botanično ime Santalum austrocaledonicum
Pridobivanje parna destilacija lesa
Vonj lesni, sladkast
Intenziteta vonja izrazita
Nota nizka
Maksimalna koncentracija RIFM do 20 % (1 do maks. 40 kapljic na 10 ml)

 

Recepti

Izparilnik ali difuzor (meditacija): Sandalovina** Petitgrain* jasmin***

Olje za masažo (nega kože in sprostitev): Sandalovina**Sivka** Bergamotka***

Tonik (nega obraza): Sandalovina** Smilj***Verbena*

 

 

Sestavine (INCI): SANTALUM ALBUM WOOD OIL,  LIMONENE*, LINALOOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

 

+ izdelku je priložena kapalka za lažjo uporabo

 

 

 

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: