Molkosan Original, 200 ml

Molkosan Original, 200 ml

0 out of 5

5.97 

Molkosan je pridobljen z mlečnokislinsko fermentacijo sirotke. Izdelek praktično ne vsebuje beljakovin in maščob. Največji delež (približno 80%) mlečne kisline predstavlja desnosučna [L(+)] mlečna kislina.

Kategorija: Oznaki: , Nensi: 1013029

Opis

Molkosan je koncentrirana sirotka bogata z L + mlečno kislino. Molkosan je pridobljen z mlečnokislinsko fermentacijo sirotke. Izdelek praktično ne vsebuje beljakovin in maščob. Največji delež (približno 80%) mlečne kisline predstavlja desnosučna [L(+)] mlečna kislina.

  • Prebiotik
  • Pridelan iz biološko pridelanega mleka
  • Na voljo je od leta 1926 in je eden izmed prvih izdelkov Alfreda Vogla.
  • Vsebuje koncentrirano fermentirano sirotko.
  • Ne vsebuje laktoze in glutena.
  • Neto količina: 200 ml (10 odmerkov) in 500 ml (25 odmerkov)

 

Postopek pridelave Molkosana:
Fermentirano sirotko, pridobljeno iz kravjega mleka, najprej skrbno prefiltriramo. Nato ji odstranimo vse beljakovine in maščobe ter gluten, ob koncu pa odparimo še velik del vode in s tem pridobimo koncentrat fermentirane sirotke, kar poznamo pod imenom Molkosan.

Dr. A.Vogel je za pridobivanje Molkosana vse zgoraj omenjene postopke uporabil ravno z namenom, da L-(+) desnosučno mlečno kislino ponudi v sprejemljivi obliki ljudem, ki imajo alergijo na mleko in so zato mnogokrat prikrajšani za ugodne učinke sirotke v mlečnih izdelkih.

 

Sestavine:
koncentrat biološko pridelane sirotke, filtrirane in prevrete z L(+) mlečno kislino, kalijev citrat ter naravne arome. Sirotki smo odstranili beljakovine.

 

Hranilne vrednosti
100 ml vsebuje:

energijska vrednost 90 kJ / 20 kcal
maščobe < 0,5 g
— od tega nasičene maščobne kisline < 0,5 g
ogljikovi hidrati < 0,5 g
— od tega sladkorji < 0,5 g
beljakovine 0,0 g
prehranske vlaknine 0,0 g
sol 0,1 g
L(+) mlečna kislina 7,0 g

 

Uporaba:

Notranja uporaba:

Molkosan razredčite v razmerju 1 proti 10. Za redčenje lahko uporabite vodo, zeliščne čaje (na primer koprivin, lipov čaj ipd.) ali sadne in zelenjavne sokove, s katerimi pripravite osvežilne, okusne in zdrave napitke.
Napitek lahko popijete naenkrat ali ga razdelite na več manjših dnevnih odmerkov. Jemanje časovno ni omejeno.

 

Zunanja uporaba:

Za nego intimnih delov telesa razredčite Molkosan z vodo v razmerju 1:1. Za kopeli razredčite Molkosan z vodo v razmerju 1:30. Koristi za ohranjanje primerne kislosti kože, npr. na intimnih delih telesa.

 

Pakiranje: 200 ml in 500 ml

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: