Molkosan Fruit, 200 ml

Molkosan Fruit, 200 ml

0 out of 5

7.15 

Molkosan Fruit vsebuje koncentrirano fermentirano sirotko s sokom plodov aronije in granatnega jabolka, naravnim sladilom stevijo ter kalcijem.

Kategorija: Oznaki: , Nensi: 1040568

Opis

Molkosan Fruit je različica koncentrirane fermentirane sirotke Molkosana s prijetnim sadnim okusom. Molkosan je že dobro uveljavljen izdelek znamke A.Vogel. Gre za fermentirano koncentrirano sirotko, ki so ji odvzete maščobe in beljakovine. Za Molkosan Fruit je značilno, da pripomore k normalnemu delovanju prebavnih encimov.

  • Vsebuje koncentrirano fermentirano sirotko s sokom plodov aronije in granatnega jabolka, stevijo ter kalcijem, ki prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov.
  • Ima prijeten sadni okus.
  • Ne vsebuje laktoze in glutena.
  • Neto količina: 200 ml (10 odmerkov)

 

Uporaba
Molkosan Fruit je namenjen vsem, ki imajo težave s prebavo (zaprtje, nepopolno odvajanje blata, napenjanje, napihnjenost). Primeren je za nosečnice in doječe matere, odrasle in otroke, diabetike, ljudi s preobčutljivostjo na mlečne beljakovine ali laktozo, vegetarijance.

 

Sestavine:
Koncentrirana fermentirana sirotka (vsebuje L+ mlečno kislino), sadni sok iz koncentrata (iz plodov aronije in granatnega jabolka) 26 %, kalcijev laktat, naravne arome, kalijev citrat (sredstvo za uravnavanje kislosti), jabolčna kislina (sredstvo za kisanje), kalijev sorbat (konzervans), steviol glikozidi (sladilo).

Sirotki smo odstranili beljakovine. Izdelek je pasteriziran.

Kalcij deluje tako, da prispeva k normalnemu delovanju prebavnih encimov in tako posredno pripomore k boljši prebavi.

Aronija vsebuje proantocianide in druge fenolne spojine.

Granatno jabolko je vedno veljalo za dragocen sadež, že od nekdaj se je uporabljal v prehranske in zdravilne namene. Vsebuje polifenole, predvsem tanine, ki mu dajejo rahlo grenak okus. Sok granatnega jabolka ima večjo antioksidativno učinkovitost kot rdeče vino, askorbinska kislina (vit. C), sok grozdja, borovnic, brusnic in agrumov.

Stevia je naravno sladilo.

 

Postopek pridelave Molkosana:
Fermentirano sirotko, pridobljeno iz kravjega mleka, najprej skrbno prefiltriramo. Nato ji odstranimo vse beljakovine in maščobe ter gluten, ob koncu pa odparimo še velik del vode in s tem pridobimo koncentrat fermentirane sirotke, kar poznamo pod imenom Molkosan.

Dr. A.Vogel je za pridobivanje Molkosana vse zgoraj omenjene postopke uporabil ravno z namenom, da L-(+) desnosučno mlečno kislino ponudi v sprejemljivi obliki ljudem, ki imajo alergijo na mleko in so zato mnogokrat prikrajšani za ugodne učinke sirotke v mlečnih izdelkih.

 

Hranilne vrednosti
100 ml vsebuje:

energijska vrednost 170 kJ / 39 kcal
maščobe < 0,5 g
— od tega nasičene maščobne kisline < 0,5 g
ogljikovi hidrati < 3,5 g
— od tega sladkorji < 3,0 g
beljakovine < 0,5 g
sol 0,25 g
sadni sok 26 %
L(+) mlečna kislina 7,0 g
kalcij 600 mg (75 %*PDV)

*PDV-priporočen dnevni vnos

 

Način uporabe:
Steklenico pred uporabo dobro pretresite. 4 čajne žličke tekočine Molkosan Fruit dajte v kozarec s hladno vodo (navadno ali mineralno).

Najbolje je, če napitek popijete na tešče. Če vam to ne odgovarja, ga lahko po požirkih pijete ves dan. Molkosan fruit lahko uporabljate tudi dlje časa.

 

Pakiranje
Molkosan Fruit je na voljo v steklenici z 200 ml.

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: