Novalac Allernova, 400 g

Novalac Allernova, 400 g

0 out of 5

15.55 

Novalac Allernova je živilo za posebne zdravstvene namene za dietetsko uravnavanje prehrane dojenčkov in majhnih otrok, preobčutljivih na beljakovine kravjega mleka in tistih, ki polivajo.

Kategorija: Oznake: , , Nensi: 1012943

Opis

Živilo za posebne prehranske namene.

Novalac Allernova je živilo za posebne zdravstvene namene za dietetsko uravnavanje prehrane dojenčkov in majhnih otrok, preobčutljivih na beljakovine kravjega mleka in tistih, ki polivajo.

Komu je Novalac Allernova namenjena?

 • Dojenčkom in majhnim otrokom pri dokazani alergiji na beljakovine kravjega mleka
 • Dojenčkom in majhnim otrokom, ki imajo poleg alergije tudi težave s polivanjem

Novalac Allernovi (ekstenzivni hidrolizat kazeina) je dodan koruzni škrob in je zato edina mlečna hrana na tržišču, ki hkrati lajša simptome alergije na beljakovine kravjega mleka in zmanjšuje polivanje.

Novalac Allernova vsebuje vse potrebne hranilne snovi, ki so potrebne za pravilno rast in razvoj otroka in se lahko uporablja kot edina prehrana do 6. meseca starosti. Po 6. mesecu starosti pa se lahko uporablja kot del raznovrstne prehrane. Novalac Allernova je zgoščena hrana, ki vsebuje hidrolizirane beljakovine kravjega mleka (kazeina) in ne vsebuje laktoze.

Novalac Allernovo uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom. Ne uporabljajte je za hranjenje zdravih dojenčkov. Novalac Allernova je kontraindicirana pri galaktozemiji in/ali malabsorpciji glukoze in galaktoze.

Prednosti:

 • Lajša težave, ki so povezane z alergijo na beljakovine kravjega mleka (driske, zaprtje, pretiran jok, krči, srbečica na koži …)
 • Zmanjšuje količino in pogostost polivanja zaradi vsebnosti koruznega škroba
 • Uživajo jo lahko tudi dojenčki in otroci z laktozno intoleranco (ne vsebuje laktoze)

 

 Navodila za uporabo/Priporočena uporaba

Običajno odmerjanje mleka Novalac Allernova:

Starost (meseci) 0 1 2 3 4 5 6 +
Teža (kg) 4 5 6 6,5 7 7,5 > 7,5
Število obrokov/dan 6 5 5 5 4 4 3*
Število meric za pripravo enega obroka 4 5 5 6 8 8 8
Količina vode (ml) 120 150 150 180 240 240 240

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,5 g mleka Novalac Allernova.

Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite otrokovi starosti in njegovim potrebam. Če zdravnik ne svetuje drugače, upoštevajte priporočila v tabeli.

* kot del raznovrstne prehrane

 

 Navodilo za uporabo

Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.

Allernova je zgoščena formula in jo boste morda morali pred uporabo nekoliko bolj pretresti, da se raz topi.  Zaradi  posebne sestave so lahko  njen videz, vonj in okus v hranilni steklenički drugačni v primerjavi s standardnim mlekom. Povzroči lahko  tudi nekoliko manj  trdno  in/ali  zelenkasto blato brez neprijetnosti za dojenčka.

 • Vedno pripravite svež obrok.
 • Hranite na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo.
 • Izdelek je uporaben najmanj do datuma, odtisnjenega na dnu škatle.
 • Po prvem odprtju škatle, morate vsebino porabiti v treh tednih.
 • Po vsaki uporabi škatlo dobro zaprite.
 • Ne shranjujte nepopitega obroka. Ostanek zavrzite.

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,5 g mleka Novalac Allernova.

Eno merico raztopite v 30 ml vode. Dnevno količino hrane in število obrokov prilagodite otrokovi starosti in njegovim potrebam.

 

Sestavine

Maltodekstrini, rastlinska olja (palmovo, repično, sončnično, kokosovo), koruzni škrob, hidrolizirane mlečne beljakovine, trikalcijev fosfat, emulgator (sončnični lecitin), kalcijev citrat, magnezijev klorid, kalcijev klorid, L-cistin, vitamini (C, E, A, niacin, pantotenska kislina, B2, B1, B6, folna kislina, K1, biotin, D3, B12), dikalijev fosfat, holin bitartrat, L-triptofan, tavrin, kalijev klorid, železov sulfat, inozitol, cinkov sulfat, L-karnitin, antioksidanti (ekstrakt bogat s tokoferoli), natrijev selenit, bakrov sulfat, kalijev jodid, manganov sulfat.

Sestava mlek Novalac je v skladu z evropskimi smernicami o otroški mlečni prehrani in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO), prav tako ne vsebuje glutena.

 

Opozorila

Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke. Allernovo uporabljajte samo pod zdravniškim nadzorom. Proizvoda ne smete uporabljati kot edini vir hrane po 6. mesecu starosti. Ne uporabljajte je za hranjenje zdravih dojenčkov. Allernove ne smete uporabljati v primeru galaktozemije ali pri malabsorpciji glukoze in/ali galaktoze. Posebna pozornost je potrebna tudi pri dojenčkih z oslabljenim imunskim odzivom, nedonošenčkih  ali novorojenčkih  z nizko porodno težo.  Pri  hranjenju  po steklenički  poskrbite,  da stik med mlekom in zobmi vašega otroka ni predolg ali pogost,  ker  to povečuje  možnost za nastanek kariesa.  Vedno umijte  zobe vašega otroka  po zadnjem  nočnem obroku.  Nepravilna  priprava  ali shranjevanje lahko predstavljata tveganje za zdravje.

 

Navodilo za uporabo NOVALAC ALLERNOVA

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: