Vitabalans Lady Gynolact, 8 vaginalnih tablet

Vitabalans Lady Gynolact, 8 vaginalnih tablet

0 out of 5

8.17 

Gynolact vzdržuje in obnavlja naravno bakterijsko ravnovesje v nožnici.

Kategorija: Oznaki: , Nensi: 1030055

Opis

Medicinski pripomoček

V zdravem okolju nožnice mlečnokislinske bakterije prevladujejo na vaginalni sluznici. Tam vzdržujejo kislo okolje ter preprečujejo razraščanje drugih bakterij in glivic. Bakterijska vaginoza je najpogostejša oblika porušenega bakterijskega ravnovesja, ki nastane zaradi pomanjkanja mlečnokislinskih bakterij ter se običajno odraža z neprijetnimi vaginalnimi simptomi. Najbolj tipičen bolezenski znak je obilna količina mlečnega, sivkastega nožničnega izcedka z neprijetnim vonjem (vonj po ribah). Prav tako lahko pride do srbenja in pekočega občutka.

Tako občasna kot tudi ponavljajoča vaginalna bakterijska neravnovesja so pogostejša pri ženskah med 18. in 50. letom. Zdravljenje z antibiotiki, maternični vložki, menstruacija, nosečnost, spolni odnosi, menopavza, pretirana intimna higiena ter uporaba tamponov so dejavniki predispozicije za bakterijsko vaginozo.

Bakterijsko vaginozo zdravimo z vnašanjem mlečnokislinskih bakterij v nožnico. Bakterije obnovijo kislo okolje in normalizirajo bakterijsko ravnovesje v nožnici, kar vodi v normalizacijo izcedka. Simptomi glivične infekcije, ki jo povzroča gliva Candida, so gost ter bel izcedek brez vonja, ki ga spremlja draženje in pekoč občutek vulve (zunanjih ženskih spolovil). Glivične infekcije se zdravijo z zdravili. Kljub zdravljenju, veliko žensk trpi zaradi ponavljajoče se glivične okužbe. Ponavljanju se je mogoče izogniti s krepitvijo vaginalne mlečnokislinske bakterijske flore.

Sestava
1 vaginalna tableta vsebuje:

2 milijardi živih mlečnokislinskih bakterij

3 različni sevi Lactobacillus (Lb. acidophilus, Lb. casei, Lb. rhamnosus)

Vaginalna tableta je brez vonja in barvil.

Odmerjanje
Odmerjanje in navodilo za uporabo pri bakterijski vaginozi: 1 vaginalno tableto vstavite zvečer globoko v nožnico, 7 dni.

Odmerjanje in navodilo za uporabo za preprečevanje bakterijske vaginoze: 1 vaginalno tableto vstavite zvečer globoko v nožnico, 2-3 dni.

Odmerjanje in navodilo za uporabo po zdravljenju glivične okužbe: 1 vaginalno tableto vstavite zvečer globoko v nožnico, 3 dni.

Poskrbite za dobro higieno rok.

Zdravljenje z Gynolactom lahko po potrebi ponovite.

Gynolact je primeren za ženske vseh starosti. Lahko se uporablja v času dojenja. V nosečnosti se pred uporabo vaginalnih tablet Gynolact posvetujte s svojim zdravnikom. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če se simptomi poslabšajo ali pri krvavečem izcedku med zdravljenjem. Gynolact je enostaven za uporabo, ne kaplja in ne pušča madežev na perilu.

Pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo.

You've just added this product to the cart: