HemaGel PROCTO rektalne svečke, 5 svečk

HemaGel PROCTO rektalne svečke, 5 svečk

0 out of 5

8.83 

HemaGel PROCTO rektalne svečke za za pospešeno celjenje akutnih in kroničnih ran ter analnih kožnih sprememb.

Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1042214
Prikaži košarico

Opis

Medicinski pripomoček

HemaGel PROCTO rektalne svečke za podporo celjenju akutnih in kroničnih ran sluznice danke pri bolnikih z razpokami in hemoroidi, vključno z bolniki po Barronovi ligaciji. Zmanjšuje krvavitev pri bolnikih s krvavitvijo hemoroidov in odstranjuje nelagodje, zlasti pekoč občutek in srbenje v rektumu.

HemaGel PROCTO je bela svečka v obliki torpeda, ki vsebuje kopolimer Herna-has v obliki prahu in maščobno osnovo.
Ta sestavina je patentirana in so jo razvili na Inštitutu za makromolekularno kemijo, Akademije za znanost, v Češki Republiki.

Pomaga zmanjšati bolečino povzročeno zaradi analnih fisur, blaži bolečino med odvajanjem blata in pospešuje celjenje. HemaGel PROCTO nudi edinstveno rešitev za pospešeno celjenje akutnih in kroničnih ran ter analnih kožnih poškodb.

Rektalne svečke HemaGel PROCTO se uporabljajo kot podpora pri zdravljenju hemoroidov in drugih bolezni danke, kot so boleče kožne razpoke (analne fisure) in sluznice (analne ragade).

Rektalne svečke so namenjene odraslim bolnikom. Pred uporabo pri otrocih, nosečnicah ali doječih ženskah se posvetujte z zdravnikom. Pri bolezni rektuma je še posebej pomembno, da skrbimo za higieno in skrb za redne blato. Zato je treba piti dovolj tekočine, jesti malo začinjene hrane in povečati vnos vlaknin.

• ENOSTAVNA UPORABA ENKRAT NA DAN
• NEBOLEČA UPORABA
• DOBER OPRIJEM NA PODLAGI
• NE DRAŽI PREDELA OKOLI UPORABE
• NIMA STRANSKIH UČINKOV
• NE OMEJUJE BOLNIKOVEGA ŽIVLJENJA

ANALNE FISURE Tvorijo se v vzdolžnih kapljicah analnega kanala in so lahko bodisi akutne ali kronične. Fisure so velike od nekaj milimetrov do 2-3 cm dolge in 1-1,5 cm široke. Akutne fisure so kapljice z ostrimi robovi in rožnato osnovo. Kronične kapljice imajo odebeljene robove in na spodnjem delu fisure lahko vidimo prečno potekajoča vlakna notranjega sfinktra (mišica zapiralka). Tako imenovani kontrolni polipi običajno na distalnem koncu tvorijo fisure (razpoke).

Simptomi:

• Rane s trajno odprto osnovo.
• Poslabšanje pri vsakem odvajanju blata –» kapljice, krvavitve in bolečine.
• Območje okoli fisure (razpoke) je zelo občutljivo na dotik.
• V območju anusa je pogosto srbenje in pekoč občutek.
• Bogata žilna struktura povzroča pogoste krvavitve.
• Pogosto pojavljanje fisure je največkrat povezano s kroničnim zaprtjem.

 

SESTAVA: HemaGel Procto je bela svečka v obliki torpeda, ki vsebuje kopolimer Herna-has v prahu in maščobno osnovo.

 

KAKO UPORABITI REKTALNE SVEČKE:

• Svečke vstavljamo rektalno v danko z zaobljeno konico naprej, po odvajanju blata in po umivanju tega predela.
• Odstranite 1 svečko s traku vzdolž perforacije tako, da jo nežno odtrgate, olupite plastični ovoj in odstranite svečko.
• Vstavite svečko globoko v danko z zaobljeno konico naprej, najbolje v rahlo upognjenem položaju.
• Dnevno uporabite eno svečko HemaGel PROCTO, najbolje pred spanjem (čez noč), razen če je po navodilih zdravnika uporaba drugačna.

 

KONTRAINDIKACIJE: Preobčutljivost za katero koli sestavino zdravila, nezadostna dolžina rektuma (pri otrocih, mlajših od 3 mesecev, ali nedonošenčkih). Druge kontraindikacije so sorazmerne, zato se je treba pri uporabi rektalnih svečk posvetovati z zdravnikom v naslednjih primerih: zaprtje, driska, resne bolezni, hude krvavitve ali posttravmatsko stanje v danki in izven danke; anorektalna bolezen, kot je absces ali fistula; abdominalna resekcija.

 

SHRANJEVANJE: Shranjevati v originalni ovojnini na suhem mestu pri temperaturi od 15 – 25°C, ter nedosegljivo otrokom.

 

OPOZORILO: V primeru pojava stranskih učinkov, prenehajte z uporabo in se posvetujte z osebnim zdravnikom. Hranite izven dosega otrok! Ne uporabljajte po datumu uporabe, označen na ovojnini. Ne uporabljajte več kot 30 dni. Proizvajalec priporoča, da v kolikor težave ne izginejo v 7 dneh ali pa se stanje poslabša, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Rektalne svečke so za enkratno uporabo in rektalno uporabo. Ne uporabljate jih za druge odprtine telesa. Ne smete pogoltniti. Ljudje s povečano občutljivostjo lahko občutijo rahlo srbenje ali pekoč občutek v rektumu, kar ni okvara, vendar se morajo posvetovati z zdravnikom.

Bolezni danke potrebujejo posebno higieno in redno gibanje črevesja. Zato pijte ustrezno količino tekočin, jejte manj začinjeno hrano in povečajte vnos vlaknin.

 

Eno pakiranje vsebuje 5 rektalnih svečk, pakirano v PVGPE folijo.

 

POREKLO: Češka.

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: