Enterosgel v tubi, 3 tube po 225 g

Enterosgel v tubi, 3 tube po 225 g

0 out of 5

48.67 

Enterosgel prehaja skozi prebavni trakt na naravni način, v njem pa adsorbira (veže) škodljive snovi in toksine, ter se iz telesa izloči v celotni zaužiti količini skupaj z blatom.

Paket je sestavljen iz treh posameznih 225 g tub izdelka Enterosgel in je namenjen 14-dnevnemu razstrupljanju odrasle osebe.

Prikaži košarico

Opis

Medicinski pripomoček

Enterosgel je medicinski pripomoček, ki v črevesju veže škodljive snovi in tako prepreči njihov nadaljnji prehod v organizem.

 • Aktivna snov v Enterosgelu je polimetilsiloksan polihidrat.
 • Sestava 100g Enterosgela: polimetilsiloksan polihidrat 70 g; prečiščena voda 30 g.
 • Spada v skupino snovi, katere se imenujejo enterosorbenti in imajo to lastnost, da na svojo površino oz. v svoje pore vežejo različne snovi. To je lahko koristno za zdravljenje indiciranih stanj akutne diareje in kronične diareje, ki je posledica sindroma razdražljivega črevesja (IBS)
 • Enterosgel se veže na sluznico in tvori zaščitno plast. Pomembno dejstvo pa je, da Enterosgel ne prehaja skozi sluznico prebavil in preko stene prebavnega trakta, ter tako v telo.
 • Enterosgel prehaja skozi prebavni trakt na naravni način, v njem pa adsorbira (veže) škodljive snovi in toksine, ter se iz telesa izloči v celotni zaužiti količini skupaj z blatom.
 • Mnogi učinki izdelka Enterosgel so bili klinično dokazani, še vedno pa marsikateri pozitiven vpliv jemanja izdelka Enterosgel ne morejo razložiti z znanim mehanizmom.
 • Izdelek je tako namenjen pomoči ob običajnih črevesnih težavah, simptomatskemu zdravljenju diareje, kot podpora zdravljenja različnih akutnih in kroničnih bolezni, ter pri sindromu razdražljivega črevesja (IBS).
 • Enostavna uporaba, netoksičnost, učinkovitost in varnost, potrjene s 15 letnimi opazovanji ter več študijami, delajo Enterosgel izdelek varen, kateri ne bi smel manjkati v nobeni družinski prvi pomoči.

 

Lastnosti

 • Je hiter in enostaven za uporabo.
 • Enterosgel je medicinski pripomoček zasnovan na naravnem siliciju in je popolnoma varen za uporabo med nosečnostjo in dojenjem.
 • Popolnoma je varen za uporabo pri otrocih od 1 leta naprej. Otroci stari od 1-3 let starosti naj vzamejo Enterosgel po posvetu s pediatrom.
 • Enterosgel je gel brez barve in okusa, ter vonja. Ne vsebuje sladkorja, sladil, laktoze, glutena, maščob, okusov, barvil in konzervansov, niti sestavin rastlinskega in živalskega izvora.
 • Enterosgel ne prehaja skozi sluznico prebavil in preko stene prebavnega trakta, ter tako v telo.
 • Enterosgel prehaja skozi prebavni trakt na naravni način, v njem pa adsorbira (veže) škodljive snovi in toksine, ter se iz telesa izloči v celotni zaužiti količini skupaj z blatom.
 • Rok uporabe je 3 leta, na sobni temperaturi.

 

Enterosgel je dokazano učinkovit pri:

 • sindromu razdražljivega črevesja
 • diareji (kronična, akutna)
Uporaba in priporočeno odmerjanje

Pred uporabo tubo dobro pretresite! Poplaknete z zadostno količino tekočine (200 ml za odrasle in otroke starejše od 15 let, 50-100 ml za otroke stare od 1-14 let). Zadosten vnos tekočine je potreben kot del osnovnega zdravljenje akutne driske. Uporabite 1-2 uri pred ali po obroku, ali jemanju zdravil.

Pri hudih in dolgotrajnih prebavnih motnjah in driskah priporočamo DVOJNI ODMEREK izdelka Enterosgel, t.j. 45g  za odraslo osebo v 1x zaužitju. Tak način jemanja ponavljate do izboljšanja stanja. Pri driski ob vsakem ponovnem odvajanju ponovno zaužijete 2 žlici (2 vrečki) izdelka Enterosgel in to ponavljate do zaustavitve driske. Ista navodila veljajo tudi za otroke, le da količino vnosa izdelka Enterosgel prilagodite starosti otroka.

Enterosgel se iz telesa izloči z blatom skupaj z vezanimi strupenimi in škodljivimi snovmi, kar je lahko koristno za zdravljenje indiciranih stanj akutne diareje, ki je posledica sindroma razdražljivega črevesja (IBS).

Odrasli in otroci nad 15 let:

15-22,5 g 3x na dan (15-22,5 g = 1 jušna žlica) razredčenih v 200 ml vode.

Otroci stari 7-14 let:

10 g 3x na dan (10g = 2 čajni žlički) razredčenih v 50-100 ml vode.

Otroci stari 3-6 let:

5 g 3x na dan (5g = 1 čajna žlička) razredčenih v 50-100 ml vode ali mlačnega čaja.

Otroci stari 1-3 let:

Pred uporabo Enterosgela se posvetujte z zdravnikom.

 

Pakiranje:  3 tube po 225 g.

 

 

 

Lekarna Plavž 

 

 

You've just added this product to the cart: