Paranit losjon za odstranjevanje naglavnih uši in gnid pršilo 100 ml (+ glavnik)

Paranit losjon za odstranjevanje naglavnih uši in gnid pršilo 100 ml (+ glavnik)

0 out of 5

15.24 

Paranit losjon v pršilu je namenjen odstranjevanju naglavnih uši. Njegova formula z dvojnim delovanjem temelji na zadušitvi in izsušitvi uši in gnid. Pakiranju je dodan glavnik.

Kategorija: Oznaka: Nensi: 1029138

Opis

Medicinski pripomoček

Losjon v pršilu je namenjen odstranjevanju naglavnih uši. Dokazano deluje 100% učinkovito.  Delovanje temelji na ki temelji na zadušitvi in izsušitvi uši in gnid.

Veže se na dihalne odprtine uši in gnid, jih zaduši in izsuši. Prodira tudi v jedro gnid in zaustavi njihov razvojni krog.  Izdelek deluje na kemijski osnovi, zato uši ne morejo razviti odpornosti na njegove sestavine. Primerno za odrasle in otroke, starejše od 6 mesecev starosti. Klinično testirano.

Sestavine

Mineralno olje, dimetikon.

Uporaba

Pred nanosom izdelka preverite prisotnost naglavnih uši. Uporabite gost glavnik proti ušem in temeljito preglejte lase vsem družinskim članom; če je le mogoče pri dnevni svetlobi. Pri družinskih članih, pri katerih ste našli naglavne uši, še isti dan začnete uporabljati Paranit pršilo, da se izognete ponovnemu pojavu uši. Suhe lase je lažje pregledovati. Najprej lase počešite, da odstranite vse vozle, nato preglejte pramen za pramenom. Preglejte lasne korenine, predel lasišča za ušesi in na tilniku, saj so uši in gnide na teh delih najpogostejše. Po vsaki uporabi glavnik temeljito očistite v mlačni milnici, da preprečite nadaljnje širjenje uši.

Nanesite Paranit pršilo:

Pršilo držite približno 10 cm stran od lasišča in previdno ter enakomerno popršite zadostno količino Paranit raztopine po suhih laseh. Poskrbite, da prekrijete vse lase in celotno lasišče. Temeljito vtrite od korenin do konic las, posebno pozorni pa bodite na področje za ušesi in na vratu. Pustite delovati 15 minut, kar je ključno za učinkovitost delovanja. 100 ml = do 4 nanose, odvisno od dolžine las.

Umijte lase:

Dodajte zadostno količino Paranit šampona z balzamom za dodatno nego ali običajnega šampona, brez da bi lase zmočili in ga dobro vtrite po celotnem lasišču. Nato dodajte zadostno količino vode, da se šampon speni ter dobro izperite s toplo vodo (izogibajte se uporabi hladne vode). Po potrebi lase ponovno umijte.

Odstranite uši in gnide:

Preden lase osušite, jih temeljito prečešite z gostim glavnikom (Paranit) proti ušem, da odstranite uši in gnide. Mokre lase prečešite z gostim glavnikom. Lasišče razdelite na štiri dele: od čela do tilnika in nato od enega ušesa do drugega. Pri dolgih laseh lahko vsak del spletete v kito. Preglejte vsak del postopoma po majhnih pramenih las, tako, da vidite tudi lasišče. Vsak pramen prečešite tako, da začnete tik ob lasišču. Z glavnikom odstranite vsako uš in/ali gnido. Pregledane lase (brez gnid) polagajte na eno stran. Da bi se izognili ponovnemu širjenju uši, po vsakem prečesanemu pramenu očistite glavnik z bombažno blazinico in vedno češite v smeri od vrha glave navzdol.

Postopek po potrebi ponovite čez 7 dni:

Suhe lase ponovno preglejte po 7 dneh. Če je potrebno postopek ponovite. Postopek nanašanja lahko brez tveganj večkrat ponovite. Ne pozabite razkužiti okolico. Razkužite oblačila, posteljnino, brisače in ostale predmete (krtače, glavnike itn.), ki so bili v neposrednem stiku z glavo, in sicer tako, da jih operete pri 60°C. Temeljito posesajte hišo in avto, nato pa odvrzite vrečko iz sesalca. Lahko pa tudi pustite vse stvari v zaprti vreči od 2 do 3 dni, saj uši ne morejo preživeti brez hranjenja.

Opozorila

Samo za zunanjo uporabo. V primeru zaužitja se posvetujte z zdravnikom. Možni neželeni učinki so srbenje, draženje okoli oči, luske na lasišču ter draženje in rdečica na lasišču, ušesih in vratu. Pazite, da ne pride v stik z očmi ali drugo sluznico. V primeru stik, oči oziroma sluznico spirajte z veliko količino vode.

V primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino, izdelka ne uporabljajte. Za uporabo med nosečnostjo in dojenjem priporočljiv posvet z zdravnikom ali farmacevtom. Izdelka ne nanašajte na poškodovano, vneto ali okuženo kožo. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Pred uporabo preberite priloženo navodilo.

 

 

 

You've just added this product to the cart: