Galex Cerumenol raztopina za mehčanje ušesnega masla, 10 ml

Galex Cerumenol raztopina za mehčanje ušesnega masla, 10 ml

0 out of 5

4.60 

Galex Cerumenol uporabljamo za učinkovito raztapljanje zamaškov iz ušesnega masla, za preprečevanje njihovega nastanka ter redno higieno ušes.

Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1053526

Opis

Medicinski pripomoček

Cerumenol uporabljamo za učinkovito raztapljanje zamaškov iz ušesnega masla, za preprečevanje njihovega nastanka ter redno higieno ušes.

Cerumenol je medicinski pripomoček, ki vsebuje raztopino natrijevega karbonata. Natrijev karbonat ima blago kavstično delovanje, mehča in raztaplja ušesno maslo (cerumen).

Ušesno maslo ali cerumen je normalno prisotno v vsakem sluhovodu in v normalnih okoliščinah čisti in varuje uho. Cerumen je rumenkast izloček, je netopen v vodi, na zraku pa se sčasoma strdi.

Praviloma se iz sluhovoda izloča sam. Težave se pojavijo, kadar je izločanje ušesnega masla prekomerno ali njegovo odstranjevanje nezadostno ali nepravilno.

Več težav lahko nastopi poleti, ker je pogostejše kopanje, plavanje in potapljanje. Voda tako zaide v ušesa, zaradi česar lahko ušesno maslo nabrekne in zamaši sluhovod.

 

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili Cerumenol

Cerumenol ne smete uporabljati pri znani preobčutljivosti za katerokoli sestavino izdelka, pri predrtem bobniču in pri ušesnih okužbah ter vnetjih.

 

Uporaba

Plastenko pred uporabo pretresite in ogrejte na primerno temperaturo, do 40 °C. Najbolje je, da plastenko potopite v toplo vodo. Glavo nagnite na stran, uhelj nežno povlecite nazaj in navzgor in počasi vkapljajte 5-10 kapljic v uho. Bazo uhlja nežno zmasirajte, da se kapljice porazdelijo. Pustite delovati nekaj minut, nato glavo zravnajte, da raztopina in izločki iztečejo in obrišite uho. Postopek lahko ponovite do 3 krat na dan.

V kolikor se kljub uporabi raztopine Cerumenol ušesno maslo ni izločilo je potreben pregled pri zdravniku, ki se običajno odloči za izpiranje ušes. Če ste predhodno uporabljali raztopino Cerumenol, bo izpiranje lažje in učinkovitejše.

 

Sestavine

1 g raztopine vsebuje 21,67 mg natrijevega karbonata monohidrata (Natrii carbonas monohydricus)
Pomožne snovi: glicerol, prečiščena voda.

 

Možni neželeni učinki

Neželeni učinki niso znani.
Če opazite katerikoli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

 

Lekarna Plavž

 

 

You've just added this product to the cart: