Vivamel Alginat alginatna obloga z medicinskim kostanjevim medom, 10 x 10 cm, sterilna, 10 oblog

Vivamel Alginat alginatna obloga z medicinskim kostanjevim medom, 10 x 10 cm, sterilna, 10 oblog

0 out of 5

77.67 

Vivamel alginat priporočamo za celjenje ran z zmernim do obilnim izločkom.  Obloga iz kalcijevega alginata, ki je v celoti prepojen z naravnim nerazredčenim medicinskim kostanjevim medom. 

Opis

Medicinski pripomoček

Vivamel alginat priporočamo za celjenje ran z zmernim do obilnim izločkom. Predvsem jo priporočamo za rane, v katerih prevladuje proces vnetja, razgradnja in odstranitev odmrlega tkiva ter obramba pred bakterijami.

Vivamel alginat je obloga iz kalcijevega alginata, ki je v celoti prepojen z naravnim nerazredčenim medicinskim kostanjevim medom. Gre za primarno oblogo, saj jo namestimo neposredno na rano.

Medicinski kostanjev med, zaradi osmotskega delovanja spodbuja čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno in protivnetno, zmanjšuje neprijeten vonj, spodbuja nastajanje novega tkiva, pospešuje zapiranje rane, celjenje z manj brazgotinami.

Alginat ima visoko sposobnost vpijanja, pri čemer pride do izmenjave ionov iz rane in obloge, kar pripomore k dodatnem ustavljanju krvavitve (hemostazi). Alginat ob vpijanju izločka nabrekne in gelira, pri čemer v svojo strukturo veže tudi odmrlo tkivo in mikroorganizme. S tem zagotavlja toplo-vlažno okolje v rani, kar bistveno pospeši celjenje in omogoči enostavno in nebolečo menjavo obloge.
Celjenje rane je najhitrejše in najbolj učinkovito, če z uporabo medicinskega kostanjevega medu Vivamel začnemo takoj.

Učinki alginata (kalcijevega alginata)
Ima visoko sposobnost vpijanja (vpije do 20-kratnik svoje teže) izločka skupaj z mikrobi in odmrlimi celicami.
Ko se alginat prepoji z izločkom, gelira. Gel se porazdeli po dnu rane in tam vzdržuje toplo vlažno okolje. Gel poleg tega omogoči enostavno in nebolečo menjavo obloge.
Vivamel alginat je bogat s kalcijevimi ioni, ki ob izmenjavi z natrijevimi ioni iz rane dodatno spodbujajo ustavljanje krvavitve (hemostazo).

Vivamel alginat je obloga, primerna za celjenje ran z zmernim do obilnim izločkom, predvsem takih, v katerih je prevladujoč proces v rani vnetje, ko poteka razgradnja in odstranitev odmrlega tkiva ter obramba pred bakterijami:
•    vlažne nekroze
•    okužene rane
•    rane z močnim vonjem
•    rane po poškodbi
•    kirurške rane
•    opekline
•    razjede (zaradi pritiska, na diabetičnem stopalu, golenje razjede …) itd.

Vivamel je primeren za vse generacije (za starejše, otroke, živali, pa tudi za diabetične bolnike).
Na Vivamel alginat smo posebej ponosni, ker je plod slovenskega znanja in je izdelan iz naravnih surovin, brez sintetičnih ter gensko spremenjenih komponent.
Obloga je vložena med dve foliji, kar omogoča enostavno rezanje na manjše dimenzije. Je enostavna za nameščanje in uporabo.

Opozorila
Ko pride  med  v stik z rano, lahko sprva občutimo blago zbadanje ali bolečino, ki navadno hitro mine. Do bolečine lahko pride zaradi visoke vsebnosti sladkorja v medu. Ob stiku z rano ta nase veže tekočino iz rane in tako zmanjšuje oteklino ter hkrati pospeši krvni pretok.

Ker Vivamel deluje protivnetno, bolečina praviloma iz preveze v prevezo slabi. Če bolečina ne mine, se o uporabi protibolečinske terapije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Čeprav alergijska reakcija na med ni pogosta, uporabo izdelkov Vivamel odsvetujemo osebam z alergijo na med.

 

Pred uporabo natančno preberite navodila in se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Vivamel Alginat

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: