Cicatridina mazilo za rane, 30 g

Cicatridina mazilo za rane, 30 g

0 out of 5

9.71 

Mazilo za rane Cicatridina pospeši celjenje odrgnin, raztrganin, opeklin, kirurških ran, preležanin, diabetičnih razjed in preprečuje njihovo okužbo.

Kategorija: Oznake: , , Nensi: 1031182
Prikaži košarico

Opis

Medicinski pripomoček

Mazilo za rane Cicatridina pospeši celjenje odrgnin, raztrganin, opeklin, kirurških ran, preležanin, diabetičnih razjed in preprečuje njihovo okužbo.

Mazilo za rane Cicatridina se uporablja:

  • za celjenje odrgnin, opeklin, raztrganin, kirurških ran, diabetičnih razjed in preprečuje njihovo okužbo;
  • za preprečevanje nastanka novih in glajenje starih brazgotin, saj vzpodbudi aktivnost delitve kožnih celic;
  • za zunanjo uporabo v ginekologiji: pri vaginalni atrofiji, odrgninah, epiziotomiji, carskem rezu, intertrigu intimnih mest…

Mazilo izboljša in pospeši obnovo kožnega tkiva in občutno skrajša čas celjenja, hkrati pa zmanjšuje brazgotinjenje. Nima lokalnih ali sistemskih stranskih učinkov. Medsebojno učinkovanje z drugimi zdravili ni znano. Uporaba je praktična in enostavna, ne moremo ga predozirati in ga lahko uporabljamo dolgotrajno.

Sestavine

Ključna sestavina mazila je hialuronska kislina, ki je naravna sestavina medceličnine in ima pomembno vlogo v celotnem procesu celjenja ran in sluzničnih razjed. To je mukopolisaharid, ki je v večjih količinah prisoten v mnogih telesnih tkivih. Hialuronska kislina pripomore k izgrajevanju tkiv tako, da jim povrne čvrstost, prožnost in elastičnost. Številne klinične študije so pokazale, da lahko hialuronska kislina pospeši in izboljša obnovo povrhnjice in celjenje tkiva.

Klorheksidin diglukonat deluje antiseptično ter s tem prepreči okužbo ran.

Mandljevo olje kožo gladi, mehča in neguje.

Odmerjanje in uporaba

Uporablja se za celjenje površinskih in globokih ran:

  • odrgnine in vreznine,
  • raztrganine,
  • opekline (tudi sončne),
  • kirurške rane ali vreznine po kirurških posegih,
  • preležanine,
  • razjede (tudi diabetične).

Preprečuje tudi okužbo ran. Uporablja se tudi za preprečevanje nastanka novih in glajenju starih brazgotin.

Mazilo Cicatridina je primerno tudi za zunanjo uporabo v ginekologiji, pri vaginalni atrofiji, odrgninah, epiziotomiji, carskemu rezu, intertrigu intimnih mest.

Mazilo Cicatridina nima znanega medsebojnega učinkovanja z drugimi zdravili ali medicinskimi pripomočki. Nima lokalnih ali sistemskih neželenih učinkov. Ne moremo ga predozirati.

Pred vsako uporabo poškodovani predel skrbno očistite. Z nežnim masiranjem nanj nanesite mazilo. Po potreb predel zaščitite z gazo. Postopek ponovite 2- do 3- krat na dan.

Trajanje uporabe je odvisno od poteka simptomov. Če je potrebno, je mazilo Cicatridina primerno tudi za dolgotrajno uporabo.

 

Navodilo za uporabo  Cicatridina mazilo

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: