Bionect krema, 30 g

Bionect krema, 30 g

0 out of 5

6.77 

Bionect krema se uporablja za oskrbo kožnih vnetij in poškodb. Bionect krema je proizvod za dermalno uporabo, ki vsebuje hialuronsko kislino kot glavno sestavino.

Kategoriji: , Oznake: , , , Nensi: 1030558
Prikaži košarico

Opis

Medicinski pripomoček

Bionect krema se uporablja za oskrbo kožnih vnetij in poškodb. Bionect krema je proizvod za dermalno uporabo, ki vsebuje hialuronsko kislino kot glavno sestavino.

Hialuronska kislina je biološki polisaharid (glikozaminoglikan), ki je porazdeljen v izvenceličnem prostoru večine tkiv. Zaradi svojih hidrofilnih lastnosti ustvarja vlažen prostor okrog celic in med njimi in tako olajšuje migracijo celic.

Bionect krema se uporablja za oskrbo kožnih vnetij in poškodb. Še posebej je namenjena za akutne in kronične rane (odrgnine, transplantirana mesta in pooperativni rezi, opekline prve in druge stopnje, žilne in presnovne razjede in preležanine) in za zagotovitev vlažne okolice rane, da je tako zaščitena pred odrgnino in osušitvijo.

Odmerjanje in uporaba: Pred uporabo kreme je treba rane ali razjede očistiti in razkužiti. Tanek sloj kreme nanesemo na površino rane dvakrat do trikrat na dan ne dlje kot 30 zaporednih dni. Negovano področje pokrijemo s sterilno blazinico iz gaze in sterilnim povojem.

Podrobna sestava          

Glavna sestavina 0,2 % natrijeva sol hialuronske kisline.

Druge sestavine: polietilenglikol 400 monostearat, decilni ester oleinske kisline, vosek, glicerol, 70% raztopina sorbitola, natrijev dehidroacetat, metil p-hidroksibenzoat, propil p-hidroksibenzoat, dišava, mlečna kislina, prečiščena voda.

Opozorila

Kreme ne smemo uporabiti pri ljudeh, ki so preobčutljivi za njene sestavine.

Proizvoda ne smemo uporabljati, če je embalaža poškodovana. Proizvoda ne smemo uporabljati po izteku roka uporabe, navedenega na embalaži. Rok uporabe velja za proizvod v originalni ovojnini pri sobni temperaturi pod 30 °C. Zavrzite 12 mesecev po prvem odprtju. Preprečite neposreden stik vsebnika z rano. Vsako tubo Bionect kreme naj uporablja le en človek, da ne bi prišlo do navzkrižne infekcije. V primeru nosečnosti, dojenja in uporabe pri otrocih, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom. Varnosti in učinkovitosti Bionect kreme v teh primerih niso ocenili. Po uporabi zavrzi v skladu z veljavnimi predpisi.

Shranjevanje: Hraniti izven dosega otrok.

Velikost in vrsta pakiranja: Krema, 30 g

Proizvajalec: Fidia Farmaceutici S.p.A, Italija

Dobavitelj: Proksimum Pharma d.o.o., Pot k sejmišču 26a, 1000 Ljubljana

 

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: