Dermatix Ultra silikonski gel, 15 g

Dermatix Ultra silikonski gel, 15 g

0 out of 5

41.00 

DERMATIX je silikonski preparat namenjen preprečevanju in zmanjševanju izbočenih in keloidnih brazgotin. Na voljo je v obliki silikonskega gela z estrom vitamina C ali silikonskega obliža.

Prikaži košarico

Opis

Medicinski pripomoček

DERMATIX je silikonski preparat namenjen preprečevanju in zmanjševanju izbočenih in keloidnih brazgotin. Na voljo je v obliki silikonskega gela z estrom vitamina C ali silikonskega obliža. 

DERMATIX je silikonski preparat namenjen preprečevanju in zmanjševanju izbočenih in keloidnih brazgotin. Na voljo je v obliki silikonskega gela z estrom vitamina C (6 g, 15 g) ali silikonskega obliža (4 cm x 13 cm, 13 cm x 13 cm). Poleg enostavne uporabe in visoke vsebnosti silikona Dermatix odlikujejo številne prednosti.

Prednosti DERMATIX Ultra silikonskega gela:

  • hitro se suši
  • ne potrebuje masaže
  • zaradi estra vitamina C učinkovito uravnava sintezo kolagena
  • prozoren (neviden), diskreten

Prednosti silikonskega obliža DERMATIX:

  • za večkratno uporabo
  • tanek, prilagodljiv in udoben
  • lahko se ga oblikuje s škarjami

Silikonski izdelki so zlati standard za neinvazivno zmanjševanje izbočenih brazgotin.

Kako delujejo izdelki DERMATIX?

Dermatix zaradi visoke vsebnosti silikona ohranja ravnovesje vlažnosti kože, hipertrofične (izbočene) brazgotine zmehča, zgladi in izenači barvo ter zmanjšuje neprijetno »zategovanje« kože in srbenje.

Mehanizem delovanja Dermatix Ultra gela je večplasten:

  • silikonski izdelki preko povrhnjice sprožijo signalno kaskado, ki vpliva na raven bazičnega rastnega faktorja v fibroblastih in s tem zmanjšuje proliferacijo kolagena
  • zmanjšuje izparevanje vode in s tem zmanjšuje aktivnosti celic vezivnega tkiva ter prekomerno tvorbo zunajceličnega matriksa
  • vzdržuje statično električno napetost, ki se razvije po daljši uporabi silikonskih preparatov in deluje zaviralno na tvorbo brazgotin

Kako se DERMATIX uporablja?

Dermatix Ultra gel lahko nanašamo na vse dele telesa, največkrat pa ga priporočamo za vidne dele telesa, vključno z obrazom.

Dermatix Ultra gel 2-krat dnevno nanesemo na očiščeno in osušeno kožo v tankem sloju. Po 3-5 minutah se Dermatix gel posuši in tvori neviden film. Odstranimo ga z rahlim drgnjenjem kože pod tekočo vodo.

Dermatix obliž je na voljo v tkani ali prozorni različici. Tkani del obliža sestavlja vrhnji sloj obliža, ki ni v stiku s kožo in preprečuje zatikanje obliža pod oblačili. Največkrat ga priporočamo za tiste dele telesa, ki so skriti pod obleko.

Obe vrsti Dermatix obliža se odlikujeta po visoki vsebnosti silikona na stični strani. Oba obliža lahko režemo in prilagajamo velikosti ali obliki brazgotine. Namenjena sta večkratni uporabi.

Vsaj 1-krat dnevno obliž snamemo z brazgotine, speremo z blago milnico in pod tekočo vodo, posušimo in suhega namestimo na očiščeno in osušeno kožo. Ob pravilnem shranjevanju je en obliž uporaben od tri do šest tednov.

 

Pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo!

 

Reference:
1. Farris PK. Topical vitamin C: a useful agent for treating photoaging and other dermatologic conditions. Dermatol Surg 1995;21:947-951.
2. Monstrey et al. Journal of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery. Volume 67, Issue 8, August 2014, Pages 1017-1025.
3. Mustoe, T. A. Aesth Plast Surg (2008) 32:82–92.
4. Navodilo za uporabo Deematix Ultra Gel, Dermatix Silikonski obloga

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: