Vismed Multi vlažilni gel za oči, večodmerni vsebnik s filtrom 10 ml

Vismed Multi vlažilni gel za oči, večodmerni vsebnik s filtrom 10 ml

0 out of 5

13.85 

Vismed kapljice s svojo edinstveno sestavo oči dolgotrajno navlažijo in zaščitijo. Kombinacija 0.3% natrijevega hialuronata, hipoosmolarne formulacije in vseh ključnih esencialnih ionov oči dolgotrajno navlaži in hkrati ščiti roženico.

Kategorija: Oznaki: , Nensi: 1035466

Opis

Medicinski pripomoček

Vismed kapljice s svojo edinstveno sestavo oči dolgotrajno navlažijo in zaščitijo. Kombinacija 0.3% natrijevega hialuronata, hipoosmolarne formulacije in vseh ključnih esencialnih ionov oči dolgotrajno navlaži in hkrati ščiti roženico. Primerno tudi za nosilce kontaktnih leč. Edinstveno pakiranje v večodmerni vsebnik s filtrom 10 ml, brez konzervansov.

UPORABA
Za lajšanje simptomov suhega očesa, pri pekočem občutku in občutku utrujenih oči, npr. zaradi prahu, dima, suhe toplote, klimatiziranih prostorov, dolgotrajnega dela z računalnikom ali nošenja kontaktnih leč.

VEČ INFORMACIJ

Natrijev hialuronat – človeku lastna snov
Kapljice Vismed vsebujejo natrijev hialuronat, naravni polimer, ki je prisoten tudi v strukturah človeškega očesa. Izjemne fizikalne lastnosti natrijevega hialuronata dajejo kapljicam Vismed viskoelastičnost in sposobnost zadrževanja vode. Kapljice Vismed naredijo dolgotrajen zaščitni film na površini očesa, ki se le počasi odstranjuje z mežikanjem. Tako kapljice Vismed po vkapanju v oko nudijo dolgotrajno olajšanje in veliko ugodje. Zaradi njihove edinstvene sestave oko kapljice Vismed dobro prenaša.

Odsotnost konzervansov
Vismed ne vsebuje konzervansov. Dolgotrajna izpostavljenost konzervansom lahko negativno vpliva na celice povrhnjice roženice, zato rednim uporabnikom svetujemo uporabo nekonzerviranih kapljic Vismed.

Hipoosmolarnost
Za suho oko je značilen nestabilen solzni film s posledično zvečano osmolarnostjo. Zaradi zvečane osmolarnosti solznega filma se celice povrhnjice roženice izsušujejo in odmirajo. S hipotoničnimi kapljicami in gelom Vismed® osmolarnost solznega filma povrnemo na normalno raven, roženico dodatno navlažimo ter jo posledično zaščitimo.

Esencialni ioni
Vismed vsebuje vse ključne esencialne ione (Ca, Mg, Na, K) potrebne za ustrezno prehranjenost roženice in vzdrževanje medceličnih stikov v povrhnjici roženice.

KONTRAINDIKACIJE:
Preobčutljivost na katerokoli sestavino v kapljicah.

PAKIRANJE:

Večodmerni vsebnik 10 ml, uporaben 3 mesece po prvem odprtju, brez konzervansa.

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: