Blink Total Care raztopina za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje trdih in poltrdih kontaktnih leč, 120 ml

Blink Total Care raztopina za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje trdih in poltrdih kontaktnih leč, 120 ml

0 out of 5

9.04 

Blink Total Care je enostaven in priročen sistem za nego trdih in poltrdih zračno propustnih kontaktnih leč, zasnovan tako, da poveča udobje in podaljšuje čas nošenja leč.

Prikaži košarico

Opis

Medicinski pripomoček

Blink Total Care je enostaven in priročen sistem za nego trdih in poltrdih zračno propustnih kontaktnih leč. Blink Total Care je zasnovan tako, da poveča udobje in podaljšuje čas nošenja leč.

Blink Total Care sistem je sestavljen iz naslednjih komponent:

  • Blink Total Care dnevna raztopina za čiščenje,
  • Blink Total Care raztopina za dezinfekcij, shranjevanje in vlaženje,
  • Blink Total Care tablete za odstranjevanje proteinov.

 

Vsakodnevna nega: Pred uporabo kontaktnih leč vedno dobro umijte in osušite roke.

Čiščenje: Iz očesa ostranite levo lečo in jo položite na dlan. Kapnite 2-3 kapljice dnevne raztopine za čiščenje blink Total Care na obe strani leče in s prstom drgnite 15-20 sekund. Nikoli ne drgnite s krožečimi gibi, saj morda robov leče ne boste učinkovito očistili. Obe strani leče izperite z blink Total Care raztopino za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje ali fiziološko raztopino. Lečo položite v levi del posodice (L) in jo zaprite s pokrovčkom. Posodico za leče napolnite z blink Total Care raztopino za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje. Prepričajte se, da je posodica za leče napolnjena do vrha. Postopek ponovite z desno kontaktno lečo.

Dezinfekcija: Da bi zagotovili temeljito dezinfekcijo, naj leči v blink Total Care raztopini za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje ostaneta vsaj 6 ur (čez noč). Dokler leč ne nameravate nositi ju shranjujte v zaprti posodici za leče. Leče izperite z blink Total Care raztopino za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje. vaše leče so zdaj pripravljene za nošenje. Uporabljeno raztopino zavrzite, izperite posodico za leče z blink Total Care raztopino za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje in pustite, da se osuši na zraku.

Shranjevanje: Leče lahko shranjujete do 30 dni v neodprti posodici za leče. Če sta bili leči v posodici dlje časa, ju pred vstavljanjem ponovno razkužite.

Vlaženje: Za vlaženje kontaktnih leč nakapajte 1-2 kapljici blink Total Care raztopine za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje na notranjo površino vsake kontaktne leče, preden jo vstavite.

Odstranjevanje proteinskih oblog: Med normalnim nošenjem se lahko na kontaktnih lečah naberejo proteini iz vaših solz. Zaradi proteinskih oblog so lahko leče neudobne, poslabša pa se lahko tudi vid. Tablete za odstranjevanje proteinov blink Total Care ohranjajo lečo v dobrem stanju in omogočajo vsakodnevno dezinfekcijo in odstranjevanje proteinov v enem koraku. O potrebi po odstranjevanju proteinskih oblog vam bo svetoval vaš oftalmolog/optik.

Po čiščenju leč, kot je opisano v postopku vsakodnevnega čiščenja, dodajte eno tableto za odstranjevanje proteinov Total Care posodici za leče, napolnjeni z blink Total Care raztopino za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje ter jo zaprite. Leče naj se namakajo vsaj 6, a ne dlje kot 12 ur v raztopini, ki vsebuje tableto za odstranjevanje proteinov blink Total Care. Po uporabi tablete za odstranjevanje proteinov blink Total Care leče vedno temeljito podrgnite in izperite z blink Total Care raztopino za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje, preden jih vstavite. Posodico za leče izperite z blink Total Care raztopino za dezinfekcijo, shranjevanje in vlaženje in pustite, da se osuši na zraku.

 

Pakiranje: 120 ml

Podrobna sestava: Amfoterni imidazolinov derivat 5,1 %, anionski alkil eter sulfat 0,64 %, neionski amid maščobne kisline 2,2 %.

Opozorila

Splošna: Ne uporabljajte izdelkov blink Total Care, če ste preobčutljivi na katero od sestavin. Tablet ne smete uporabiti, če je poškodovana njihova ovojnina ali če so spremenile izgled. V primeru draženja oči, leče takoj odstranite iz oči, oči dobro sperite s tekočo vodo in se posvetujte z vašim zdravnikom.

Uporaba: Blink Total Care izdelki niso namenjeni za nego mehkih kontaktnih leč. Vedno uporabite svežo raztopino. Ne uporabljajte blink Total Care izdelkov po pretečenem roku uporabnosti. Blink Total Care raztopina, v kateri je bila raztopljena blink Total Care tableta za odstranjevanje proteinov, ne sme priti v kontakt z očmi. V primeru kontakta z očmi, leče takoj odstranite iz očes in oči dobro sperite s tekočo vodo. Z vrhom kapalke se ne dotikajte površin, da ne bi prišlo do kontaminacije. Blink Total Care tablete za odstranjevanje proteinov vedno raztopite samo v blink Total Care raztopini za shranjevanje. Raztopina je uporabna 60 dni po odprtju.

Shranjevanje: Blink Total Care izdelke shranjujte pri sobni temperaturi, na suhem mestu, nedosegljivo otrokom. Po uporabi plastenko takoj dobro zaprite.

 

Proizvajalec: Johnson & Johnson Vision, Irska

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: